Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 7 llocs per viatjar sense sortir de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Dragons de komodo
Dragons de komodo

7 llocs per viatjar sense sortir de Barcelona

Cafeteries, biblioteques, places i un munt de llocs que demostren que hi ha una mica de tot el món dins de Barcelona

Per Erica Aspas
Advertising

Hem arribat a trobar més de 100 espais que fan única Barcelona, que defineixen la seva personalitat. Però la nostra ciutat també va plena de llocs que ens transporten lluny, més propis d'altres contrades i de latituds llunyanes. Hem buscat llocs a Barcelona que us traslladaran a altres indrets del planeta. Des de l'Amazones fins a la Xina i a les platges dels Estats Units. Deixeu-vos emportar per l'encant polièdric de Barcelona.

Sorpresa àrab

Llocs d'interès Eixample

Que la seva façana classicista no us enganyi. Dintre de la casa que es va fer construir l’empresària Josepa Marsans i Peix –filla dels amos de la Banca Marsans i propietària de la primera agència de viatges d’Espanya– trobareu reflectida la seva passió per conèixer món. La seva encertada barreja d’estils l’ha fet patrimoni cultural europeu. Us quedareu embadalits amb les acolorides arcades de disseny neoàrab. Actualment és l’alberg Mare de Déu de Montserrat.

Skaters vora el mar

Esports Sant Martí

Si penseu en Venice Beach, us vindran al cap palmeres, nois i noies amb cossos esculpits a base d’esport, algun personatge estrafolari i patinadors. El símil a casa nostra el trobem a l’skatepark de la Mar Bella. Es va inaugurar el 2014 i veure els skaters –de monopatins i patinets– fent trucs impossibles és una meravella colossal. No menyspreeu els més joves: tenim a casa un bon planter de futurs guanyadors dels X Games!

Advertising

Veïns d'Indonèsia

Llocs d'interès Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Diuen que el drac de Komodo és l’últim gran saure de la terra i el trobareu, en llibertat, només a les illes de Komodo, Rinca, Flores, Gili Motang i Gili Dasami, a Indonèsia. Són bèsties fascinants, vulnerables –tot i estar preservats, cada cop n’hi ha menys– i perilloses: la seva saliva conté més de 50 bacteris. Abans de viatjar a l’Àsia, els podreu veure de prop al Zoo de Barcelona.

Tradicions xineses

Restaurants Teteries El Gòtic

A més de tastar i comprar tes de mig món, a Caj Chai també us aproparan a una de les tradicions mil·lenàries de la Xina, la cerimònia del te. Només es fa amb reserva prèvia i podeu triar entre la cerimònia Kung Fu –en silenci, més meditativa i que busca la perfecció en cada gest i infusió– o la Bowl Tea –més informal, de relaxació i que ret homenatge a la llegenda de com es va descobrir el te–. Deixeu-vos guiar per l’Antonio Moreno i tota la seva saviesa.

Advertising
Bosc Inundat CosmoCaixa
© Maria Dias

Bosc amazònic

Museus i institucions Ciència i tecnologia Sant Gervasi - La Bonanova

D’acord, la humitat barcelonina s’enganxa fins al moll de l’os, però res a veure amb la meteorologia amazònica. Us podeu anar ambientant visitant el Bosc Inundat del CosmoCaixa: amb una temperatura constant de 28 graus, 1000 m² i unes 40 espècies autòctones. Alerta, perquè com a l’Amazones, també hi plou per sorpresa!

Biblioteca Públic Arús
Biblioteca Públic Arús

Un bocí de Nova York

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

Tenim una Estàtua de la Llibertat a Barcelona. Sí! Més petita i molt menys famosa que la de Nova York, però és nostra! Abans d’agafar el ferri des de Manhattan, passeu per la Biblioteca Pública Arús i busqueu les diferències amb la que França va oferir de regal als americans. De passada, podeu aprendre més sobre maçoneria.

Advertising

Els camins de Roma

Museus i institucions Història El Gòtic

Passejant per Roma et vas trobant amb restes arqueològiques a cada pas. Igual que a Barcelona –salvant les distàncies– a la zona centre. És un plaer reconèixer el passat romà de la teva ciutat sense necessitat d’obrir llibres de text. La necròpoli, el Temple d’August, el que queda de la muralla...

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising