Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Edfici de Correus de Barcelona
FOTO: Generalitat de CatalunyaEdfici de Correus de Barcelona

8 edificis per visitar al 48H Open House BCN 2021

El 23 i 24 d'octubre teniu una cita amb l'arquitectura, amb visites guiades a 200 espais de la ciutat i rodalies.

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Barcelona és plena de façanes singulars i reconeixibles. Però, com és l’interior dels seus edificis icònics? No hi ha dubte que ens agrada l'arquitectura, per això celebrem la nova edició del 48H Open House Barcelona, que t'obre les portes de gairebé 200 immobles perquè descobreixis les cases particulars, les oficines i les joies arquitectòniques desconegudes de la ciutat. Tindràs 48 hores per gaudir de visites guiades gratuïtes de la mà d’arquitectes professionals! Nosaltres ja hem decidit quins espais volem explorar per dins. 

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Habitatge estudi Mas-Aqui
José Hevia

1. Habitatge estudi Mas-Aqui

On hi havia hagut el magatzem d’una editorial, ara hi trobaràs un estudi d’arquitectura que també és una casa particular. Hi viuen Masaaki Higashi i Esther Mir, una parella que combina l’arquitectura japonesa i catalana en les seves creacions. Només per l’Open House, podràs entrar a casa seva: uns baixos lluminosos del barri de Gràcia amb un jardí interior que desprenen una aura molt 'zen'. 

L’apartament secret de l’Institut Francès
Antoni Navarro Wijmark

2. L’apartament secret de l’Institut Francès

Normalment, només pots accedir a l’Institut Francès si n’ets alumne. Aquest any, l’Open House rendeix homenatge al seu arquitecte, J.A. Coderch, i per això podràs pujar a la coberta de l’edifici. Allà, hi ha un apartament dissenyat perquè hi visqués el director de l’institut, però actualment hi deixen dormir artistes i actors francesos que han de viatjar a Barcelona. 

Publicitat
Torre Urquinaona
Antoni Navarro Wijmark

3. Torre Urquinaona

Segur que has passat tants cops pel davant de la Torre Urquinaona que gairebé ni et fixes en l’edifici. Però, i si poguessis pujar a dalt d’aquest gratacel de 22 plantes? Descobreix el modern interiorisme d'aquest edifici icònic i aprofita l’Open House per gaudir de les vistes ens ofereix la torre… normalment només les poden veure els oficinistes de l’empresa de pisos turístics que treballen al seu interior.

La cara B de Sant Pau
Marc Vila Puig

4. La cara B de Sant Pau

Sí, sabem què estàs pensant. El Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau és un espai conegut i fàcilment visitable. Però els arquitectes de l’Open House et faran passejar per 5 edificis del complex hospitalari que no formen part de la visita tradicional, com a Casa de la Convalescència que ara és un edifici de la UAB. 

Publicitat
Edifici Central de Correus i Telègrafs
Antoni Navarro Wijmark

5. Edifici Central de Correus i Telègrafs

El grandiloqüent edifici de Correus i Telègrafs va culminar la construcció de la Via Laietana a principis del segle XX. Ara, l’Ajuntament convertirà la seu central dels serveis postals en un centre d’innovació digital. Abans que l’edifici s’ompli de pantalles i teclats, pots passejar pel seu interior d’estil classicista abarrocat i transportar-te a la Barcelona de l’Exposició Universal de 1929. 

Habitatge cooperatiu La Xarxaire
La Mar d’Arquitectes

6. Habitatge cooperatiu La Xarxaire

Una altra manera de viure és possible! Vuit famílies esperen que s’acabin les obres d’un bloc de pisos a la Barceloneta, on viuran en comunitat. Aquests veïns van fundar la cooperativa d’habitatge La Xarxaire per combatre l’especulació al seu barri. Abans que s’hi instal·lin, tens l’oportunitat única de visitar l’edifici de la mà dels arquitectes que l’han dissenyat amb materials sostenibles i tradicionals.

Publicitat
Casa Grases
48H Open House

7. Casa Grases

Sobre el Parc de Joan Reventós de Sarrià s’erigeix una mansió senyorial. És la Casa Grases, que després de molts anys abandonada, ocupada i desatesa, s’està rehabilitant... per convertir-se en pisos d’alt estànding. Descobreix la història de l’edifici i no perdis l’oportunitat de tafanejar l’interior d’aquestes cases luxoses i opulents.

Lleialtat Santsenca
Foto: Adrià Goula

8. Lleialtat Santsenca


Un edifici de 1928 que va passar per diverses mans fins a ser expropiat el 1950. Després va ser fàbrica de torrons i sala de festes, en última instància. La rehabilitació d'H Arquitectes va merèixer el Premi Ciutat de Barcelona 2017. Hi descobriràs una arquitectura respectuosa amb l'edifici existent i la conservació promoguda per les entitats del barri, i regida per principis de sostenibilitat pel que fa a il·luminació, ventilació i climatització , traient el màxim profit dels materials. 

 

 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat