Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona
Foto: Shutterstock

Coses per fer a Barcelona per Tots Sants

Aquí teniu un munt de plans per fer a Barcelona aquest 1 de novembre. Gaudiu del dia festiu!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Halloween, la Castanyada... sí, ens encanten aquests plans temàtics, però l'1 de novembre a Barcelona es poden fer un munt de coses. Us hem fet una tria variadeta perquè gaudiu al màxim d'aquest dia festiu. No tot són castanyes i panellets!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis que pots fer a Barcelona

 • Què fer
 • Exposicions
 • Dreta de l'Eixample

'Crims' és un dels podcasts més exitosos del país i un programa de televisió que ha batut rècords d'audiència. I ara, 'Crims' també és una exposició que consisteix en un recorregut immersiu per les Sales del Palau Robert, per conèixer en profunditat els casos més recents de la crònica negra que s’han convertit en capítols del programa de televisió.

I com és per dins aquesta exposició? Doncs la mostra consisteix en una experiència física i interactiva que permet als visitants interactuar amb els diferents casos i conèixer els tres punts de vista que sempre són presents a 'Crims': el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen.

L'exposició permet conèixer la ment dels assassins i els mètodes de treball dels investigadors, i ofereix al públic la possibilitat de seure en una taula d'interrogatoris o participar en una ronda de reconeixement policial. Al final de la mostra, els visitants podran entrar a l'habitació oculta de l'exposició, això sí, només si han guanyat el joc de pistes interactiu -accessible a través d'un codi QR- que els convida a resoldre enigmes amagats a totes les sales de la mostra. 

 • Què fer
 • Sants - Montjuïc

Enguany se celebra el trentè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona i, per l’ocasió, el Castell de Montjuïc acull l’exposició 'Barcelona 1992, trenta anys després'. 

La mostra proposa un recorregut històric des dels inicis de la dècada dels vuitanta en què es va gestar la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics, i un espai de reflexió amb l’objectiu de fer una lectura de l’herència olímpica transcorregudes tres dècades, a partir d’una mirada actual.

L’organització de l’esdeveniment mundial va servir de palanca de transformació de la ciutat i de la muntanya de Montjuïc, que havia de ser l’epicentre i que ara és l’espai que acull l’exposició. 

Publicitat
 • Teatre
 • Drama
 • El Raval

Portar al teatre el poema de John Milton Paradís perdut no era feina fàcil, però Helena Tornero ha aconseguit baixar-lo a un text que llisca de meravella a través de Cristina Plazas i Pere Arquillué, Satanàs i Déu, que s’hi deixen la pell. Andrés Lima dirigeix una obra que també compta amb Elena Tarrats, Rubén de Eguía, Lucía Juárez i Laura Font, i que és un espectacle total en el qual torna a nosaltres, fresca, la història de la creació. A més d’un homenatge a la bellesa de les paraules de Milton des d’una mirada contemporània, aquest Paraíso perdido és també un homenatge a l’ofici del comediant, tantes vegades demonitzat per la seva fascinant capacitat de transformació i de transgressió. L’última escena és per emmarcar, quan el dimoni fa una defensa aferrissada del teatre com a espai de llibertat, l’únic que el Totpoderós no pot controlar. Al Teatre Grec, l’estiu passat, va ser fantàstic.

 • Art
 • Art contemporani
 • Dreta de l'Eixample

L’obra d’Antoni Tàpies torna a la Fundació Tàpies amb una nova exposició on es trobaran aquelles pintures de l’artista que van de la dècada del 1950 i finals dels anys 80. L’exposició, que ha obert aquest octubre i estarà disponible fins al 30 d’abril de l’any vinent, mostra les obres de Tàpies en les quals el pintor explora materials primaris i naturals que la societat rebutja i on ell troba l'origen i força de la vida. 

La materialitat de la pintura de l’artista barceloní ja era reconeguda a finals dels anys 50, quan la seva obra era internacional i l’ús que donava dels materials naturals el feien referent. En les obres que s’exposen, el mur és la base d’aquestes i la mescla de pintures i materials plasmen la realitat de l’època de fenòmens propis d’aquesta com la bomba atòmica i els grafitis a espais urbans derruïts per la Segona Guerra Mundial, entre d’altres. 

A 'L'adob que fecunda la terra', apareixen obres en les quals Tàpies va incloure un material com el vernís que contraposava la seva brillantor amb l'opacitat del mur. Són obres de la dècada dels 70 i que juntament amb materials naturals com sorra, palla o pigments i que la societat no valora, creen un discurs en el qual Tàpies busca que l’espectador faci una reflexió sobre el punt pervers del mateix individu i de la societat. 

Publicitat
 • Art
 • La Font de la Guatlla

Caixa Forum Barcelona s’endinsa en la història del còmic occidental amb una gran exposició: ‘Còmic. Somnis i història’. Una mostra que recull més de 350 peces, entre les quals destaquen més de 300 pàgines originals de destacats dibuixants com per exemple d’Eisner, Frank Miller, Jack Kirby, Alan Moore, Moebius, Quino i Francisco Ibáñez. La mostra fa un recorregut per la història del gènere des dels seus inicis fins l’actualitat, i prové en bona de la col·lecció de Bernard Mahé, un dels col·leccionistes més importants d'Europa. 

Distribuïda en vuit àmbits i mostra els inicis del gènere, la seva eclosió amb els mitjans d’impressió massius, el naixement i el mite dels superherois, l’edat d’or del còmic francobelga, l’arribada de la modernitat a l’entorn de l’eix Itàlia-Argentina, l’explosió del gènere fantàstic i la nova avantguarda sorgida en les últimes dècades. Així mateix, fa especial èmfasi en l’evolució del còmic a Espanya. 

Poca broma, que veureu originals d'altíssima importància, com un dibuix de la sèrie del 1896 'The Yellow Kid' de Richard Felton, considerat el primer còmic modern de la història, i arriba fins a l’actualitat amb el còmic en línia ‘Joselito’, de Marta Altieri. També veureu pàgines d'altres clàssics decisius en la història del novè art, com 'Sin City' de Frank Miller o 'Tintín' d'Hergè. I molt espectacular: inclou un muntatge escenogràfic que fa de la visita una experiència immersiva, a càrrec de l’escenògraf i dramaturg Ignasi Cristià, que reprodueix elements icònics com el llit de Little Nemo, una reproducció a gran escala de 13, Rue del Percebe, o un decorat d’Astèrix, amb els seus protagonistes en 3D. 

Recomanat

  Més de Tots Sants

   També t'agradarà
    Publicitat