Premis Time Out 2014
Premis Time Out 2014

Finalistes dels Premis Time Out Barcelona 2014

Vota el millor de la gastronomia, l'oci i la cultura d'aquest any! Tu tries el millor de Barcelona

Publicitat

S'acosta el final d'any i tots comencem a recordar el millor que hem vist, tastat i viscut. En aquests mesos s'han fet centenars d'obres de teatre, s'han publicat milers de discs i llibres i hem gaudit de plats deliciosos i vibrants. Els millors de tots estan presents en els nostres Premis 2014 però el jurat sereu tots els lectors i lectores de Time Out.

La redacció i els col·laboradors de Time Out Barcelona ha seleccionat els tres candidats de cada categoria però sereu vosaltres qui escollireu el guanyador final. Només cal que voteu a través de Facebook. Teniu temps fins a l' 1 de desembre! El 10 desembre farem públics els guanyadors en un número especial de la revista.

Aquests són els finalistes dels Premis Time Out: el bo i millor de la nostra ciutat aquest 2014.


Millor restaurant:

  • Cuina creativa
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
Can Boneta
Can Boneta
Joan Boneta, un arquitecte reconvertit en cuiner, i son germà Toni, ha aconseguit un petit miracle: fer confluir la taverna catalana de sofregit i porró, el bar de tapes i el menú de migdia sense tòpics, ximpleries, ni pressupostos milionaris de disseny. Només amb imaginació i bon gust. Cal tastar el seu menú de migdia.
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4
La Venta
La Venta
Pocs restaurants d'alta cuina barcelonins podem acreditar la seva proesa: més de cent anys al peu del canó, sense haver baixat el nivell. I quan semblava que la crisi era el final del camí, ha ressorgit de les cendres amb una cuina renovada i sense haver malmès ni un sol lloc de feina pel camí.
Publicitat
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Matís Bar
Matís Bar
El primer assalt d'Artur Martínez (Michelin del Capritx a Terrassa) no pot ser més encertat: un gastrobar al rovell de l'ou, en què forans i turistes es poden meravellar amb un bareto d'alta cuina i ànima de platillo català i andalús. I tot plegat sense posar en dansa ni amanides russes ni patates braves. Amb un ticket mig de vint euros! Un altre tapeig és possible.

Millor plat:

  • Peruana
  • preu 2 de 4
Arròs amb ànec i salsa criolla (Ceviche 103)
Arròs amb ànec i salsa criolla (Ceviche 103)
Si a la mescla de tradicions exuberants de la cuina peruana –tot un univers– li sumem punt de creativitat, el resultat fa caure de culs. En plats com aquests, el català troba la presència d'allò familiar: el guisat d'anec, tendre i salseta gustosa, amb el punt màgic de l'exotisme d'un arròs perfecte amb la frescor de l'espècie andina.
Ajoblanco amb tonyina vermella (Floreta)
Ajoblanco amb tonyina vermella (Floreta)
Xavi Juvells, d'Els Tres Porquets, ha posat casa pròpia amb l'ambició d'oferir cuina d'alta i vella escola a preus quasi de barri. Domina la tapa de la terra, la d'aquí i la d'allà, i té ganes de fer alguna trapelleria. Un exemple: fenomenal ajoblanco on hi suren uns generosos daus de tonyina amb soja i sake.
Publicitat

Mole amb verdures crocants (Hoja Santa)

Partint d'una visió global de les tapes, Albert Adrià s'ha atrevit a posar el seu toc personal a les gastronomies més complexes del món: la seva darrera fita és la cuina mexicana. Trobar bona cuina asteca és difícil, trobar un xef que s'atreveixi a fer una cosa personal amb ella encara més. Si ens permeteu l'expressió: mole mazo!

Millor creador:

Joan Colomo

El cantautor pop que va venir del hardcore i del Montseny ha publicat 'La fília i la fòbia'
(BCore, 2014) i ens ha emocionat, ens ha fet riure i ens ha fet pensar. I sembla que ho faci sense cap esforç. El seu quart àlbum en solitari confirma el seu talent fresc i simpàtic.

Eulàlia Ayguadé

Ballarina principal de les companyies d'Akran Khan i Hofesh Shechter, Eulàlia Ayguadé va decidir tornar a Barcelona fa un parell d'anys i engegar una tasca d'investigació que l'ha portada a ser una de les principals innovadores en el terreny de la dansa contemporània europea. En són una mostra les seves peces 'Portland', 'Incognito' i 'Saba'.
Publicitat

Josep Pedrals

És un rapsoda exemplar, dels pocs que han aconseguit guanyar-se les garrofes amb el mal negoci dels versos. Però sobretot l'adorem per haver contribuït a enfortir l'escena poètica de Barcelona, organitzant les nits de recitals a la rebotiga de l'Horiginal des de l'any 2002. Aquest any ens ha sorprès amb un llibre per a nens, 'Exploradors, al poema!'. Ha arribat el moment de reconèixer la seva feina.

Millor local nocturn:

  • Música
  • Espais musicals
  • Gràcia
El bar que ha sabut convertir­-se en una de les sales de concerts imprescindibles de
Barcelona, un dels centres neuràlgics de l'escena independent de la ciutat i una institució a Gràcia. Al 2015 fan 20 anys i cal començar a celebrar­-ho.

  • Música
  • El Raval
23 Robadors
23 Robadors
Perquè és un dels últims vestigis de la Barcelona canalla que sobreviu a carrer d'en Robador. Perquè un bar, per definició, hauria de ser acollidor, i 23 Robadors ho és molt. I sobretot, perquè hi fan música en directe cada dia de la setmana, de flamenco a jazz, de rock a indie, i això, per desgràcia, és extra-ordinari.

Publicitat

Klavier

Si us sorprèn la nominació en la categoria de millor local nocturn del piano bar del carrer
Aragó, tocant a plaça Letamendi, és perquè encara no sabeu que, a banda de reunir
parroquians fidels, és l'antre favorit dels nostres grups favorits.

Millor bar:

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
Perquè la Bodega d'en Rafel és, per sobre de tot, un bar honest. Tan honest com en Rafel, el seu propietari, que és també probablement el cambrer més carismàtic de tota Barcelona. I també perquè la Bodega d'en Rafel és l'exemple que demostra que és possible sopar un plat de pernil, un de formatge, unes mandonguilles i un tall de truita, tot regat amb uns gots de vi, sense fer tremolar la cartera.

  • El Raval
68
68
Han omplert un forat que calia: el de la cocteleria amb plats treballadíssims i un esperit informal. Al cor del raval, aquest bareto fosc reciclat en cocteleria d'alta volada ofereix tragos innovadors i creatius, que depenen més de la inspiració de Miguel Palau que no pas dels estris fumejants.
Publicitat
  • El Raval
Cassette Bar
Cassette Bar
És difícil decidir-se entre què és millor, si les copes que serveixen –cocteleria fina i
combinatòria de gintònics– o la música amb què fan que baixin. Superada fa temps la
fase de bar de moda al Raval, la qualitat del mam li consolida el seu estatus de jove
clàssic.

Millor obra:

  • Cine
  • Romàntica
10.000 km (Carlos Marqués-Marcet)
10.000 km (Carlos Marqués-Marcet)
No corren bons temps per a la cultura, però encara és possible fer bon cinema. El debutant Carlos Marqués-Marcet ha rodat una pel·lícula que emociona, recull premis i omple sales. Tot a preu de saldo. Amb un guió senzill però eficaç, dos actors de l'alçada d'un campanar –David Verdaguer i Natàlia Tena– i un parell de localitzacions, entre Joanic i el Born. Té mèrit, oi?

  • Què fer
  • Activitats literàries
Y el cielo era una bestia (Robert Juan-Cantavella)
Y el cielo era una bestia (Robert Juan-Cantavella)
Robert Juan-Cantavella és l'home que va dir que Proust havia plagiat Tarantino en allò de la magdalena. És un escriptor d'imaginació volcànica, erudit i un pèl punk. En el seu últim llibre, publicata Anagrama, ha convertit Barcelona en l'escenari per a una trama sobre criptozoologia. 'Y el cielo era una bestia' és alta literatura, irreverent però amb molt de gruix.

Publicitat
La jove companyia del Teatre Lliure ha aconseguit confirmar-se com la 'troupe' amb més recorregut del país gràcies a una actualització generacional d'aquest Shakespeare, brillantment dirigida per un altre jove talent, Pau Carrió. És un dels muntatges de l'any!

Projecte més innovador:

VenTú

Perquè han capgirat el concepte tradicional de festa i proposen traslladar el sarau al diumenge, de dia, a l'aire lliure si les condicions ho permeten, amb música en directe i gra-tis! Cal afegir res més per defensar que és el projecte més innovador d'aquest any? Potser que li diuen 'vermut' però dura nou hores. Sunday day fever.
https://www.facebook.com/VenTubcn

Van Van Mercat Gastronòmada

Ells són els pioners de la revolució dels food trucks, que a Estats Units ja fa molts anys que formen part del paisatge gastronòmic civilitzat. I quan les normatives municipals els permetin prodigar­se més aquí, també seran part del nostre dia a dia. Volem menjar ràpid, bé i barat!
https://www.facebook.com/vanvanmarket

Publicitat

Phenomena Experience

Va engegar motors ara fa quatre anys, amb una oferta de dobles sessions vuitanteres a l'antic Urgel. Sempre feia 'sold-out'. Després d'uns quants mesos d'èxit, va començar una fase expansiva, itinerant per diferents espais de Barcelona, del Palau de Congressos al Comèdia. La bona notícia és que el 19 de desembre obrirà el seu propi cinema. www.phenomena-experience.com

Iniciativa ciutadana:

FAVB

Perquè en aquesta ciutat que es converteix, a una velocitat frenètica, en un parc temàtic per a turistes de creuer, la tasca de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes és més necessària que mai. Perquè agrupen més de cent associacions de veïns i veïnes de Barcelona i fa 42 anys (des de 1972) que lluiten per millorar la qualitat de vida de la ciutat.
www.favb.cat

Fundació Arrels

Des del 1987, la Fundació Arrels ajuda aquells que la resta dels ciutadans esquivem amb la mirada: els sense llar. En aquests 27 anys, ha donat allotjament, aliments i atenció sanitària i social a més 8.600 persones. Ara mateix, hi ha més de 3.000 barcelonins dormint al ras. La feina de la fundació els pot canviar la vida.
www.arrelsfundacio.org

Publicitat

Tanquem els CIEs

La campanya per tancar els Centres d’Internament d’Estrangers ha posat les vergonyes al descobert (vulneracions de drets, maltractaments, irregularitats administratives) d'aquests llimbs en què cauen les persones migrades i ha millorat les condicions dels interns.
http://tanquemelscies.blogspot.com.es/

També t'agradarà

  • Què fer
Contempleu els racons més bells de la ciutat: carrers, façanes, patis, cantonades i cafès que han nascut perquè els admiris. Orgull barceloní! També t'agradarà Art a l'aire lliure a Barcelona Algunes de les millors obres d'art de la ciutat es troben en plena ciutat El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la capital francesa. Tots els
Publicitat
  • Què fer
20 creadors de Barcelona
20 creadors de Barcelona
Teatre, dansa, art, música, literatura, gastronomia... 20 talents forjats a la ciutat! A Barcelona tenim talent, i molt. Qualsevol àmbit relacionat amb la cultura té algun protagonista de primera línia que ha nascut o desenvolupat el seu talent a la ciutat. Ja sigui en l'àmbit de la literatura, l'art, el teatre, la dansa, la música, el cine o la gastronomia, sempre hi trobareu a algun barceloní que hi ha fet mèrits. Segur que n'hi ha molts més, però aquí teniu la nostra selecció: 20 creadors de Barcelona que han aparegut a les nostres pàgines, fotografiats pels fotògrafs de Time Out. També t'agradarà Barcelona artesana Les millors botigues per comprar productes fets a mà A Barcelona hi ha molta gent que aprecia i fomenta les coses fetes amb mètodes tradicionals. De gastronomia, moda i decoració, cada cop són més els establiments que ofereixen productes fets com abans: amb temps, cura i dedicació. És el moment de reivindicar els productes veritablement únics. Canviem màquines i xips per les mans i el cor. Aquí teniu algunes de les botigues i tallers que recuperen els mètodes tradicionals per oferir productes veritablement únics i de màxima qualitat. El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a
  • Cine
Els 50 millors films catalans
Els 50 millors films catalans
El top 10 del cinema català Últimes crítiques de cine Interstellar L’última de Christopher Nolan és una història èpica, espacial, amb curvatures temporals incloses, que fa que el Gravity d’Alfonso Cuarón que admiràvem fa un any i escaig ara ens sembli poc més que un entremès per entretenir la gana mentre no arribava el plat fort. Molt més llarga, extrema, estranya i, per descomptat, exigent, 'Interstellar' és una aventura còsmica amb un toc surrealista, oníric, tot i que mai no perd de vista el més tediós del realisme. En realitat, les lliçons d’astrofísica, amb totes les seves fórmules, són poc més que una música de fons. És difícil parlar de la història sense arruïnar les múltiples sorpreses que amaga. Així que seré imprecís. Cooper, gran Matthew McConaughey, viu amb la seva família en un futur no gaire llunyà en què l’únic mitjà de subsistència és el conreu del blat de moro. Som en un món de tempestes de pols, amb vibracions apocalíptiques i una economia desarmada. És com si la Gran Depressió dels anys 30 s’hagués traslladat en el temps i reaparegut en una Terra moribunda, lunar, on la humanitat sembla que estigui a punt d’extingir-se.Una experiència brutal, tensa. Hi trobareu un oceà que s’eleva cap als astres en la més immensa onada que hàgiu vist mai, una embarcació solcant els anells de Saturn i algunes filigranes que posen a prova tota la xerrameca especulativa sobre viatges en el temps. El millor d’aquest desplegament d’efectes és que Nolan et fa clavar les ungles a
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat