Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'ou com balla 2018: Corpus

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

L’ou com balla, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ha distingit la diada de Corpus des de l’any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres. Una tradició molt arrelada a Catalunya, l’únic lloc del món on actualment es fa ballar l’ou. Enguany el Corpus se celebra del 31 de maig al 3 de juny, sempre 60 dies després del diumenge de Resurrecció. Encara que es diu que la tradició va començar dins el claustre de la Catedral, avui dia trobem molts edificis on gaudir de l'ou ballant sobre una font, entre els quals hi ha el claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció, els jardins del museu Frederic Marès o a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Als últims anys, la tradició ha crescut en popularitat i l'ou més primaveral balla també a altres espais tradicionals com Capitania General, el Museu Marítim, la Casa dels Entremesos o el Jardí de l'Ateneu. També l'acullen altres espais de la ciutat on, per exemple, podrem gaudir de la decoració del pati del Museu Etnològic i de Cultures del Món i admirar la creació d’una catifa floral a la plaça de la Virreina, elaborada pels Catifaires de Gràcia i inspirada en un trencadís d’estil gaudinià que podreu trobar a l’església de Sant Joan de Gràcia.

Un altra activitat destacada del Corpus seran les portes obertes a diferents edificis emblemàtics de la ciutat. Des de l'Ajuntament de Barcelona, on també hi podrem trobar l'exposició 'Seguici Popular de Barcelona: gegants i bestiari. Cent anys
dels Gegants Nous de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona' al monestir de Pedralbes, o altres menys coneguts com la Reial Acadèmia de les Bones Lletres.

A més, diumenge a les 18 h hi ha la tradicional processó festiva amb el seguici popular de Barcelona, que aquest any commemora els cent anys dels Gegants Nous de la Casa de Caritat, o del Corpus, i celebrem la incorporació al recorregut dels Gegants de Sant Jaume Apòstol que tanca les celebracions sortint a les 19.15 de la plaça Sant Jaume i que segueix pel carrer del Bisbe i la Plaça Nova, on s'enganxa a la processó de Corpus, que surt de les 19.45 de l’avinguda de la Catedral, i segueix per la plaça Nova, el carrer dels Arcs, el Portal de l’Àngel, el carrer Comtal, la Via Laietana i el carrer de Joaquim Pou, abans de tornar de nou a l’avinguda de la Catedral.

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà