Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 52 al 58

On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 52 al 58

Una selecció d'una quinzena de bars i restaurants dels carrers per on passen els trams 52 al 58 de la Via Catalana

via catalana 2014. trams 52 a 58
Advertising

Molts de vosaltres anireu a la Via Catalana en colla. Comença a les 16 h i és millor arribar amb la panxa plena. Hem triat 25 restaurants per tota Barcelona que obren per la Diada, però si us estimeu més dinar a prop del vostre tram, també hem fet una selecció de bars i restaurants a prop dels trams 52 al 58. El primer tram comença entre els carrers de Villarroel i d'Urgell, i el número 58 acaba a la Rambla de Catalunya amb el carrer de Balmes. Compte que és festiu i potser alguns d'aquests llocs estan tancats! Us recomanem que truqueu abans d'anar-hi. 

Restaurants, Argentina

Buenos Aires Grill Barcelona

icon-location-pin Esquerra de l’Eixample

Després de consolidar l’èxit de la seva fórmula a Sitges, on brilla a la platja de Sant Sebastià, la seva alma mater, Ronnie Sacca, es va animar i va posar local i graella al carrer de València gairebé amb Aribau. Un local ampli, ben parat, amb part de la cuina a la vista. L’especialitat d’aquest grup, establert des de fa temps a Holanda, és la carn, importada de l’Argentina, com, per exemple, el carpaccio de filet argentí (100% Angus). Però l’oferta és variada i supera els límits de la cuina del Riu de la Plata: hi ha incursions al tex mex, per exemple, i a altres especialitats llatinoamericanes, com el cebiche de mercat.

Time Out diu
Bars i pubs, Cerveseria

Biercab

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Aquesta monumental cerveseria ofereix trenta tiradors: vint dedicats a a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d’ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. També bona teca, amb plats com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu amb sorbet de cervesa Naparbier i musclos a la manera que es preparen a Bèlgica. Hi trobareu altres opcions més clàssiques, com el platet de pernil tallat a mà o unes braves ben picants.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

El Racó d'en Cesc

icon-location-pin Eixample

Un clàssic de Barcelona que ens passa la mà per la cara amb totes les de la llei. És l'únic restaurant de la ciutat amb un sommelier de cerveses! Es diu Edgar i en sap un niu. És capaç d'oferir-te tot un dinar amb una cervesa diferent per a cada plat que tastis. També ofereix menús de degustació amb cervesa i classes per a grups que tinguin ganes de saber-ho tot sobre aquesta beguda. L'Edgar us cantarà la carta, que va variant. S'hi amaguen moltes curiositats, però us recomanem que no deixeu de tastar la cervesa Cesc del 25è aniversari del restaurant. Finíssima i única. M.J

Restaurants, Vegetariana

Amaltea

icon-location-pin Eixample

Aquí s'opta per una cuina que respecta tots els gustos: opcions ovolactovegetarianes, veganes, i plats que puguin agradar als no vegetarians. Eviten productes potents o en excés (vinagres, sucres, sal...) i ofereixen begudes amb baix contingut alcohòlic. Tot i tenir un local gran, acostuma a estar ple: tothom hi troba quelcom que li agrada. Al darrere tenen una sala on organitzen cursos de ioga i tai-txi-txuan. –M.G

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

Bacoa

icon-location-pin Ciutat Vella

Aquest petita cadena d'hamburgueseries gurmet, pionera del tema a Barcelona, ha obert un noul local a Ronda Universitat, i el primer restaurant passa a dir-se Little Bacoa. El nou Bacoa és enorme, però manté la informalitat i excel·lència marca de la casa. Novetats? Ainsworth aposta pel km 0: cada trimestre oferirà una burger amb productes de proximitat, com per exemple amb carxofes del Prat, i apart dels clàssics de la casa oferirà hamburgueses exclusives del Bacoa gran, com la de san Jacobo, llom ibèric i pernil serrà contra el formatge manxego empanats amb panko, pa ratllat japonès.

Time Out diu
Restaurants, Gelateries

Delacrem

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Si preferiu menjar i beure calent, probeu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo.

Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

La Llibertària

icon-location-pin El Raval

Després de tants anys d’ajuntaments liberals i de dretes –sí, val la pena recordar que la llei del civisme, orquestrada a mitges amb La Vanguardia del comte de Godó, la va signar el PSC– sembla que Barcelona comença a reivindicar el seu passat com a Rosa de Foc: la ciutat ja no vol ser la botiga més gran del món, els barcelonins ens neguem a seguir cedint el nostre lloc a les màfies turístiques i immobiliàries i lluitem per mantenir els nostres espais autogestionats i fora de l’òrbita del capitalisme salvatge. Fa iŀlusió veure que, des del sector de la restauració –sovint rendit als peus del déu diner– es reivindica aquesta Barcelona combativa i idealista. La Llibertària, al carrer dels Tallers –on abans hi havia una botiga de discos rere l’altra–, és un local que ret homenatge a les lluites obreres de principis del segle XX.

Time Out diu
Bars i pubs

Blunit

icon-location-pin Eixample

Aquest petit bar del Gaixample ha viscut etapes molt diferents en els darrers anys. Blunit és la seva última reencarnació. Trobareu copes a preus raonables, un 'staff' amigable i nits especials amb actuacions de 'drags' i bingos. També és habitual que projectin els partits del Barça.

Advertising
Restaurants, Catalana

Casa Agustí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La cuina tradicional de Casa Agustí, amb uns canelons excel·lents o una cua de bou superlativa, és un bàlsam de velles èpoques en ple marasme turístic.

Restaurants, Balear

Talaiot

icon-location-pin Eixample

Imagineu res més mediterrani que una illa al bell mig d’aquest tranquil bassal? Això és exactament Menorca, una illa envoltada de peix, peix i més peix, tot matisat per algunes verdures, llegums i el venerat porc en format sobrassada. Les ensaïmades hi donen el toc dolç, clara influència de l’altra riba musulmana. Al Talaiot ho reprodueixen en forma d’arrossos, guisats i calderetes de peix i marisc, i altres plats peculiars com la sípia amb sobrassada o un púding d’ensaïmada.

Time Out diu
Mostra'n més

També t'agradarà

Restaurants

25 restaurants per a la Diada

Per menjar bé en grup abans de la Via Catalana 2014 Reserva als restaurants més populars Ja teniu l'estelada i el vostre lloc a la Via Catalana 2014 preparats des de fa dies. Fins i tot heu convençut el vostre iaio nascut a Jaén perquè voti independència. Molts heu quedat amb la família o els amics per anar junts a la V i, com que la convocatòria és a les 16 h, podeu fer un àpat tots plegats aquest Onze de Setembre: aquí teniu 25 restaurants aptes per a grups que estaran oberts aquesta Diada. Feu un pensament i reserveu amb temps! La Terreta Una ambaixada de València a la Vila de Gràcia. Una de les seves especialitats són les saboroses i econòmiques coques de Dacsa, que preparen amb una gran varietat d'ingredients per a tots els gustos. Els dies que juga el Barça, l'ambient és formidable. I el dia de la Via Catalana 2014, no ens ho podem ni imaginar: La Terreta és l'única taverna valenciana que hi ha a Barcelona. Tenen diversos menús per a grups molt econòmics –de 6,50 a 16 euros– on poder tastar tot allò que és valencià i no és paella: braç de nineta, tramussos, timbal d'escalivada amb moixama... La Camarga Les primeres traces d'existència del 'Pujolgate' es van gestar aquí, en el dinar enregistrat d'estranquis entre la lideressa del PP català i l'ex-amant del primogènit del Pare Ubú. I suposem que no devien parlar de compres (de roba). Ara bé, La Camarga és tot un clàssic dels sopars de grup massius i té una cuina mediterrània estàndard que està prou bé, i menús per a totes

Restaurants, Cuina creativa

Els 50 millors restaurants

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Advertising
Bars i pubs

Els 100 millors bars

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Cinema a la fresca: tota l'agenda A l'estiu, diversos espais de Barcelona es transformen en cinemes a la fresca. Aquí teniu la cartellera completa! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vai

Clubs

Anarquia i 'birra fría'

Recorregut pels bars llibertaris de Barcelona Els bars més vistos Si trobeu que Barcelona va camí de convertir-se en un parc temàtic –si és que no ho és ja– i n'esteu farts d'alienants macroespais d'ocio nocturn capitalistes, dissenyats per a buidar-vos les butxaques, aquesta és la vostra llista: un recorregut pels bars més llibertaris i anarcos de Barcelona, on abunda la cervesa barata, l'art arriscat i la gent que aposta per l'amor lliure, que de ben segur voldran compartir amb volsatres. Les revolucions comencen a la barra. Bars llibertaris, associatius i combatius! 23 Robadors Entra una puta força col·locada a quarts de nou del vespre. El bar, desert. Vol anar al lavabo. “És a dalt, puja, puja!” li diu en Joan amb el seu somriure resplendent. En Joan, un humanista amb un cor com una casa de pagès, és un dels tres socis de Robadors 23. El local és l’excasa d’un altre dels socis, l’August, un metge dandi amb fal·lera pel jazz. El tercer és l’Albert, flamenquista acèrrim, i la família la completen en Yussuf, la Fadwa i l’Alí, el nostre Freddy Mercury pakistanès particular. El carrer d’en Robadors és tot allò que defineix el barri xino: cadires a la fresca, xivarri i batusses, putes, camells i corredisses, insults i afalacs desmesurats... Tot al màxim, res de mitges tintes. No t’hi avorreixes. En aquest caos de vegades violent i a punt de desaparèixer –sembla que finalment la nova seu de la Filmoteca obrirà aquest desembre– Robadors 23 s’alça com un oasi on tothom hi pot ent

Advertising