Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 66 al 73

On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 66 al 73

Una selecció d'una quinzena de bars i restaurants dels carrers per on passen els trams 27 al 34 de la Via Catalana

via catalana 2014. trams 27 al 34
Advertising

Molts de vosaltres anireu a la Via Catalana en colla. Comença a les 16 h i és millor arribar amb la panxa plena. Hem triat 25 restaurants per tota Barcelona que obren per la Diada, però si us estimeu més dinar a prop del vostre tram, també hem fet una selecció de bars i restaurants a prop dels trams 66 al 73. El primer tram comença entre els carrers Nàpols i el passeig de Sant Joan, i el número 73 acaba a plaça de les Glòries amb el carrer de Castillejos amb la plaça de les Glòries. Compte que és festiu i potser alguns d'aquests llocs estan tancats! Us recomanem que truqueu abans d'anar-hi. 

Restaurants

Portolés

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

A la dreta de l’Eixample, passada la frontera del passeig de Sant Joan, encara hi queda un indret que es resisteix al poder del ien. Em refereixo al Portolés, restaurant popular que representa com pocs què és el menjar de migdia, converses relaxades per agafar forces per treballar a la tarda o, qui hi vagi sol, traguejar vi amb porró mentre llegeix un diari amb notícies que costen d’empassar-se. Tot el que se serveix al Portolés està escrit en una pissarra. Una oferta àmplia, en què hi trobem primers com un molt bon gaspatxo, una fideuada, unes carxofes al vapor o un arròs a la cubana com el feien les nostres àvies, o uns segons que van des d’unes galtes de porc al forn o una escalopa amb vinagre de Mòdena, fins a un magret d’ànec o un bacallà amb tomàquet.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

Piratas Restaurant

icon-location-pin Eixample

En un moment en què el terme ‘pirata’ és cada cop més sinònim de males pràctiques, s’agraeix la presència d’aquest petit racó ‘bucaner’ per a romàntics i amants del bon fer. És un ambient tan càlid, acollidor i familiar, que resulta difícil no conquerir el convidat després d’haver assaborit les petites i senzilles propostes que fan en Lluís i la Isabel, presentades com si res. Perquè la nau filibustera no disposa d’una cuina convencional, i aquest inconvenient queda eliminat gràcies a la imaginació i bons dots culinaris d’en Lluís, el ‘Barbablanca’, al capdavant. Ara hi ha carta i targeta de crèdit perquè alguns tradicionals estiguin més tranquils, però igualment la Isabel continua cantant els plats com agrada a la majoria dels assistents.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Mexicana

La Cantina Mexicana

icon-location-pin Sagrada Família

La Cantina Mexicana, a la Sagrada Família, posa taula i estovalles tricolors d’elevat nivell culinari.  Víctor Berkelaar, xef mexicà viatger i de llarga experiència a Barcelona, es va sumar al grup Nass en la creació d’aquest lloc on només el guacamole i l’aguachile ja justifiquen una visita. És un ambient cantiner, sobri, però no hi falten el color i l’afecte que combinen amb el gust exquisit d’una de les cuines més atractives del Nou Món. Nachos, sopes, antojitos mexicans, cebiches, platets tradicionals, taquería i truites conformen una saborosa oferta.

Time Out diu
Restaurants, Cuina creativa

Manairó

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

No és només un restaurant d'alta gastronomia on menjar bé, sinó el laboratori de Jordi Herrera, un geni boig a mig camí entre cuiner i inventor, que investiga amb totes les eines que té a mà per treure el màxim rendiment de tots els productes que li passen per davant. L'hem vist amb coses tan curioses com una graella amb broquetes per coure els aliments des de dins o un aparell de cocció basat en la força centrífuga per reduir la humitat dels aliments. Com els grans artistes del Renaixement, posa la ciència al servei de l'art.

Advertising
Restaurants, Menjar ràpid

Carrot Café

icon-location-pin El Poblenou

El lloc definitiu d'entrepans de Sant Martí: disposen de quatre menes de pans diferents fets a mida, que s'apliquen en receptes tant suggeridores com el de tonyina a la planxa amb maonesa de wasabi, o un molt català entrepà de pa de coca amb botifarra negra i allioli. També fan hamburgueses, bones i generoses, i tenen una carta de més de 40 cerveses d'arreu del món. I un pastís de pastanaga casolà, esclar.

Time Out diu
Restaurants

Izarra

icon-location-pin Fort Pienc

A Barcelona hi ha cada dia més restaurants, però es compten amb els dits de les dues mans els llocs on es pot menjar bé. En el cas que m’ocupa era una mica un revival, ja que feia temps que no freqüentava la ‘zona dels bascos’, com se la coneixia ja fa un temps, un territori gastronòmic que agradava molt al Gato Pérez. Parlem de l’Izarra, un lloc acollidor que va començar com a taverna de vins i que l’Alberto i la Carmen porten amb mans de seda. Hi ha poques taules, no hi ha turistes i és atès pels amos. El producte, de primeríssima qualitat, és de proveïdors propers a la família.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

Bardeni

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Just al costat del restaurant Caldeni –un dels que toquen millor la carn de tota Barcelona– el seu factòtum Dani Lechuga ha obert Bardeni. Ell ho defineix com a 'meatbar', bar de carn, i a fe que la definició és bona. A la seva barra hi serveix un dels millors tàrtars de Barcelona, i delicadeses com una tapa de fricandó que es menja amb les mans, o una deliciosa hamburguesa Cafè de París, entre d'altres carns excelses.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Bodegueta Tot Glòria

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

A la Bodegueta Tot Glòria, un local bufó a tocar de la Sagrada Família, la Glòria Ortuño ha millorat l’oferta que ja va tenir èxit a Ca la Glòria, de Gràcia. Diàriament busca el màxim de qualitat “dins del que el menú permet”, explica en referir-se al seu menú diari. Una oferta amb sis primers, sis segons i postres, plats fixos i una recomanació diària. Entre els primers destaca una saborosa i acolorida amanida amb formatge de cabra i fruits secs. La Glòria se sacrifica i ha preferit no tenir congelador ni fregidores per poder oferir productes de qualitat que fan molt diferents els seus plats, tots preparats amb oli d’oliva verge extra que un client de fa molts anys li proporciona des de Múrcia.

Time Out diu
Advertising
Botigues, Vins i licors

Enoteca d'Italia

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes.

Locals de nit

Come Una Volta

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Restaurant petit i acollidor situat molt a prop de la Sagrada Família, on a banda d’unes excel·lents pizzes podem degustar plats típics italians com els nyoquis amb formatge de gorgonzola o uns excel·lents pansotti amb espinacs. Ofereixen menú de dia i de nit a preus molt ajustats.

Mostra'n més

També t'agradarà

Restaurants

25 restaurants per a la Diada

Per menjar bé en grup abans de la Via Catalana 2014 Reserva als restaurants més populars Ja teniu l'estelada i el vostre lloc a la Via Catalana 2014 preparats des de fa dies. Fins i tot heu convençut el vostre iaio nascut a Jaén perquè voti independència. Molts heu quedat amb la família o els amics per anar junts a la V i, com que la convocatòria és a les 16 h, podeu fer un àpat tots plegats aquest Onze de Setembre: aquí teniu 25 restaurants aptes per a grups que estaran oberts aquesta Diada. Feu un pensament i reserveu amb temps! La Terreta Una ambaixada de València a la Vila de Gràcia. Una de les seves especialitats són les saboroses i econòmiques coques de Dacsa, que preparen amb una gran varietat d'ingredients per a tots els gustos. Els dies que juga el Barça, l'ambient és formidable. I el dia de la Via Catalana 2014, no ens ho podem ni imaginar: La Terreta és l'única taverna valenciana que hi ha a Barcelona. Tenen diversos menús per a grups molt econòmics –de 6,50 a 16 euros– on poder tastar tot allò que és valencià i no és paella: braç de nineta, tramussos, timbal d'escalivada amb moixama... La Camarga Les primeres traces d'existència del 'Pujolgate' es van gestar aquí, en el dinar enregistrat d'estranquis entre la lideressa del PP català i l'ex-amant del primogènit del Pare Ubú. I suposem que no devien parlar de compres (de roba). Ara bé, La Camarga és tot un clàssic dels sopars de grup massius i té una cuina mediterrània estàndard que està prou bé, i menús per a totes

Restaurants, Cuina creativa

Els 50 millors restaurants

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Advertising
Bars i pubs

Els 100 millors bars

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Cinema a la fresca: tota l'agenda A l'estiu, diversos espais de Barcelona es transformen en cinemes a la fresca. Aquí teniu la cartellera completa! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vai

Clubs

Anarquia i 'birra fría'

Recorregut pels bars llibertaris de Barcelona Els bars més vistos Si trobeu que Barcelona va camí de convertir-se en un parc temàtic –si és que no ho és ja– i n'esteu farts d'alienants macroespais d'ocio nocturn capitalistes, dissenyats per a buidar-vos les butxaques, aquesta és la vostra llista: un recorregut pels bars més llibertaris i anarcos de Barcelona, on abunda la cervesa barata, l'art arriscat i la gent que aposta per l'amor lliure, que de ben segur voldran compartir amb volsatres. Les revolucions comencen a la barra. Bars llibertaris, associatius i combatius! 23 Robadors Entra una puta força col·locada a quarts de nou del vespre. El bar, desert. Vol anar al lavabo. “És a dalt, puja, puja!” li diu en Joan amb el seu somriure resplendent. En Joan, un humanista amb un cor com una casa de pagès, és un dels tres socis de Robadors 23. El local és l’excasa d’un altre dels socis, l’August, un metge dandi amb fal·lera pel jazz. El tercer és l’Albert, flamenquista acèrrim, i la família la completen en Yussuf, la Fadwa i l’Alí, el nostre Freddy Mercury pakistanès particular. El carrer d’en Robadors és tot allò que defineix el barri xino: cadires a la fresca, xivarri i batusses, putes, camells i corredisses, insults i afalacs desmesurats... Tot al màxim, res de mitges tintes. No t’hi avorreixes. En aquest caos de vegades violent i a punt de desaparèixer –sembla que finalment la nova seu de la Filmoteca obrirà aquest desembre– Robadors 23 s’alça com un oasi on tothom hi pot ent

Advertising