Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Primavera Santos: 'Carles Santos. I ara, què?'

 • Què fer, Festivals
 • Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
 1. Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
  Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
 2. Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
  Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
 3. Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
  Clara Clemente: Exposició 'Carles Santos i ara què?'
Publicitat

Time Out diu

Una exposició, concerts i projeccions exploren la vida i l'obra del gran artista de Vinaròs

L'exposició 'Carles Santos. I ara, què?' és una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló en col·laboració amb Elena Lasala. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix un recorregut per descobrir la vida i obra d’un músic rara avis el llegat del qual, avui dia, ens continua fascinant per la llibertat creativa que transmet. La mostra és la peça central de Primavera Santos, una iniciativa de La Brossa que compta amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona que celebra l'obra polièdrica de Santos i la projecta en l'actualitat.

La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós. 'Carles Santos. I ara, què?' és un dubte que es llença al buit després que Brossa li preguntés a Santos què volia fer a més de ser pianista: aquesta qüestió va marcar les obres de l'artista de Vinaròs, que va passar de l’academicisme ortodox a una experimentació avantguardista.

Aquesta és la primera exposició dedicada a la figura del músic després de la seva mort l'any 2017 i es divideix en tres sales amb el bar inclòs i set àmbits conceptuals que guien la mostra des de l'inici de la seva trajectòria fins a la transformació del creador. La investigació d'Ona Balló exhibeix una àmplia selecció de partitures, fotografies, elements escènics, material sonor, fragments de films i entrevistes.

Més activitats

Del 26 al 27 d'abril el Centre de les Arts Lliures també presenta Inaudit, un festival de música a cura de Lluís Nacenta en el qual artistes com Cabosanroque, Marina Herlop i Oriol Sauleda, entre d'altres, seguiran les partitures de Santos i les versionaran. 

El Museu de la Música s'ha unit a la Primavera Santos i ha organitzat dues activitats. D'una banda, el projecte de creació 'Atles Santos' amb Neus Masdeu. I, d'altra banda, una mostra temporal d'arxius sonors i fílmics del pianista a la Sala d’Exposicions Temporals 2 i Espai 4.

A més, la Filmoteca de Catalunya presentarà 'Carles Santos. Un pensament musical al cinema', un cicle de projeccions que es podrà veure durant el mes de maig a les sales de la filmoteca. Es projectaran, entre d’altres, els curtmetratges 'L’àpat' (1967) i 'LA-RE-MI-LA-FA-RE-MI-DO-RE-FA-DO-MI-FA-RE-MI-FA-MI' (1979).

L'entrada a l'exposició principal és gratuïta, però la resta d'activitats tenen un cost. En aquesta web pots trobar tota la informació de la Primavera Santos.

Escrit per
Clara Clemente

Detalls

Adreça
Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa
Carrer dels Flassaders 40
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003
Contacte
Veure Web
Transport
Jaume I (M: L4)
Preu
Gratis

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà