Murivecchi Tenen un mèrit innegable: van obrir l’any 2004 i en un panorama superpoblat per la pizza napolitana s’han sabut fer un nom que ja té ressò de clàssic. Irene Herrera ens explica que no hi ha secret: “Fer les pizzes amb ofici, amb bona farina i mozzarella de vaca de la bona”. Ara bé, aquí guarden una petita revelació: la pizza fregida. Es tracta d’una especialitat de Nàpols que no ha sortit gaire de l’àmbit casolà. Bastant hardcore: es tracta d’una pizza tancada i crua, que es fregeix. Alerta: va farcida de ricotta, pròvola, tomàquet, salami picant i un conglomerat de cansalada viada especiada. Bomba! NAP No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià– i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit. La Verde Umbria La pizza és el punt fort d’en Federico Blondi, que amb la seva dona Sandra van obrir fa gairebé un any aquest local acolorit i ple de referències italianes. Originari d’Úmbria, el cor verd d’Itàlia, Blondi proposa amb èxit la pizza tortell, denominada així per la seva forma característica. A més dels condiments bàsics, es pot
Vine al nostre taller de cuina italiana i aprendràs els secrets del risotto amb formatge, el taleggio i el radicchio. A més, t'ensenyarem a preparar un deliciós pintxo de milfulles de carpaccio amb salsa pesto de sàlvia i formatge scamorza fumat.
Cuinarem, també, una de les receptes més innovadores del nord d'Itàlia, el fonoll gratinat amb parmesà i ametlles. Per acabar, el clàssic dels clàssics de les postres 'made in Italy': el tiramisú!
I per acompanyar-ho tot, descobrirem el secret de l'spritz, el rei dels aperitius del país de la bota.
Apunta't al nostre taller-sopar i menja't Itàlia
ON: La PATENTE (C/ Villarroel, 123)
QUAN: 19 o 22 de novembre de 19.00 a 21.00
PREU: 55 euros o 50 per subscriptors