Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tapantoni de tardor 2014: tapa i beguda per 2,50 euros

Tapantoni de tardor 2014: tapa i beguda per 2,50 euros

Del 7 al 30 de novembre, 43 establiments de Sant Antoni ofereixen tapa i beguda per 2,50 euros i sis restaurants un menú especial

Idò Balear
© Maria Dias Idò Balear
Advertising

Ja l'esperàvem amb candeletes. Noves rutes de tapes sortien com bolets, però nosaltres ens preguntàvem, què passa amb Tapantoni? Ja triga! I dit i fet, ja la tenim aquí!

Del 7 al 30 de novembre 43 establiments del barri, membres de Sant Antoni Comerç, els organitzadors, oferiran una tapa i una beguda per 2,50 euros. Una de les novetats d'aquesta quarta edició és que també hi haurà sis establiments –Amigó Cascarilles, Bar Calders, Els Ocellets, Els Sortidors del Parlament, La Tata i Mondoré cerveseria gastronòmica– que oferiran un menú especial Tapantoni per 25 euros.
Una altra novetat d'aquesta edició de tardor és que podreu votar la millor tapa o el millor menú mitjançant unes butlletes que trobareu al plànol que s'ha editat per a l'ocasió i que haureu de dipositar als establiments que participen de la ruta fins al 3 de desembre. El premi serà un sopar per a dues persones al bar o restaurant de la ruta que el guanyador desitgi.

Aquestes són les tapes de la ruta:

Verderame (Calàbria, 64): Mosset de polenta amb ragú, típic del nord d’Itàlia. Canya, vermut de la casa o copa de vi blanc o negre.

Caravela Gourmet (Manso, 13): Tonyina a l’hort: tonyina de les Açores amb tomàquet, pebrot i ceba. Una copa de vinho verde.

Racó de Manso (Calàbria, 13): Pintxo de minihamburguesa casolana amb patata parisenca. Canya.

Forn d'en Pau (Calàbria, 23): Xurro o Porras. Suís o xocolata blanca

Nostàlgic (Viladomat, 38): Torradeta mullada en moscatell amb ceba caramelitzada, anxova del Cantàbric i pols de castanya. Canya.

Laurel (Floridablanca, 140): Empanada argentina. Canya

Tolón Tolón (Marquès de Campo Sagrado, 13): Crêpe de Nutella o pernil dolç. Suc natural.

Petit Ballet Restaurant (Viladomat, 28): Dues torradetes, una amb escalibada i l’altra amb formatge i anxova. Canya o copa de vi.

El Duende (Comte Borrell, 35): Banyera de carn a la jardinera. Quinto o got de vi.

La Chirusa (Viladomat, 23): Barqueta EETU: torradeta amb crema de formatge, nous i salmó fumat. Canya o got de vi

La Bodega d'en Rafel: Mandonguilla ecològica amb pebrot del piquillo.
(Sempre a la barra). Canya, copa de cava o vi

Catavins (Sepúlveda, 159): Torradeta d’anxova del Cantàbric amb pebrot del piquillo i oliva farcida. Canya o vermut

El Museu de l'Embotit (Floridablanca, 131): Torradeta amb pernil i formatge brie. Canya

L'Esclop (Avinguda Mistral, 21): Torradeta de romesco, espàrrecs verds i ceba confitada. Canya

Vinòdrom: Barqueta d’escalivada amb anxova. Canya

Nostrebar (Tamarit, 112): Raoles de peix: Núvol de mero aromatitzat amb herbes i canyella. Canya o got de vi blanc

Gelateria Sirvent: Tast de turrons. Vi dolç

Bar-bodega Chiqui (Vilamarí, 29): Llesca de pa amb tonyina, sardineta i seitó. Quinto o vermut de la casa

Fàbrica Moritz Barcelona: Braves d’aquí: patates amb allioli i oli vermell picant.
(Sempre a la barra). Canya Moritz

Bar Restaurante Anardi (Parlament, 48): Txistorra d’autor (Premi millor d’Euskadi 2011/2012). Zurito, got de sidra o got de vi

Merquén: Barqueta de botifarra criolla amb salsa Merquén. Canya petita o vi.

El 20 metros: Patatón amb seitó, salsa de romesco i porro. Canya

Cafeteràpia (Ronda de Sant Pau, 59): Hamburguesa 100% vedella i ceba caramelitzada sobre un llit de rúcula i barret de gorgonzola, acompanyada de patates de l’hort fregides. Canya o copa de vi

Bar Pothos (Marquès de Campo Sagrado, 29): Casoleta de cua de brau en salsa amb patates i cruixent de moniato. Canya o copa de vi negre

Restaurante Due Spaghi: Tatin de ceba de Figueres amb stracciatella de burrata i pebre rosa. Canya de cervesa Pilsner Urquell o vermut

Bar Casa Blanca: Callos. Canya o copa de vi

Terra Mar (Parlament, 34): Delicatessen de broquetes de carn amb puré de patates d’Olot i melmelada de tomàquet. Canya, clara, vermut o aigua

Mono Risto-Bar (Calàbria, 80): Pastís d’arròs amb verdures de temporada i formatge manxec. Canya

Idò D.O. Balear: Doblegat illenc: pasta de full farcida de sobrassada amb mel, botifarró amb ceba, trempó o altres especialitats balears. Canya.

Can Gregori (Manso, 46): Varat en un escabetx suau de pastanaga i ceba tendra ben reduït amb vinagre de poma. Cervesa Guineu, Sitges de barril (cervesa artesana)

Cafè del Barri (Combte Borrell, 75): Formatge brie calent amb almívar de fruits vermells sobre una torradeta. Canya petita, vi o aigua.

Fleca Barot (Parlament, 58): Triangle de bolets. Quinto

Es Tastet (Comte Borrell, 72): Cigrons, cansalada i camot de Menorca. Copa de Vi Priorat

Bracafè (Comte d’Urgell, 35): Dos pintxos de truita de patates amb còctel de fruits secs. Canya

Rekons: Cresta a triar. Quinto

Bar Lolín (Sepúlveda, 58): Pintxo de tonyina, tàperes, maionesa, ceba picada, vinagre de Mòdena i anxova. Canya o got de vi.

Casa Martino (Manso, 1): 1714: Barqueta d’arengada picant amb tomàquet sec i cogombret. Canya

Tonka Bar: Minicoca de mozzarela, pesto d’avellanes i tomàquets cherry confitats. Canya, copa de vi, aigua o refresc

La Terrassa de l'Aiguajoc: Base de formatge provolone gratinat amb daus d’entrecot marinat amb espècies. Canya o copa de vi.

Lambicus (Tamarit, 107): Quiche vegetal de formatge Orval amb reducció de cervesa trapista. Slaapmutske Tripel (triple Nightcap)

Tootsie: Pintxo de botifarra amb bolets sobre una torradeta de pa. Canya o got de vi

Ca la Jadi (Marqués de Campo Sagrado, 25): Tres aletes de pollastre amb pa amb tomàquet i salsa picant. Canya, got de té amb menta o aigua

També t'agradarà

Bars i pubs, Bars de tapes

Els millors bars de tapes

Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured  sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u

Les millors birres

Descobreix els llocs on tiren les millors canyes de la ciutat I si us va la birra artesana La Més Petita La birra artesana raja sense aturador a La Més Petita, una cerveseria que no necessita metres quadrats per oferir algunes de les millors cerveses. Amb 8 tiradors i una terrassa més gran que el local, el mestre cerveser Albert Sanchis i creador de la cervesa Almogàver us tirarà la canya amb un amor insuperable. Per fer coixí, platets amb formatges anglesos. La Cerveteca Van ser uns dels primers i encara són referència. Prop de Correus, trobareu La Cerveteca, bar, botiga i també lloc de cursos, tastos i maridatges. Aquí podreu tastar tantes cerveses com gairebé països hi ha a la bola del món. Si després d’una estona no aneu massa gats, podeu entretenir-vos a mirar etiquetes. Com en el món del vi, cada cop n’hi ha de més curioses. I sí, aquella parella de barbuts que veus en una ampolla són els Zztop. Als mestres cervesers també els agrada el rock dur. La Resistència A part dels llibres d’història del col·legi, la sèrie Allo, Allo ens va ensenyar que, per a una bona resistència, calien aliats. Recordeu en René, aquell cambrer del restaurant de la França ocupada que era capaç d’amagar un aliat sota el llit de l’àvia? A Barcelona, de moment, La Resistència és una cerveseria que lluita per la diferència amb 12 tiradors de cervesa. Potser menys heroica que l’escomesa de l’home del bigotet, però més profitosa per al paladar. En Sergi i en David, els dos homes qu

Advertising
Bars i pubs

Els millors bars de vins

Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enoteca d'Italia Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes. Sexy Wine El tord (zorzal, en castellà) és l'ocellet que va escollir Antonio Sanz fa 22 anys perquè fos la imatge dels seus vins. Els tr

Advertising