7 restaurants especialistes en cuinar els bolets d'una temporada excepcional Sempre he pensat que un dels tres més importants que distingeix un poble que sap menjar és la seva actitud envers el bolet. Gran Bretanya és un poble micòfob, mentre que si quelcom defineix la nostra cuina és la micofília. Aquest 2014, la temporada del bolet va arribar molt aviat: l'estiu va ser fred i plujós i hi havien dubtes sobre si la cosa s'aguantaria. Ara estem en condicions d'afirmar que la temporada és bona: els cistells són ben plens, per bé que amb les temperatures càlides en baixa molt de podridet. Però la tria la fan els bons cuiners, i nosaltres us escollim els llocs on preparen millor aquesta joia gastronòmica. Santa Rita Club Gastronómic En aquesta mena de paladar cubà (restaurant particular) gurmet, el xef basc Xavier Bonilla proposa que tots els plats salats del seu menú degustació estiguin protagonitzats per un bolet. Com diu ell, "això és una manera de calmar el mono de bolets que acumulem durant tot l'any". Bonilla, tot un JASP de la cuina amb anys d'experiència als millors restaurants de Catalunya i Euskadi, obre el menjador de casa seva i proposa delicadeses micófiles com un carpaccio de xiitake amb ous trencats i terra de bolets, un ravioli de patata farcit de trompetes de la mort i maionesa de trufa (a la foto) o melós de vedella amb minestra de bolets. Loidi A la pell de brau, l'altre poble que domina i aprecia la cuina del bolet, apart del català, és el basc, esclar. Loidi,
Sí, la tardor ha arribat de veritat; i ho ha fet d'un dia per l'altre, amb nocturnitat i traïdoria, en forma de pluges torrencials i baixada de les temperatures. I amb el canvi d'estació, el canvi de producte i de cuina. Tornen a venir de gust els plats de cullera i xup-xup, castanyes, bolets i moniatos apareixen a la cuina. Blindeu la vostra salut i gaudiu amb aquests nou deliciosos plats de tardor.