Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants brasilers de Barcelona

Els millors restaurants brasilers de Barcelona

La cuina del gegant americà amb tots els seus colors i sabors

Boteco Fogo
Boteco Fogo
Per Ricard Martín |
Advertising

La cuina brasilera es fa un lloc destacable a la ciutat gràcies a la imaginació dels seus cuiners. A diferència d'altres gastronomies americanes com la mexicana o la peruana, Brasil encara funciona com un gran territori verge als paladars del gran públic. Tapioques, quibes, moqueca i tot un desplegament de receptes i sabors inèdits que tenen a Barcelona alguns temples dedicats. Correu i gaudiu-les amb tranquil·litat abans no corri la veu!

Restaurants, Brasilera

La Carioca: caipirinhes gurmet

icon-location-pin La Barceloneta

Les noies de La Carioca fa poc que han obert. S’han especialitzat en tapioques, i són del tot fiables i casolanes: fa un parell d’anys que cuinen massa de iuca pel món amb un food truck. Us recomano la Brasil: un potent mos de vedella esfilagarsada amb plàtan mascle i tomàquet a rodanxes. Feu descobertes gastronòmiques com el formatge coalho i les caipirinhes gurmet, que no tenen res a veure amb les de la llima matxucada. Com al Rio D.O.C., hi trobareu una versió sana i exportable del pica-pica brasiler.

Cantinho brasileiro
©MariaDias
Restaurants, Brasilera

Cantinho Brasileiro: tradició popular

icon-location-pin El Gòtic

Un lloc obligatori si el que voleu és un contacte directe amb la tradició més popular del país de la samba. Excel·leixen en la preparació dels entrants d’aquesta cuina –una sucosa coxinha, croqueta de pollastre–, o en el quibe, adaptació del plat libanès, a mig camí entre la croqueta i la mandonguilla. Recalcitrants fans del capipota, la feijoada –guisat de porc amb mongetes negres i arròs blanc– us conquerirà. El menú de migdia amb graellada, picanha o feijoada no passa dels 13 euros. Petit Brasil dins el Barri Gòtic.

Time Out diu
Advertising
Fogo
© Enrique Marco
Restaurants, Brasilera

Fogo: de dos pisos

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

El cuiner João Alcântara va obrir Boteco Fogo fa no massa. Encara que per la precisió de les receptes sembla que faci molt més temps. “No em diguis xef, sóc un cuiner que creu que la cuina popular és tan important com l’alta cuina”, se sincera. Fart de llocs brasilers “kitsch i foscos”, al pis de dalt ofereix una degustació on, fora protocol, es pot repetir de plat, i a baix la seva visió de la tradició. Amb un menú de 25 euros descobrireu un univers d’aperitius i guisats d’alta energia i suavitat celestial.

Rio D.O.C.
© Ivan Giménez
Restaurants, Brasilera

Rio D.O.C: visca la tapioca

icon-location-pin La Vila Olímpica del Poblenou

“La idea era obrir una ambaixada del Brasil”, explica el Bruno Guimaraes, propietari amb la seva dona Patricia de Rio D.O.C. De l’espai anterior –una copisteria gegantina– n’han heretat espai i lluminositat. I tenen l’honor de ser els introductors de la tapioca a Barcelona: un híbrid formal entre crep i entrepà de farina de iuca. Lleugera, cruixent per fora i tendra per dins. La Patricia és l’encarregada d’un ampli repertori de tapioques, pastisseria i tapes. Els dissabtes fan graellada brasilera; els diumenges, 'feijoada', i els divendres al vespre hi ha música en directe en petit format.

Advertising
Miriot
© Maria Dias
Restaurants, Brasilera

Miriot: menús de luxe

icon-location-pin Vila de Gràcia

La Miria Santos, brasilera de Rio amb estudis a la Hofmann, va obrir un local a finals dels 90, el Miria. Després va venir el Miriot. A la nit hi trobareu plats de fusió brasilera-mediterrània –un èxit és la moqueca de gambes, un guisat de peix potent emparentat amb el curri– i al migdia un menú brutal: per 10,50 euros, trio de degustacions (crema de porros, caneló amb favetes i botifarra negra, amanida d’hivern) i un segon de rostit lent. La gent ho sap i agombola un local petit, tessitura que supleixen amb tones d’amabilitat i eficiència.

Advertising