Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Fondes creatives a l'Hospitalet: dues grans cases de menjars

Fondes creatives a l'Hospitalet: dues grans cases de menjars

This & That Co. s’afegeix al Mitja Galta en l’oferta gastro de l’Hospi que no enveja la de Barcelona. Hi ha bona cuina a l’oest de Riera Blanca

This & That Co.
1/4
©MariaDiasThis & That Co.
This & That Co.
2/4
©MariaDiasThis & That Co.
This & That Co.
3/4
©MariaDiasThis & That Co.
Mitja Galta
4/4
©MariaDiasMitja Galta
Per Ricard Martín |
Advertising

Alguna cosa s’està movent a l’Hospitalet, arcàdia de la tapa fossilitzada: dins el subconscient urbà col·lectiu, a l’Hospi cada bar és el bar Deportes, on regnen les braves reescalfades i l’entrepà de llom amb formatge.

I em sembla si més no curiós que a la segona ciutat de Catalunya no sorgeixin més locals com This & That Co. (Amadeu Torner, 41. T. 93 337 22 77) que són una alenada d’aire fresc. “No és res trencador, fem tapes”, diu la mestressa, Mónica Artero. “A Barcelona n’hi ha un a cada cantonada, però aquí no”. Sí, a Barcelona el format de bar vehicula la cuina jove, però els bons llocs han fet colzes contra les acumulacions de montaditos de tot a cent. This & That Co. gaudeix del saber fer del xef Juan Pablo Carrizo i de l’excepcionalitat de ser un molt bon equip en una lliga poc poblada. I no haurien de ser tan modestos: sí, a Barcelona hi ha molts locals, però receptes com la del tàrtar de pàmpol atlàntic amb alvocat i maionesa de gingebre –umami total, s’empassa com aigua fresca– els distingeix de les desenes de tàrtars en sèrie.

Carrizo –que abans de portar el seu propi negoci amb Artero va passar per elBulli i El Celler de Can Roca, entre d’altres– explica que ha fet una carta “on no hi ha ni primer ni segon, i tot és per compartir”. S’enorgulleix de fer plats “amb producte fresc, portats sempre el mateix dia”, i això inclou un menú de migdia on, per 12,50 euros, trobem un entrecot amb escalunya rostida i puré de carbassa o peix fresc i desespinat, impecable. La carta és breu però molt oberta: des de l’amanida de burrata, tomàquets bascos i brots fins a un cérvol a la brasa amb puré de poma que porta la muntanya a l’Hospi. Val la pena agafar l’H12: “Només som a deu minuts! No és Conca!”, riuen.

La fonda del futur
A deu minuts del This & That Co. hi ha el Mitja Galta (Constitució, 181. 93 250 58 44): barceloní per dos metres, en el tel·lúric encreuament de Riera Blanca i Santa Eulàlia. També és familiar: dos tiets (Xavier Insa i Elisenda Castellón) i un nebot (Manel López, set anys al Manairó) fan un dels millors menús de migdia de Barcelona i rodalia: a 11,50 euros, amb cinc primers i quatre segons, i només un any de rodatge, han aconseguit un cercle virtuós de receptes que es retroalimenta amb l’oferta de nit (alerta al seu menú degustació a 24 €).

La mandonguilla de xai, torrada per fora i gelatinosa per dins, és un hit galàctic. Ras i curt: ho peten. En un dia fluix fan 50 persones, tots fanàtics de la seva cuina catalana de fonda evolucionada: el plat emblema és la mitja galta de vedella, un deliri de parmentier, suc i picada.

Més informació

©MariaDias
Restaurants, Cuina creativa

This & That Co.

icon-location-pin Fora de Barcelona

No tots els bars de l'Hospitalet es dediquen al fregit i a la tapa tradicional. This & That Co. és una alenada d'aire fresc entre l'asfalt de la ciutat judicial i Ikea. Juan Pablo Carrizo, un xef que ha passat per ElBulli, o el Celler de Can Roca, entre d'altres, posa en joc una carta de tapes i plats sencers plena d'imaginació que demostren un talent indiscutible. Un exemple: receptes com la del tàrtar de peix mantega amb alvocat i maionesa de gingebre –umami total, s’empassa com aigua fresca– els distingeix de les desenes de tàrtars en sèrie. També tenen un menú de migdia d'allò més curós i recomanable a molt bon preu.

Mitja Galta
©DANNY CAMINAL/ElPeriódico
Restaurants, Cuina creativa

Mitja Galta

icon-location-pin La Bordeta

Mitja Galta, amb un peu a l'Hospitalet i l'altra a Barcelona, es dedica a la nova cuina de barri. És a dir, a dignificar els menús de migdia a base de tractar bé el producte i altes dosis de creativitat. Alguns exemples podrien ser l'arròs bomba amb tripes i zamburiña, o una galta de vedella, desossada, amb una salsa en el seu punt de xocolata. Cal tastar el seu menú de migdia.

Advertising