Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Hamburgueses veneçolanes a Barcelona: més grans i amb més sabor

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La Real Hamburgueseria1/2
La Real Hamburgueseria
Goiko Grill2/2
© Mariona HostenchGoiko Grill

Hamburgueses veneçolanes a Barcelona: més grans i amb més sabor

Si penseu que ja ho heu tastat tot en matèria d'hamburgueses, és que encara no heu tastat la 'burger' veneçolana

Per Ricard Martín
Advertising

Hem detectat una petita i saborosa corrent en l'univers de l'hamburguesa a Barcelona: us presentem quatre 'burger joints' veneçolans. Aquí, demanar l'entrepà més sobreexplotat de la història encara sorprèn, a base de receptes amb un toc llatí. I en certs casos, un gegantisme reptador. Us hi atreviu?

Mossegades de plaer

La Real Hamburgueseria

Restaurants Hamburgueses Eixample

Per l’Arturo López, de La Real Hamburguesería, l’explicació de l'èxit de les hamburgueseries veneçolanes a Barcelona és òbvia: “Creixem molt a prop de la cultura nord-americana però hi posem el nostre toc”. L’altre soci és l’Eduardo Egui, també veneçolà i cuiner que ha passat per Mugaritz. Lluny d’elaboracions sorprenents, diuen “voler recuperar l’esperit clàssic made in USA.

Goiko Grill
© Mariona Hostench

Goiko Grill

Restaurants Hamburgueses

Goiko Grill, propietat del veneçolà Andoni Goicoechea ha aterrat a Barcelona. Va obrir la primera a Madrid mentre feia de metge intern a l'hospital de La Paz. Va passar de treballar a un ritme demencial –compaginant guàrdies i graelles– a triomfar: encara que els principis van ser durs. "No entrava ni Déu, compaginava les guàrdies de l'hospital amb la feina al restaurant, arribant a dormir al pàrking del local, era un ritme demencial".

Advertising
Bar Centro
© Iván Moreno

Bar Centro

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

“El futur del menjar popular és la fusió de l’street food d’arreu del món”, diu en Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider van reconvertir el 2014 un bar de menú en entrepaneria top. Gremone ha voltat per mig món –20 anys d’experiència en restaurants d’Itàlia i Michelin– i cada un dels seus trets –dotze entrepans i onze hamburgueses– neix d’hores d’afinació. La cita podria ser buida si no fes diana: un entrepà de porc esfilagarsat (EUA) que passa pel Perú –alfàbrega i coriandre– i s’aposenta a la boca amb una salsa dolça-picant amb xili i gingebre (thai) té tota la coherència del món. Tot ho fan des de zero i bé.

Anauco

Restaurants

En la solitària confluència de València i Diagonal, terra de ningú, tot nou establiment hi és ben rebut. Aquesta hamburgueseria veneçolana és prou lluny de la influència de la Sagrada Família per dir que treballa per a la gent del barri i no pas per al turista. La contundència veneçolana i el sabor caribeny s’ajunten amb una carn bona, bona. Us proposen un repte: si devoreu una bèstia de 750 grams en mitja hora, us surt gratis. A veure qui és el valent, perquè és mig metre de 'burger' envoltada per un llit de patates fregides.

Advertising
Chivuo's
©MariaDias

Chivuo's

Restaurants Cuina dels nadius americans Vila de Gràcia

Pronuncieu Chivúos, amb accent a la 'u'. Aquest bar de Gràcia (el primer dels tres) és l'invent de dos cuiners barbuts i veneçolans, amb experiència a Estats Units i en l'alta cuina catalana. El concepte és senzill, però portat a terme amb talent i personalitat: entrepans de receptes nord-americanes –entre ells una deliciosa hamburguesa– i cervesa artesanal local.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising