Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Santa Claus a la cuina
Foto: Shutterstock Santa Claus a la cuina

Regals gastronòmics de Nadal per als més 'foodies'

No saps què regalar aquest Nadal?! A tothom li agrada menjar! Amb aquests regals gastronòmics a taula quedaràs la mar de bé.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Nadal ja ens bufa al clatell l'alè greixós de torrons, i el maldecap per veure quin regal comprem esdevé una migranya trepanadora. Encara que els 'foodies' – menyspreable anglicisme que se'ns aplica a la gent de bon menjar– ho tenen fàcil. Tu compra un xic de menjar i beure del bo i ja veuràs que tothom encantat. Així i tot, tens dubtes? No et preocupis, encara hi ha temps i t'ho posem fàcil. I a més, et deixem aquí algunes idees amb un plus d'originalitat que ben segur seran molt millor rebudes que aquell 'pongo' tan carrincló que regales, amb variacions, cada any. El millor del regal 'gastro' és que si l'exerceixes, tens punts d'acabar-te'n beneficiant (menys del que va dirigit al teu cunyat, aquell garrepa sideral).

NO T'HO PERDIS: Els millors menús de Nadal a Barcelona

Regals gastronòmics de Nadal per als més 'foodies'

Va de cuina: el millor paquet que et pot caure!
Foto: Va de Cuina

Va de cuina: el millor paquet que et pot caure!

Va de Cuina (Major de Sarrià, 130) la botiga de menjar per emportar del chef Jordi Vilà –Michelin, Premi Nacional de Gastronomia– compleix un any de vida oferint la millor versió possible de la cuina tradicional catalana. I proposen un lot d'exquisideses preparades per caure plegat de plaer: brou d'escudella, el caneló d'Alkimia, samfaina, suprema de salmó fumat amb herbes i mostassa, sardines en escabetx –tradicional i picant–, un pot de romesco i una terrina de pollastre foie i festucs. Elaboracions que conformen la columna vertebral de la cuina catalana. Si regales això a una parella, els arregles tot Nadal, com qui diu. Pots consultar tota l'oferta nadalenca de Va de Cuina aquí.

Les receptes de la família Jubany: una meravella!
Foto: Nandu Jubany

Les receptes de la família Jubany: una meravella!

Si hi ha algun llibre 'gastro' que és un regal perfecte aquest any, sens dubte és el llibre de Nandu Jubany. El cuiner de Calldetenes ha parit, juntament amb la família, l'adaptació en receptari d'allò que van cuinar i menjar cada dia de confinament. 'Receptes per compartir en família', autoeditat per la família Jubany, és un tom de luxe on amortitzes cada cèntim que pagues (44 €). Primer, perquè aquest tipus de llibres de 120 euros cap amunt no baixen. Segon, perquè és una delícia: Jubany comenta les receptes –clàssics de la cuina catalana, laboriosos però a l'abast de tothom– que venen explicats al detall mitjançant un pas a pas de la recepta estil còmic, dibuixat pel fill d'en Nandu, l'Eudald, i fotos esplèndides amb la preparació de cada plat. Com diu el mateix Jubany: "Si hagués sabut que fer-ho comportaria tanta feina, no ho hauria fet". Doncs mira, per sort ho vau fer. Només el podeu comprar a la seva web.

Publicitat
  • Botigues
  • Vins i licors
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Encara que sembli que aquí s'acumulen les ampolles com si fossin fruita exòtica, el personal de la botiga sap perfectament on és cada cosa i quin valor té (i què necessites tu). Aquest celler té un assortiment extraordinari: 4000 referències a la vista i unes 8000 al magatzem. Vins nacionals i internacionals, vermut, xampany, tequila, mescal, whisky, bourbon, conyac, brandi... 

Des del vi fet a Collserola fins a un arrak de Sri Lanka, un destil·lat fet de canya. I també edicions úniques de producte, com un Macallan de 30 anys que ultrapassa els 6000 euros. Necessites la beguda que necessitis –amb alcohol o sense–, aquí la tenen. La millor opció a visitar si vols regalar mam.

Torrons Vicens: dos genis a quatre mans
Foto: Torrons Vicenç

Torrons Vicens: dos genis a quatre mans

En l'apartat torrons, comencem fort: Torrons Vicens, que cada Nadal ens capgiren el paladar amb els seus malabarismes exquisits, se la juguen encara més: l'Albert Adrià i en José Andrés s'han unit per elaborar a quatre mans el torró Cherry Times, elaborat a partir d'una ganache de cireres amb praliné de nous pecanes, cruixent d'arròs i toffee de Ras el Hanout. Una paleta de sabors combinats amb mestratge amb un resultat espectacular. I compte, que el mestre torroner de la casa ens sorprendrà amb creacions com el torró de macadàmia amb vainilla Bourbon, torró de polvoró elaborat amb praliné d'ametlla amb un toc de canyella i cobertura de xocolata de caramel.

Publicitat
Turrones Virgina: torró de pa amb tomàquet!
Foto: Turrón de pan con tomate

Turrones Virgina: torró de pa amb tomàquet!

L'altra volta de rosca la dona Turrones Virginias –empresa tarragonina amb seu a Reus i Agramunt– presentant un torró de pa amb tomàquet. Sí: la seva estrella a les sobretaules serà un torró trufat de pa amb tomàquet, amb oli verd i flor de sal. (i se'ns acudeix el joc comestible d'agafar un bon fuet o botifarra blanca i estendre'l per sobre del torró!). Forma part de la gamma Sublim, que portarà a taula reinvencions del torró amb productes típics de Catalunya i de la cultura gastronòmica mediterrània, però també amb productes de ressonàncies exòtiques i gurmet.

Vermunova: Jocs Reunits... del mam!
Foto: Vermunova

Vermunova: Jocs Reunits... del mam!

Tots sentim nostàlgia de l'Exín Castillos i d'aquelles delicioses caixes de Jocs Reunits on l'Oca campava al costat del pòquer. Bé, ara els amics de Vermut El Bandarra han conjurat aquest record en un tribut a aquestes caixes. Però aquesta vegada no faràs ni xocolata ni argila, sinó un vermut com Déu mana. La caixa Vermunova és un viatge en el temps, des del seu 'packaging' fins al contingut. Conté una ampolla d'1 litre de vermut artesà, 4 gots i 2 bols serigrafiats de la mítica marca Duralex, un pack de 'bandarretes' per decorar el vermut i un manual d'instruccions per crear el teu aperitiu. Tots a punt per posar-se gats en nom de la nostàlgia dels vuitanta! Compra la teva caixa aquí. (i sobretot, vigila que el teu fill de set anys no es prepari un bon 'copasso').

Publicitat
Funky Bakers: pastissos d'arreu del món!
Foto: Funky Bakers

Funky Bakers: pastissos d'arreu del món!

La coqueta fleca i cafeteria artesanal Funky Bakers (Passeig del Born, 10, i Diputació, 347) proposa cistelles nadalenques per regalar –i autoregar-vos a partir de 15 euros. La seva pròpia selecció artesana inclou pastisseria de tot el món, amb novetats com el 'babka' especial Nadal en versió XL –un pastís de Turquia similar al 'cinammon roll', amb una versió especial amb cirera àcida, kumquat (un cítric d'origen japonès ) i romaní– i grans clàssics de sempre com la 'pavlova', un pastís australià de merengue. Altres suculentes receptes internacionals que fornegen són el Mont-Blanc, una de les postres més famoses de França, elaborat amb castanyes, crema i merengue; i el Love Cake, un pastís de sèmola tradicional de Sri Lanka que els locals preparen en ocasions molt especials. Aquí hi ha nivell: recordeu que el millor panettone d'Espanya del 2019 és seu.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sarrià

Inaugurem l'apartat panettone amb... un cheesecake! En un encantador racó del vell Sarrià hi ha des de finals del 2019 Chis & Keik: un obrador artesà especialitzat en els autèntics 'cheesecake' i 'carrot cake' de Nova York. I aquest any han fet un meritori i deliciós salt mortal: un 'cheesecake' de panettone! Manté el sabor del cheesecake americà (estil NY), barrejat amb la textura i esponjositat de l'autèntic panettone milanès. Una deliciosa combinació entre Barcelona, Milà i New York de sabor adult i elegant, en què distingeixes el rom i les panses. L'experimentació passa per altres sabors, com els cheesecakes de torró de Xixona, de mànec i te matxa, que venen en bufons pots en formats individuals o dobles (i per cert, els pots de vidre amb tapa són ideals per reconvertir en tasses de te amb tapa per infusionar).

Publicitat
Jon Cake: pastís de formatge basc... de panettone!
Foto: Alex Froloff

Jon Cake: pastís de formatge basc... de panettone!

Jon García és un enginyer aeronàutic reconvertit a la cuina. Després de pràctiques en estrelles Michelin i una feina a Euskadi, a Casa Garras, va tornar a Barcelona i va trobar una línia de negoci en el pastís de formatge basc, una recepta ultralocal que per coses de les xarxes va esdevenir universal. I tan bé ho fa que aviat va passar de coure 70 pastissos la setmana a fer més de 70 al dia a la seva botiga d'Assaonadors, 29, al Born. El que diferencia el pastís de formatge basc dels altres és que no es mengen freds, sinó a uns 25-30º, i es nota molt l'Idiazábal cremós, una delícia per als molt formatgers. Això sí, García ha cedit a la tendència del panettone conqueridor inventat un pastís de formatge basc de panettone, a mitges amb el xef pastisser Yann Duytsche, que compta amb el títol del millor Panettone clàssic d'Espanya. Els podeu encarregar a la seva web.

Paco Torreblanca: panettone i cervesa
Foto: cervezas Alhambra

Paco Torreblanca: panettone i cervesa

Indiscutiblement, el pastisser alacantí Paco Torreblanca factura un dels millors panettones del món: elaborat amb ingredients naturals, sense conservants ni colorants, seguint la seva recepta pròpia, que destaca per una textura esponjosa celestial. I aquest Nadal s'ha aliat amb Cervezas Alhambra. El mestre ha tunejat el seu desitjat panettone de cacau amb cervesa de cacau perquè maridi amb aquestes dues edicions limitades de cervesa: Cacau i Xile Chipotle i Cacau i Pell de Taronja (que alhora s'acosten als ingredients del panettone). Un deliciós joc de miralls que es ven al preu de 35 euros amb un panettone i dues cerveses

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cerveseries artesanes
  • preu 2 de 4

La Tèxtil és l'un dels conceptes gastronòmics revelació de la temporada a Barcelona. Al seu espai de 1.000 m2 allotja una fàbrica de cervesa artesanal i la cuina del xef Pablo Lagrange. Tots dos mons s'han unit per oferir un set de regal excel·lent. Inclou: 4 sardines fumades, 200 gr de la seva ja famosa mantega fumada a la cendra, 300 gr del pa de massa mare, dues de les seves cerveses enllaunades més celebrades (So What, una Pilsner Lager clàssica; Northern Light, una IPA) i la fina i elegant Nota, un refresc sense alcohol amb llima i hibiscus infusionades en aigua marina. Un regal ideal per desenganxar el cunyat de les seves xips sabor cansalada i cerveses de marca blanca, que podeu comprar a la seva pàgina de 'delivery'.

  • Restaurants
  • El Raval

Ara que l'oli d'oliva s'ha convertit en un article gairebé de luxe gràcies a l'IPC, té més sentit que mai que la botiga d'oli d'oliva 'top' La Chinata munti aquests cubs de delicatessen gastronòmics en format regal. El cub inclou: un Cava Brut Nature de gran equilibri entre la frescor i volum, amb notes de fruita cremosa, bombons d'oli d'oliva verge extra (AOVE), amb cobertura de delicada xocolata negra farcida de xocolata negra i ganache amb un toc d'AOVE, crema de pistatxo amb AOVE, molt fàcil d'untar i perfecta per acompanyar esmorzars o berenars, llesquetes de pa 'regañas' amb AOVE, i ametlles banyades en xocolata amb forma d'oliva verda. Tot pel mòdic preu de 37'50 euros. Per cert, una expressió que mai he entès és aquesta de “has begut oli” quan algú està en perill. Però no hem quedat que l'oli d'oliva era bo per a tot? 

Publicitat
Lindor: or negre que es fon a la teva boca
Foto: Lindt

Lindor: or negre que es fon a la teva boca

No siguem hipòcrites: quan hi ha un producte industrial gurmet ens tirem en planxa, ja siguin amb aquelles rosquilles roses de Dabiz, els bombons amb majordom de la dona de Vargas Llosa, la caixa vermella... O la negra. El gegant xocolater Lindt proposa per aquest Nadal el seu nou Cornet Assortit Negre amb bombons d'alts percentatges de cacau: 45%, 60% i 70%. De cobertura suau i farcit cremós, és un xut concentrat de cacau que farà posar els ulls en blanc i brunzir de plaer com un gat (i la neula aquella indigesta, que se'l mengi el cunyat). Aquesta caixa se suma a les altres 15 varietats de bombons existents en granel, amb propostes com xocolata amb llet i taronja, pistatxo o el nou sabor de caramel amb Sal, entre d'altres.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat