Carmanyola tardorenca, el tàper de Sergi de Meià
L’obsessió culinària de Sergi de Meià és aconseguir el millor producte estacional, que en realitat no és cap obsessió, sinó la manera lògica de funcionar d’un bon xef. Així, per a quan arriba la temporada de bolets, ha pensat un plat “ideal per a després de l’estiu, quan tots intentem fer una mica de bondat”; es tracta d’una amanida de pernil d’ànec i figues. El pernil d’ànec, tallat ben finet (la proteïna), s’agermana amb figues pelades, que ajuden a la regulació intestinal. I tot mesclat amb fulles verdes del temps i pinyó català, sense torrar, que aporta un gust de pi molt maco. La vinagreta es fa amb vinagre de garnatxa, oli i sal. “Qualsevol amb accés a una botiga de producte fresc pot fer això”, diu. Si t’has de fer un tàper diari, hi ha coses vitals, diu: “Producte de temporada, que sigui local i tan natural com es pugui. I fugir de fregits i coses preparades. Ara ja és fàcil: els súpers cada cop més tenen producte local i eco, encara que perdis la màgia del mercat”.