Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Torrons d'autor i d'alta graduació

Torrons d'autor i d'alta graduació

Propostes de torrons extraordinaris (i ben carregadets d'alcohol) per consumir i regalar aquestes festes

Pastisseria Badia Roca
©Ivan Gimenez Pastisseria Badia Roca
Per Ricard Martín |
Advertising

El Nadal, ja ho sabem, és un orgia de consumisme sense aturador. Ara bé, si feu algun d'aquests regals selectes, centrats sobretot en els torrons alcohòlics, aconseguireu fer feliç la gent que s'hi mira amb les coses del menjar i volen ser originals (d'això ara en diuen foodies). I el que és més important, assolireu el propòsit màxim de l'ésser humà en general des que camina a dues potes: quedar bé!

Torrons d'autor

Torró salat d'Escribà

Torró per fer el vermut!

De les seves creacions, el Christian Escribà n'anomena torrons tradinnovadors. Segons explica, "es tracta d'oferir noves sensacions i experiències tot mantenint l'essència d'aquest postre tan tradicional". I sobretot alleugerir-lo, que no embafi. Una de les propostes estrella és el torró d'aperitiu, un torró salat que conté pols d'ametelles salades, olives verdes i tompàquet liofilitzat, ideal per fer el vermut. O el torró català, amb base de massapà, un llit de crema i llimona i una coberta amb les quatre barres de la senyera feta de gelée de gerds i crema catalana.

 

Pastisseria Vallflorarida

Un torró de 'carajillo'!

Sembla que els mestres pastissers s'hagin conjurat per dir: on hi hagi mam, hi haurà torró. El pastisser Lluís Costa, guanyador del concurs del Millor Croissant Artesà 2015, continua innovant amb els torrons. Aquest any presenta a la pastisseria Vallflorarida, a Sant Esteve de Palautordera, fins a 25 varietats amb les millors xocolates: algunes d'elles tan sorprenents com el torró de sigaló o el de poma confitada amb set espècies. Però amb el breu parentesis del torró de croissant, l'arsenal alcohòlic prossegueix amb els torrons de mojito, gintònic i ratafia artesana. Torrons per a adults.

www.vallflorida.com

Advertising
Xocolata de cervesa Moritz

Torró de cervesa!

Prosseguim amb els torrons carregadets, encara que aquest porta menys clatellada alcohòlica. El campió del món de pastisseria, Jordi Bordas, ha ideat una peça amb xocolata biològica Elvesia 42% de la República Dominicana i cervesa Moritz Born 17.14, ple de matisos aromàtics, gràcies a la mel de gingebre, el cardamom i la bergamota que incorpora aquesta cervesa. Bordas ha optat també per un disseny innovador i ha donat forma al torró de xapa d’ampolla de cervesa per potenciar encara més l’efecte sorpresa. El podeu adquirir al Moritz Store.

pastisseria Badia Roca
©Ivan gimenez

Un clàssic de la creativitat

L'Albert Badia és un dels mags dels torrons barcelonins i de la pastisseria en general. Sí, aquest és l'home que es va inventar el torró de gintònic! De xocolata negra per fora; per dins, xocolata blanca, i amb la càrrega alcohòlica d’una bona ginebra amb cítric de llimona. A més d'aquest, enguany trobareu a les seves botigues de Xococake meravelles com el torró de kikos, amb un punt salat que accentua el deliciós gust de la xocolata, o el torró de cafè i grué. I seguint la tònica del  torró per a adults, aquest home feia un torró de whisky Chivas 12 anys on es podia notar el sabor de la fusta.

Advertising
Panetó Santagloria

Els de tota la vida

I si voleu menjar torró tradicional però d'excel·lent factura, la cadena de forns de pa SantaGloria posa a la venda un assortiment de dolços fets per Paco Torreblanca, una de les figures claus de l'alta pastisseria a Europa i Espanya. Consta de deliciosos panetones artesans en tres varietats diferents (xocolata, gianduja i taronja); torrons de garrapinyada, de crema cremada, de Xixon i d'Alacant i trufes i cavia de xocolata, entre d'altres.

www.santagloria.com

Taula M for Meat

Per tallar-ho tot a gust

Sí, cada any esclata el torró d'Alacant com si fos una bomba de fragmentació. Així que no és mala idea fer servir una taula de tallar (un plat de ceràmica, no, que es trenca). La gent de M for Meat us proposa una taula de tallar d'allò més original: feta en fusta de pi espanyol, i acabada amb olis naturals (que la protegeixen sense afectar el sabor dels aliments) la ven amb un disseny de camp de futbol, de cassette i de diagrama de talls bovins (la meva favorita).

www.mformeat.org

Advertising
Chocolat Factory
Isard Madueno

Xocolata 'cuqui'

Sempre hi ha algun nen llepafils que fa fàstics als millors torrons (esclar que si els els talleu de ratafia i gintònic, no m'estranya). En aquest cas, sempre podeu optar pels productes d'alta gamma xocolatera i simpàtica de Chocolat Factory: una gran bola de Nadal metàl·lica farcida de bombons, una caixa desplegable que conté deu plaques amb diferents tipus i varietats de xocolates (es diu The Origin, un homenatge a les plaques tectòniques terrestres) o un arbre de Nadal de xocolata amb llet i yuzu, amb una base de torró de Xixona fresc i aromàtic.

www.chocolatfactory.com

Jordi Roca

Cursos amb els millors cuiners

Pel clàssic amic cuinetes, el portal web Creative Signatures proposa regalar cursos online de cuina i gastronomia amb els grans xefs d'Espanya. 

Per a cada curs, posen a disposició dels usuaris diverses vídeo-lliçons en alta definició de fins a unes dues hores, apunts complementaris i receptes detallades descarregables i un fòrum en el qual els alumnes poden resoldre dubtes. El seu factor diferencial és que ofereixen kits amb els ingredients i instruments utilitzats en els cursos més complicats de trobar en el mercat i els envien directament a casa de l'usuari, fet que els dona la dimensió de gastroregal. Amb ells pots aprendre a fer tapes d'alta cuina amb Paco Roncero i Ramon Freixa o a fer gelats amb en Jordi Roca.

www.creativesignatures.com

Advertising