Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Encantats

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Els encantats
Foto: Sala BeckettEls encantats
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Lucia del Greco s'estrena a la Sala Beckett amb un text de David Plana al qual treu tot el suc possible

Un pare que ha mantingut una relació intermitent amb la seva filla va a veure-la a una mena de sanatori. Ella, professora de filosofia, està recuperant records, i li demana que organitzi un viatge amb el seu germà, pintor, a Aigüestortes, on van passar l'últim estiu plegats, abans que el pare abandonés la família. Tant el fill com la filla, tots dos en la trentena, es mediquen i tenen un cabàs ple de retrets. El pare accedeix, però sap que va directe a un aquelarre.

David Plana ens planteja a 'Els Encantats' una peça misteriosa, una mena de thriller familiar que en mans d'un David Harrower hauria acabat en una massacre. Però no es tracta d'això. Es tracta de saber per què el pare (Òscar Rabadan) va tocar el dos i no vol saber res ni del fill (Guillem Font), ni de la filla (Sandra Pujol), i no en parlem de la mare. Estan sols, s'han de dir moltes coses i estan disposats a tot.

La jove Lucia del Greco agafa el text de Plana i el subjecta així com va fer amb la gran Caryl Churchill a 'El desig del cor' (Tantarantana), un dels millors espectacles de la temporada passada: amb imaginació, gosadia, sentit de la totalitat i ganes de passar-s'ho bé fent teatre. El text, però, no l'ajuda gaire. Un director convencional s'hauria limitat a fer que els intèrprets parlessin perquè la trama es desplegués tota sola. Del Greco, tanmateix, aspira a alguna cosa més, a banda de redescobrir-nos Rabadan com un protagonista imponent, una Pujol polimorfa que brilla més enllà d'Íntims Produccions i un Font que sap glaçar-nos la mirada.

La família, font de problemes

La directora vol deixar clar que la família és una font inesgotable de problemes, que mai no t'abandonen. La piscina amb un pam d'aigua que omple l'espai ens ofereix la clau de volta, perquè s'hi descansa, s'hi xipolleja, s'hi corre, s'hi juga, però mai no ens arriba a esquitxar.

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix i tampoc la de les estrenes de teatre i dansa d'aquest mes.

Andreu Gomila
Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
10 - 20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà