Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Teatre molt literari

Teatre molt literari

Les obres per als amants de la literatura que són i seran a la cartellera

Roberto Bolaño
©Roberto Bolaño
Per Andreu Gomila
Advertising

Hi ha obres de teatre que tenen una connexió especial amb l'alta literatura, bé perquè són versions de grans novel·les o grans poemes, bé perquè el dramaturg en qüestió té una volada que el fa guanyar premis Nobel o formar part del cànon indiscutible de la literatura universal. I a Barcelona tenim ara obres de Roberto Bolaño, Amélie Nothomb, Eduardo Mendoza, Harold Pinter, Anton Txékhov...

Últimes crítiques

Teatre

Separacions

icon-location-pin Sala Versus Glòries, Fort Pienc
icon-calendar

Les separacions sentimentals són una font de problemes, de dolor i de petites tragèdies, però també es poden mirar des d'una òptica molt més còmica que dissimuli l’amargor de la qüestió com va fer el dramaturg Ever M. Blanchet a 'Separacions'. Una obra de comèdia popular en la línia de les del francès Marc Camoletti ('No et vesteixis per sopar', 'Boeing Boeing') estrenada fa més o menys vuit anys que torna ara a l’escenari del Versus Glòries en una excel·lent direcció de Pere Anglas que l’encerta plenament en el ritme de la comèdia i en la direcció dels sis entregats intèrprets.

Time Out diu
Això ja ho he viscut
Foto: Bito Cels
Teatre

Això ja ho he viscut

icon-location-pin Biblioteca de Catalunya (teatre), El Raval
icon-calendar

Els endevins no coneixen el futur. Les seves prediccions són simplement, o no tant simplement, records de vides anteriors. Serem capaços, doncs, de canviar el que sembla escrit? Això es el que vol esbrinar el doctor Görtler, un professor alemany que es planta en un idíl·lic hotel rural de la vella Anglaterra tot fent estranyes preguntes sobre els hostes que han d'arribar o els que ja hi són. Görtler és el motor d’aquesta enigmàtica història que abunda en el misteri del temps i a qui dona vida un superb Carles Martínez en una de les seves millors interpretacions.

Time Out diu
Advertising
Una gossa en un descampat
© Kiku Piñol
Teatre

Una gossa en un descampat

icon-location-pin Sala Beckett - Poblenou, El Poblenou
icon-calendar

Hi ha obres de teatre que et deixen tocat, que fan que surtis de la sala amb ganes de trobar la foscor del carrer. I sovint això té a veure amb el que diuen els actors, més que amb el que fan, que també és important, però aquí estem parlant d'emoció. Aquell estat de l'esperit que et provoca regirament d'estómac, potser una llàgrima, una alenada fonda. I això és el et passa quan acaba 'Una gossa en un descampat', l'obra de Clàudia Cedó que dirigeix Sergi Belbel.

Time Out diu
Karen
© Martí Fradera Bohera
Teatre

Karen

icon-location-pin Teatre Gaudí Barcelona, Sagrada Família
icon-calendar

La nova obra d’Ever Blanchet planteja una pregunta prou compromesa per a qualsevol mare o pare: què series capaç de fer pel teu fill? Una pregunta a la qual han de respondre els pares del Marc i del Nil quan aquets es troben en un mal pas. L’obra funciona com un flashback, ja que el primer acte transcorre tretze anys després dels fets que van obligar el pare comissari i el pare metge a prendre decisions poc assenyades. Fets que coneixerem en el segon acte.

Time Out diu

També t'interessarà

Advertising
Advertising
Advertising
Advertising