Marc Romera poesia a l'Horiginal

Ruta de la poesia a Barcelona

Recorrem la ciutat i hi trobem espais on sentir recitals de poesia i on es van inspirar alguns poetes

Publicitat

Busques un espai a Barcelona on poder sentir poesia recitada? Vols passejar pels racons de la ciutat on alguns poetes es van inspirar per les seves obres? A la capital, la cultura literària i la poesia tenen un lloc discret, però més abundant del que ens pensem, a la vida quotidiana de la ciutat. Alguns bars, llibreries, cafès i teatres a part de fer la seva funció principal, ofereixen també la possibilitat de gaudir d'espais de recitals de poesia durant la setmana. Explora els espais de poesia a Barcelona amb una ruta cultural pels diferents barris!

No t'ho perdis: Recitals de poesia gratuïts en parcs i espais naturals de la província de Barcelona

 • Llocs d'interès
 • El Raval
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

La cultura balear té una catapulta al Raval que ja forma part del teixit social del barri. És l’Espai Mallorca, un petit local gestionat per una associació sense ànim de lucre, amb una terrassa a un racó zen de la plaça Vicenç Martorell. Presentacions, exposicions, debats, concerts, tallers, classes de fandango i de ball de bot… L’Espai Mallorca és una centrifugadora d’activitats culturals creades per la part balear de la cultura catalana i mediterrània amb l'objectiu de promoure-la i difondre-la.

 

 • Mediterrània
 • El Raval
 • preu 2 de 4

El seu nom ho diu i ho és: (H)original. Aquest obrador de recitacions i noves actituds literàries, que és escenari de recitals de poemes i presentacions de llibres, actualment està ubicat al barri de Sants, al Bar La Deskomunal. Tot i això, des del 2001 ha programat recitals de poesia i activitats culturals cada nit de dimecres: primer al restaurant que li va donar nom, ja tancat, i després dins el bar La Rubia. Per a molts barcelonins i barcelonines és considerat una manifestació de referència de l'escena poètica i cultural a la ciutat

 

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • El Gòtic

Situat al Palau Savassona del carrer Canuda, l'Ateneu Barcelonès és, des de la seva fundació el 1872, un important centre de debat de la cultura catalana. Al llarg dels seus 150 anys d'història ha estat presidit per figures com Àngel Guimerà, Joan Maragall o Pompeu Fabra i era freqüentada, entre d’altres, per personatges crucials com Josep Pla, Francesc Pujols o Josep Maria de Sagarra. Crítiques, silencis, displicència, emprenyades... Aquella colla de joves escriptors es van foguejar els uns als altres, esperonant-se i atacant-se segons qui i com, amb una intuïció, un entusiasme i una ambició literària que poques generacions anteriors o posteriors igualarien.

En ple barri gòtic, l'associació ofereix una agenda cultural oberta a tota la ciutadania, amb conferències, debats, concerts i tallers. L'espai ofereix cursos de poesia i també espectacles de Poetry Slam i recital al pati, programats a la seva pàgina web. Pel que fa als cursos, hi ha un curs de Poesia amb Laura López o Martí Noy on aprendre a llegir i escriure poesia, així com els aspectes tècnics a tenir en compte per l'elaboració d'un poema. 

 

 • Música
 • Espais musicals
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Palau de la Música Catalana
Palau de la Música Catalana

A l'altre costat de la Rambla, al Palau de la Música, fa una pila d'anys que s'hi celebra el Festival Internacional de Pesoia de Barcelona, que va començar l'any 1985 a l'Institut Francès sota direcció d'Àlex Susanna. Pel festival han passat el bo i millor de la poesia mundial: Amiri Baraka, Gamoneda,Giorno, Kwesi Johnson, Parra, Pinkhas Sadé, Soyinka, Zagajewski... Cada maig els barcelonins hi anem a conèixer com s'ho fan els poetes d'arreu.

Publicitat
Al carrer
Al carrer

Podem anar per lliure i passejar pels carrers, places i parcs dedicats als rapsodes. Tenim, per exemple, el passeig de Joan Salvat-Papasseit, a la Barceloneta, els bonics Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer –ideals per organitzar un pícnic–a Montjuïc, el passeig de Josep Carner, a la banda marítima del Poble-sec, els Jardins de Salvador Espriu... També hi ha un carrer dedicat a la poesia, al barri de Montbau, i un altre als Jocs Florals, a Sants. I si no es vol anar de banda a banda de la ciutat al Turó Parc es pot fer un recorregut literari buscant els versos de poetes com Maria Mercè Marçal, Blai Bonet, Joan Vinyoli, Lorca i Dylan Thomas entre d’altres que s’amaguen entre la seva verdor.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat