Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
The Raval
Joaquim Costa Raval

El Raval es mou

Galeries, associacions i tallers donen vida als carrers del Raval

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És un barri d'oportunitats, que s'autoabasteix. Manté el pols dels anys 70 i té una cara trapella que es deixa veure de nit i de dia.No és un posat, ni un discurs oficialista, sinó l'opinió de la gent que treballa (i viu) al Raval. "La gent no s'ha de tancar a casa, s'ha d'ocupar el carrer per fer-hi coses interessants, que són una eina per dissuadir activitats iŀlícites", diu Sergi Coloma, propietari de la perruqueria Pódame i president de Raval Verd, associació partidària d'una dinàmica de win-to-win amb la ciutat. Coloma argumenta que el Raval viu "un moment irrepetible, com Cuba; algun dia perdrà la màgia i n'ha de quedar constància".

El Freedonia, al carrer Lleialtat, és un dels espais de visita obligada. Des de setembre organitza un mercat de segona mà que s'ha convertit en punt de trobada per als veïns i les associacions del barri . Els seus principis recorden els del Despacho Cultural La Virgen, associació veterana del Raval Nord que ha aconseguit reconvertir el carreró de la Verge en un espai de pas iŀluminat i actiu a nivell cultural, sobretot amb el seu mercat mensual. A tocar del Macba i el CCCB, els tallers viuen amb les portes obertes i les persianes amunt pel simple fet de fer barri.

N'és una mostra La Lleonera, un reducte ple d'antiguitats on s'organitzen tallers de restauració i serigrafia. Res a veure amb l'artèria de Joaquín Costa, on hi trobem El Bigote del Sr. Smith, una antiga herboristeria que s'ha convertit en una galeria oberta a les propostes de nous artistes L'emplaçament i el barri escollit per a desenvolupar l'aventura té bateria per estona. 


El Bigote del Sr. Smith
 • Art
 • Art urbà
 • El Raval

El Bigote del Sr. Smith és un dels espais que fa bategar de cultura el carrer Joaquin Costa. Funciona com a galeria d'art –on es donen a conèixer talents de casa que no tenen espai a les galeries convencionals–, també és un espai de coworking, s'hi organitzen tallers i hi ha una petita botiga, on trobareu les ceràmiques de Krasznai i les mitges de We love colors, entre d'altres.

Publicitat
Macba. Museu d'Art Contemporani
 • Art
 • El Raval

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'impressionant edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. Vol transmetre l'art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l'art i la cultura. Si us perdeu, seguiu el soroll que fan els skaters.

Publicitat
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat