Suggeridora, bonica, saborosa. Parlem de Lisboa, la capital de Portugal, un destí que tenim a menys de dues hores –fa uns mesos easyJet va inaugurar línia directa Barcelona-Lisboa amb vols cada dia i a preus molt temptadors– que sempre ve de gust visitar. Hi ha moltíssimes coses interessants a fer, però, sens dubte, la d'explorar amb el paladar és una de les més recomanables.
Lisboa és com un bufet gegant, amb una diversitat de plats i restaurants perfecta per als paladars aventurers. Capital d'un país que mira al mar, els peixos portuguesos tenen justa fama i els fans del bacallà trobaran aquí el seu paradís: a la brasa, en pastissos o en croquetes, el bacallà és la vedet de les especialitats portugueses amb una recepta per a cada dia de l'any.
Els amants de les carns també tindran què escollir. El porc premsat és un plat tradicional per llepar-se els dits, mentre que el 'cozido à portuguesa' és el guisat ideal per als dies més freds. Les 'iscas', un plat tradicional fet amb fetge, també és habitual en les cases de menjars més populars.
Els llaminers gaudiran de valent a Lisboa. Els 'pastéis de nata' són els dolços més famosos de Portugal, i no pots sortir de la ciutat sense haver-ne menjat uns quants (o molts!). També són postres tradicionals la 'torta de laranja' i el 'bolo-rei'.
La gastronomia de Lisboa és un festival. Així que vine i no et preocupis per les calories. És la teva oportunitat per menjar bé i passar-ho bé alhora. Aquestes adreces segur que et faran salivar.