Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Café A Brasileira (Lisboa)
ShutterstockCafé A Brasileira (Lisboa)

Els millors restaurants i bars de Lisboa per a una escapada perfecta

El visitant que gaudeix de menjar i beure ho sap: la capital portuguesa entra pels ulls, però sobretot per la boca

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Suggeridora, bonica, saborosa. Parlem de Lisboa, la capital de Portugal, un destí que tenim a menys de dues hores –fa uns mesos easyJet va inaugurar línia directa Barcelona-Lisboa amb vols cada dia i a preus molt temptadors– que sempre ve de gust visitar. Hi ha moltíssimes coses interessants a fer, però, sens dubte, la d'explorar amb el paladar és una de les més recomanables.

Lisboa és com un bufet gegant, amb una diversitat de plats i restaurants perfecta per als paladars aventurers. Capital d'un país que mira al mar, els peixos portuguesos tenen justa fama i els fans del bacallà trobaran aquí el seu paradís: a la brasa, en pastissos o en croquetes, el bacallà és la vedet de les especialitats portugueses amb una recepta per a cada dia de l'any.

Els amants de les carns també tindran què escollir. El porc premsat és un plat tradicional per llepar-se els dits, mentre que el 'cozido à portuguesa' és el guisat ideal per als dies més freds. Les 'iscas', un plat tradicional fet amb fetge, també és habitual en les cases de menjars més populars.

Els llaminers gaudiran de valent a Lisboa. Els 'pastéis de nata' són els dolços més famosos de Portugal, i no pots sortir de la ciutat sense haver-ne menjat uns quants (o molts!). També són postres tradicionals la 'torta de laranja' i el 'bolo-rei'.

La gastronomia de Lisboa és un festival. Així que vine i no et preocupis per les calories. És la teva oportunitat per menjar bé i passar-ho bé alhora. Aquestes adreces segur que et faran salivar.

NO T'HO PERDIS: 7 destins poc coneguts per una escapada perfecta a Portugal

Una ‘bica’ amb Pessoa
Fotografia: Ana Luzia

Una ‘bica’ amb Pessoa

Comenceu el dia en companyia de Fernando Pessoa, que us espera –en la seva versió de bronze– al Café A Brasileira, al barri de Chiado. Decorat a l’estil de l’art-déco, era el favorit del poeta, que no hi faltava ni un dia. També va ser el primer local a servir la 'bica', una mena d’espresso. A cinc minuts teniu la Confeitaria Nacional, una pastisseria del 1829, reconeguda per preparar el millor bolo rei –tortell de reis– de Lisboa.

El paradís dels tastaolletes
María José Gómez

El paradís dels tastaolletes

El Time Out Market, situat al preciós Mercado da Ribeira (al barri de Cais do Sodré), és parada obligada per als 'foodies', ja que permet tastar el bo i millor de la gastronomia lisboeta: des de plats d’un xef amb dues estrelles Michelin fins al 'prego', l’entrepà de carn típic de Portugal. Baixeu l’àpat amb una 'ginja' –licor de guindes– al mític, diminut i gairebé bicentenari A Ginjinha (Largo São Domingos 8), al barri de Baixa.

Publicitat
Dolços amb (o que faran) història
Shutterstock

Dolços amb (o que faran) història

Doncs sí, és el torn dels 'pastéis de Belém', i el lloc per tastar-los és la casa mare, a Rua de Belém. Per seure al local haureu de fer cua, però si opteu pel 'take away' anireu bastant de pressa. Pel camí de convertir-se en clàssics, hi ha els pastissos de Landeau Chocolate: tenen tres botigues a Lisboa, però us recomanem que aneu a la que tenen a la molt interessant LxFactory. Aprofiteu per visitar la llibreria Ler Devagar.

Records que perduren
Shutterstock

Records que perduren

Lisboa és capital conservera, així que si voleu emportar-vos un 'souvenir' que us ajudi a rememorar els bons moments que vau assaborir en el viatge podeu optar per algunes llaunes. N'hi ha diverses adreces interessants, com la de Conserveira de Lisboa (Rua dos Bacalhoeiros, 34), la botiga de conserves més antiga de Lisboa, oberta el 1930. 

Publicitat
Sopar amb efecte ‘wow’
Fotografia: Inês Félix

Sopar amb efecte ‘wow’

Després de meravellar-vos amb les vistes del Miradouro da Senhora do Monte, camineu quinze minuts per sopar a Zé da Mouraria, al barri de Graça, i tastar la seva cèlebre recepta de bacallà i altres especialitats lisboetes com les 'iscas', o llenques de fetge marinades. Una altra adreça clàssica, aquesta en el cor del barri de Baixa és Granja Velha (Douradores, 200) un restaurant popular que us pot recordar a locals tan nostrats com el Gelida i el Portolés.  Acabeu el dia fent una copa al Pavilhão Chinês (Dom Pedro V, 89), l’horror vacui fet bar. Inaugurat el 1985, recull en cinc sales la col·lecció que el seu fundador, Luis Pinto Coelho, va anar recollint al llarg de la seva vida: des de cascos de la Segona Guerra Mundial fins a avions en miniatura, des de peces úniques de ceràmica fins a figuretes curioses de Betty Boop.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat