0 M'encanta
Guarda-ho

Els plans de la setmana

Les millors activitats de les comarques gironines

National Theatre Live al Cinema Truffaut

Torna el National Theatre Live, la cita dels addictes al teatre. El cicle de les millors obres de la temporada londinenca a la pantalla del Cinema Truffaut, en versió original subtitulada en castellà. El cicle d’enguany està integrat per 6 grans clàssics del teatre. Autors, actors i directors de primer nivell que garbellen algunes de les obres teatrals més emblemàtiques de la història. L'obra encarregada d'inaugurar el cicle el proper 16 de febrer és 'War Horse', l’adaptació teatral de la novel·la de Michael Morpurgo que ja fa més de 10 anys que triomfa arreu del món. Titelles gegants i una dramatúrgia impecable per narrar la Primera Guerra Mundial a través dels ulls d’un cavall que és enviat al front. El mes de març serà el torn de 'A view from de Bridge' ('Panorama des del pont'), una de les grans obres d’Arthur Miller portada a escena per un dels grans noms de l'escena contemporània: el belga Ivo Van Hove, director de la Tonnelgroep Amsterdam. A l’abril es podrà veure el clàssic de Harold Pinter, 'No man’s land' (Terra de ningú) interpretat per: Ian McKellen i Patrick Stewart. Completen el cicle una versió de 'Medea' (11 de maig), dirigida per Carrie Cracknell i protagonitzada per Helen McCrory;  'Amadeus' (25 maig) interpretada per Lucian Msamati i Adam Gillen i, finalment, una versió de Josie Rourke de 'Saint Joan' (Joana d'Arc) interpretada per la gran actriu anglesa Gemma Arterton.

Llegir-ne més
Cinema Truffaut Dijous 30 març 2017 - Dijous 15 juny 2017

Exposició: "Miquel Blay (1866-1936). El camí de l'èxit

Amb motiu de la commemoració del 150 aniversari del naixement de l'escultor Miquel Blay (Olot, 1866 - Madrid 1936), el Museu de la Garrotxa d'Olot i el Museu d'Art de Girona han organitzat dues exposicions temporals dedicades a estudiar diferents aspectes de la seva producció artística. L'exposició del md'A aprofundeix en l'etapa que comença l'any 1888, quan l'escultor va rebre una beca de la Diputació de Girona per estudiar a París i a Roma, fins el 1906, quan es va instal·lar a Madrid després d'haver demostrat abastament la qualitat de la seva producció i ocupar un lloc de privilegi en l'art del nostre país. 

Llegir-ne més
Museu d'Art Fins al Dilluns 17 abril 2017

Exposició 'L'èxode d'un poble'

Durant la Guerra Civil, entre gener i febrer de 1938 unes 500.000 persones van travessar els Pirineus per l'Alt Empordà, la Cerdanya i el Ripollès buscant refugi a terres nordcatalanes i franceses. El Museu de l'Exili retrà homenatge a totes aquestes persones que van viure i patir els efectes de la retira amb una mostra basada en el fons fotogràfic André Alis de Prats de Molló i en la col·lecció de Lluís Bassaganya.  L’exposició, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Camprodon i el Centre d’Estudis “La Retirada” de Camprodon, il·lustra, a partir d’imatges, breus explicacions i cites bibliogràfiques, les dures escenes dels exiliats republicans que l’hivern de 1939 recorrien centenars de kilòmetres per arribar a territori nordcatalà i francès. Les escenes d’aquells dies tràgics varen ser captades pel farmacèutic de Prats de Molló André Alis, que amb la seva càmera va poder fotografiar el terrible espectacle d’un èxode mai vist a la Vila de Prats. 

Llegir-ne més
Museu Memorial de l'Exili Fins al Diumenge 30 abril 2017

Comentaris

0 comments