0 M'encanta
Guarda-ho

15 restaurants de la Costa Brava per menys de 15 euros

La guia per menjar bé i barat al litoral gironí

© Nataliya Arzamasova
Menjar mexicà

Sou o anireu a la Costa Brava i no us voleu gastar gaire per menjar? No fa falta que us resigneu a menjar el pitjor fast-food. Us oferim un recorregut per alguns dels restaurants de la zona on, si pagueu amb un bitllet de 20 euros, fins i tot us donaran el canvi. Això sí, haureu d’aprendre a gaudir intensament sense excessos i controlar la despesa en tot moment, però amb aquesta selecció de restaurants 'low cost' ho aconseguireu. Fins i tot en una zona aparentment cara, com el litoral gironí. Bon profit! 

1

La Taverna

Trobar un menú de cap de setmana bé de preu i de qualitat pot ser missió impossible de vegades. A la Taverna de Sant Pere Pescador no haureu de patir per la vostra butxaca si teniu ganes de sortir a menjar bé un dissabte a la nit, per exemple. I no us penseu que degustareu poca cosa. Amb ingredients frescos i imaginació obtenen plats amb un toc de sofistiació. Per exemple, uns xampinyons amb gambes i salsa de formatge o un cruixent de filet de porc amb salsa de figues. Vaja, que quedareu com uns senyors! Si preferiu compartir amb familiars o amics, també tenen tapes de tots tipus. Per si no n’hi havia prou, també tenen plats a la carta. La Taverna és d’aquells llocs que tant hi pots menjar per 6 euros com per 40. Apte per a tots els públics, doncs.

Llegir-ne més
2

Cerveseria Frankfurt's

Un altre clàssic figuerenc, aquest de menjar ràpid. Fa uns anys era ben habitual anar a fer el frankfurt abans d’entrar o sortint d’un dels cines que hi havia al centre de la ciutat. Avui en dia ja no queda cap sala d’aquestes però deu ser una bona senyal que, en canvi, el Frankfurt’s continuï ben viu. Fa temps que serveixen bona xarcuteria alemanya. Des dels típics frankfurts o bratwursts a les hamburgueses condimentades de diverses maneres, les torrades amb llom o bacó, o altres entrepans més casolans. El producte sempre és de primera qualitat, la qual cosa els ha mantingut com un referent des de fa molts anys a Figueres. També fan patates fregides, braves i croquetes que ajudaran a acabar d’emplenar la panxa. Per arrodonir-ho, podeu acompanyar-ho amb alguna de les cerveses que tenen en assortiment

Llegir-ne més
3

Can Tenli

Perquè l’Alt Empordà també té muntanya i restaurants amb caliu, estovalles de quadres, cairats de fusta i cassoles penjades a la paret. Us atreviu a abandonar la concorreguda costa i enfilar carena amunt direcció a la frontera? Feu parada a Maçanet de Cabrenys i tasteu el bacallà més empordanès que heu vist mai: el de can Tenli. És l’especialitat de la casa. El fan a l’estil de l’àvia Maria, amb patates laminades i tomata natural al forn. Amb el civet de senglar, tripes, magret d’ànec i entrecots amb guarnicions variades recuperareu la força després de la pujada. També són reconeguts els cargols, l’amanida de favetes o els canelons casolans. Us falta algun al·licient més per descobrir la muntanya altempordanesa?

Llegir-ne més
Advertising
4

El Galeó

En un poble de mar com Palamós, ple de velers, iots, menorquines i creuers, no podia faltar-hi un galió. I aquest últim el trobem al mig del casc antic, amb la família Coll capitanejant-lo des de l’any 2010. A les seves bodegues s’hi troben llargues files de pinxos de tota classe, i tapes i cassoletes amb plats de temporada (pecat seria, si no hi hagués peix fresc del dia i gamba de Palamós!). Per acompanyar-ho, canyes a euro i mig, vins, caves i combinats per tots els gustos. Tant si us quedeu a dins (amb decoració marinera inclosa) com a la terrassa, hi trobareu ambient de la zona i també turistes, en època estival.  Hisseu la vela i poseu-hi rumb, grumets!

Llegir-ne més
5

La Cava

La Cava és la millor picada d’ullet al món del pintxo i la taverna basca que es pot trobar a Sant Feliu de Guíxols. La Natàlia, cap de sala, i en Jordi, xef i fill de l’amo del Cau del Pescador -un clàssic de cuina marinera de Sant Feliu-, es van conèixer treballant al País Basc, en concret al Bodegón Alejandro dels pares de Martín Berasategui i al Munto, una altra taverna clàssica del casc antic de Sant Sebastià. De tornada a la Costa Brava, el 2013, van voler fer la seva pròpia interpretació de tot allò après sumant-hi la tradició culinària catalana. I van tenir la sort de trobar el lloc idoni, un local del centre que abans havia estat un restaurant-taverna i que conserva una barra llarga de roure. Hi trobareu pintxos freds i calents a tort i a dret i elaborats amb enginy i gràcia: botifarra amb piperrada i carbassó a la brasa, espinacs i seitons marinats amb melmelada de taronja i llima rallada, carxofes amb pernil i romesco, caneló de pollastre i foie amb salsa de ceps, bola de formatge Idiazábal amb foie i salsa de raïm,... La llista de recomanacions no s’acabaria mai. A banda, hi ha una carta de plats amb racions més grans que canvia com a mínim dos cops a l’any, i un menú de migdia els dissabtes i els diumenges.

Llegir-ne més
6

Mextossa

No espereu trobar plats de cuina creativa, al Mextossa predomina la cuina mexicana casolana amb els sabors de sempre. I, sobretot, els còctels (fets amb tequila, mezcal, sotol, bacanora, raicilla…) i les cerveses artesanes mexicanes. Els propietaris són una parella de germans mexicans que, de ben segur, us faran sentir com a casa. És difícil quedar-se amb un o dos imprescindibles, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els tacos de cochinita pibil i les ‘enchiladas’. De llagrimeta.

Llegir-ne més
Advertising
7

Vermut

És impossible que no hi trobeu el vostre vermut. La llista de referències catalanes de blancs i negres (o vermells, com els anomenen ells) és ben llarga, o sigui que no teniu excusa! L’experiència àmplia d’en Guille, el propietari, en altres establiments gastronòmics el va portar a obrir el seu bar a Roses especialitzat en aquesta beguda. Tranquils, que per evitar migdies excessivament ebris preparen una colla d’entrepans i tapes amb molt d’estil que us faran coixí. L’especial, amb llom, formatge brie i ceba caramel·litzada us pot anar bé per suportar dues o tres copetes d’aperitiu com a mínim. Obligatori tastar els seitons, que serveixen amb patates xips i oli d’all i julivert. Tampoc no us podeu perdre els bunyols de bacallà negres, amb tinta de calamar i allioli. L’esqueixada és d’aquelles que enamoren: amb uns trossos de bacallà que fan patxoca, ceba i tomata picadets i un bon raig d’oli. A l’estiu, preneu el vermut a les taules de fora, no hi ha millor manera que gaudir d’un aperitiu a la fresca!

Llegir-ne més
8

Bar Oslo

Des que les tapes s’han elevat a exquisideses gastronòmiques, costa de trobar bars on les facin com les de sempre, amb bon producte i bona cuina, sense gaires filigranes i a preus assequibles per a tothom. El bar Oslo, molt a prop de la zona de bars nocturns de la plaça del Sol de Figueres, és un d’aquests reductes. D’aquells llocs que només els més gourmands saben que existeixen i que els passants habituals es pensen que és una cafeteria més. L’assortiment de tapes de la cuina més casolana són de vermut de categoria. Per pocs diners, menjareu uns excel·lents cargols amb botifarra, truites de tot tipus, croquetes, etc. Al migdia fan menú a un preu molt mòdic i també hi podeu esmorzar entrepans de tot tipus. Una pena que no facin sopars perquè seria un bon lloc on anar a fer coixí abans d’una nit llarga als bars de la plaça.

Llegir-ne més
9

El Petit Bar

El Petit Bar de Palamós és un lloc dels de tota la vida. Amb una estètica semblant al d’una barraca de pescadors, de dimensions modestes i amagat a sota d’un pi, pot ser un lloc que passi desapercebut. No és fins que t’hi asseus que descobreixes que viu de cara al mar i que de fet, té una de les terrasses més estratègiques de Palamós, des d’on hi veus tota la platja i el port esportiu, els pescadors teixint les xarxes, el Museu de la pesca i la llotja de pescadors. Es tracta d’un bar sense pretensions, ideal per fer-hi una cerveseta, unes tapes de peix per fer el vermut o posar-t’hi bé per menjar un bon plat combinat. Tot fresc i a preus que no piquen. Vols un bon consell? Seu a la terrassa a la tarda i veuràs una magnífica posta de sol. 

Llegir-ne més
Advertising
10

König

Des de fa molts anys, una opció de menjar ràpid a qualsevol hora del dia a Figueres. El König és tota una institució gironina per als que busquen emplenar la panxa amb poc temps, amb menjar bo i a un preu raonable. Si bé als seus inicis tenia un caire clarament alemany (könig vol dir rei en alemany), amb entrepans de salsitxes i hamburgueses, amb els anys, ha anat incorporant més plats de casa nostra. Tapes (són famoses les seves braves), amanides, entre altres entrepans més madeinCatalonia, focaccies i bagels omplen una carta extensa i molt variada. . Sempre hi ha temps per “fer un König”!

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments