Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Els 35 millors restaurants de Girona

Els 35 millors restaurants de Girona

Els millors fogons de la ciutat de Girona

Bubbles
Per Time Out Girona |
Advertising

Girona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. L'oferta és variada i de qualitat: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 35 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules gironines. Bon profit!

11
Le Bistrot
© Carles Palacio
Restaurants, Catalana

Le Bistrot

Centre
4 de 5 estrelles

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

12
Restaurant Neptú
Restaurant Neptú
Restaurants, Cuina creativa

Neptú

Centre
4 de 5 estrelles

Els menús del bar Neptú són bons per a la salut i per a la butxaca. Amb aire de cafeteria, el Neptú cada cop pica més alt pel que fa a la creativitat en la cuina. Van a mercat, compren el que hi ha de temporada i en pensen uns plats saludables i innovadors per al menú, de dilluns a dissabte (un pèl més car aquest darrer dia), que canvien cada dia. Sopa d’algues amb tataki de tonyina, vedella de Girona a la planxa, botifarra de foie amb saltat de bolets i tòfona, magret d’ànec amb cacauet i cruixent de celeri, etc. També tenen carta que canvia cada 4 mesos i una varietat de sortidors de cervesa d’autoservei que funcionen amb una targeta que es va carregant. Ja ho veieu, al Neptú no hi falta de res! I això que només era una cafeteria…

Advertising
13
Maràngels Sant Gregori
Restaurants, Catalana

Maràngels

Girona

Una de les coses bones que té viure a la ciutat de Girona és que, en un tres i no res, allunyant-te en cotxe uns pocs quilòmetres, pots estar de seguida en ple contacte amb la natura i el món rural. Aquesta és una de les virtuts que pot presumir de tenir el restaurant Maràngels, ubicat en una antiga masia catalana del segle XVII de Sant Gregori amb esplèndids jardins, ideals per relaxar-se fent el vermut i agafar gana abans d’entrar al menjador.  Tot i que va obrir els anys noranta, és des del 2005 que està liderat per l’Eva Márquez a la sala i en Xesco Mas als fogons, fill del cuiner que va donar fama al restaurant Ànec Blau de Vic, Miquel Mas. Partint d’una cuina tradicional, la clau està en l’actualització que en fa, en funció del producte de temporada i de proximitat, a través d’una carta que canvia quatre vegades a l’any, sempre deixant-hi els plats estrella com l’steak tàrtar, els calamarsets amb ou, el peix salvatge, les carxofes amb pernil i, com no podria ser d’una altra manera, la tòfona, un producte que es troba molt a la Vall de Llémena.

14
Simfonia
Restaurants

Simfonia

Centre

Benvinguts al paradís del formatge i dels vins! A la Simfonia, s’hi pot comprar formatge (i vi) però menjar-ne és tota una sorpresa perquè, hi aneu quan hi aneu, mai no se sap quins trobareu. De la norantena de referències amb què treballen, serveixen cada dia només els que estan realment en el seu punt ideal de maduració. Per tant, els que pugueu degustar avui, potser no els trobareu demà. Però no només de formatge viuen en aquest local. Tenen una carta basada en el bon producte on podeu trobar llom de salmó, anxovetes, foie, pernil, etc. però també receptes de cuina de mercat com unes verdures al forn o una crema de carbassó. Agafeu algun d’aquests platets i deixeu lloc per acabar amb la taula de formatges que, si ho desitgeu, us poden personalitzar. Pel que fa als vins, deixeu-vos assessorar a l’hora d’escollir-los. En tenen 350 de diferents i d’aquests, 33 els podeu prendre en copes que van dels 2€ als 45€. La Simfonia és el lloc per fer-vos un bon homenatge a mida si sou amants d’aquestes delicadeses! 

Advertising
15
Nu
Restaurants, Cuina creativa

Nu

Centre

Nu versus Massana o Massana versus Nu. El Nu és el rock’n’roll mentre que el Massana és tradició. Tots dos restaurants gironins formen un binomi gastronòmic exquisit, cadascú amb la seva singularitat. El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Una carta molt especialitzada en plats crus i frescos, d’aquí ve el terme nu. Coriandres, juliverts, peixos del dia… mesclats amb creativitat. Parlen també de cuina transparent, sense floritures innecessàries: ceviche de corball, steak tartar, llagostins amb shiso verd i maionesa d’all negre, tagliata de bou a la brasa, tataki de tonyina lacat amb fruites vermelles i gel de coco… Let’s rock’n’roll!

16
Cocolino
Restaurants, Pizza

Cocolino

Nord
4 de 5 estrelles

Ostenta l’honor de ser la pizzeria més antiga de Girona i, tot i que va obrir el 1986 al barri de l’Eixample, des del 1992 està ubicada a Pedret, segurament la porta d’entrada més bonica de la ciutat, resseguint la llera del Ter just quan el riu Onyar fa pocs metres que hi ha desembocat. A part de ser un restaurant de cuina casolana amb menú assequible de migdia entre setmana, la pizza és l’autèntic amo i senyor del local. Fetes artesanalment i amb preferència per matèries primeres autòctones, la pizzeria compta amb una extensa carta on fins i tot hi ha espai per una selecció de pizzes sense lactosa, a banda de les clàssiques i les més d’autor, i també serveixen pizzes aptes per a celíacs si es reserva amb antelació.

Advertising
17
Casa Marieta
Restaurants, Catalana

Casa Marieta

Un clàssic gironí i de la cuina tradicional catalana. En ple centre de la ciutat, a ca la Marieta us sentireu com al menjador de les millors àvies cuineres de Girona. Retrobareu el gust dels guisats casolans més antics, tant en el pollastre amb escamarlans com en l’ànec amb peres, els cargols o els canalons de tota la vida. També dominen el peix i les fórmules més típiques que l’inclouen, com ara el suquet de peix amb recepta de pescadors, la sépia amb pèsols o el bacallà a la graella amb mussolina d’alls suau. Adapten els plats als productes de temporada, o sigui que estigueu alerta als suggeriments del dia, sempre hi ha alguna sorpresa que no us podeu deixar escapar. Les postres també són ben clàssiques i artesanes. Opteu per la crema catalana, no us en penedireu! Ca la Marieta és també un bon lloc per anar menjar en grup. Ajusten els menús a la butxaca de la clientela.

18
Can Roca
© El Celler de Can Roca
Restaurants, Catalana

Can Roca

Oest

Tothom sap que en Joan, en Josep i en Jordi,-els arxiconeguts Germans Roca-, i l’equip del Celler de Can Roca van (pràcticament) cada dia a dinar al restaurant dels pares. I quan tastes el menjar ho entens. L’any 1967 Montserrat Fontané i Josep Roca van obrir Can Roca,-també conegut pels veïns com ‘El Bar del Chofer’- amb l’objectiu de ser el bar-restaurant del barri. No només ho han aconseguit: 50 anys més tard continuen sent un dels millors restaurants de menús de Girona. Cuina casolana, tradicional i de temporada. És difícil quedar-se amb un sol plat, però si enganxeu que aquell dia fan canelons o fideuà, no dubteu en quedar-vos-hi a dinar. Estan per llepar-se’n els dits! I tranquils, no caldrà que us hi deixi mig sou o un ronyó: el menú no passa dels 10 euros.   

Advertising
19
Draps
Restaurants, Cuina creativa

Draps

Centre
4 de 5 estrelles

Grans plats per compartir, aquesta és la filosofia del Draps. Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora. Gran canaló de peix, dau de bacallà confitat amb salsa de marisc, magret d’ànec agredolç o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita. De fet, tenen tot un menú kosher que fa honors a la ubicació del restaurant, en ple call jueu de Girona, i que també inclou vi kosher DO Montsant. De menús en tenen molts. El de temporada, amb tapeta i copa de cava, primer, segon i postres; el d’aperitius, també amb una copa de cava que acompanya petiteses de la cuina de casa nostra actualitzada, com ara el farcellet de codony i formatge de cabra o la broqueta de calamarsons en la seva tinta; el degustació, d’aperitius però amb alguna variació; el sense gluten i el vegetarià, en què adapten els plats a aquestes casuístiques.  

20
El Forn
© Alba Danés
Bars i pubs, Cerveseria

El Forn

Montjuïc

A l’extrem nord del Barri Vell hi trobareu El Forn, un espai gastronòmic del Casal Independentista a tenir molt en compte. Des de l’any 2012, ofereix un espai acollidor de parets empedrades, on fer la cervesa, uns vins de la D.O. Empordà o de la D.O. Penedès, i degustar unes tapes o plats tradicionals d’arreu dels Països Catalans. Amb productes de temporada i de proximitat d’alta qualitat, la tradició i la modernitat es donen la mà en propostes com la de verat marinat a la sal amb suc i carxofes o el Trinxat de la Cerdanya amb cansalada i ou 'poché'. De tant en tant, l’espai acull exposicions de pintures o fotografies i altres activitats apostant pel teixit associatiu de la ciutat. Val la pena acostar-s’hi!

Mostra'n més
Advertising