Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Els 35 millors restaurants de Girona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Bubbles

Els 35 millors restaurants de Girona

Els millors fogons de la ciutat de Girona

Per Time Out Girona
Advertising

Girona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. L'oferta és variada i de qualitat: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 35 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules gironines. Bon profit!

21. Cúrcuma

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa Centre

En un raconet amagadet del Barri Vell gironí, a tocar de l’ajuntament, el Cúrcuma prepara platets creatius per als que cerquen compartir un sopar en la intimitat i la més absoluta tranquil·litat. Aconsellen triar-ne 7 o 8 entre dues persones i acompanyar-ho d’un bon vi de la carta, amb més de 50 referències, principalment de la DO Empordà, però també d’altres zones vinícoles. El bacallà Antònia Font posa el punt de ritme a la calma del Cúrcuma. Amb aquest nom, queda clar que porta sobrassada, no? El couen a baixa temperatura amb ceba caramelitzada i hi posen un punt de mel. Sorprenent el caneló de ceps amb mantega d’herbes i els dumplings de confit d’ànec i poma o d’espinacs amb formatge blau. Afegiu-hi dos clàssics imprescindibles: les braves amb salsa casolana i les croquetes XL de rostit i cúrcuma. Els migdies laborables tenen un menú senzill però molt elaborat amb productes de temporada i de proximitat.

Ca la Montse
© Vall del Llèmena

22. Ca la Montse

Restaurants Catalana

Ca la Montse és un dels tresors de la Vall del Llémena. Un restaurant de cuina tradicional i de mercat que pot fer dubtar el vegà més convençut. A la carta hi trobem des d’una fusta d’embotits del poble,-Canet d’Adri-, fins al carpaccio de vedella i els plats estrella: la carn a la brasa. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense provar el magret d’ànec amb cremós de patata i salsa de mango o, directament, la graellada de carn. Ah! I aneu-hi amb la bateria carregada perquè és el típic restaurant que triomfa a Instagram: la decoració de tot el restaurant està feta a base de productes reciclats. Durant els mesos d’estiu al jardí també hi fan concerts, xerrades i contes infàntils. 

Advertising
Bar Bogey
Roger Lleixà

23. Bogey

Bars i pubs Cafeteries Eixample

La Cati i la Lídia  tenen la solució a aquells dies que necessiteu menjar d’una revolada perquè la feina us hi obliga. Aquestes bessones rialleres preparen plats del dia i combinats amb cara i ulls per un preu ben assequible. Qui pot dir que no a uns espaguetis amb xampinyons, sépia al forn i beguda per menys de 8 euros? Si en teniu ocasió, tasteu la truita de patates. No pot ser més esponjosa! Sovint l’oferten amb una canya i trossets de pa amb tomata. Per esmorzar, el típic mini (tingueu present que els dijous és de truita) i cafè, infusions naturals o vi. Gairebé que no surt a compte quedar-se a casa!  

Bubbles
©Bubbles

24. Bubbles Gastrobar

Bars i pubs Bars de tapes Eixample

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Amb una presentació espectacular, aquest local destaca per propostes com la tonyina semicrua amb mel i l’ou escaldat amb escuma de cigrons i foie. Però si l’excés de creativitat us espanta, també podeu optar per tapes més habituals com els nachos amb formatge i guacamole o els calamars a la planxa.

Advertising

25. El Racó d'en Pep

Restaurants Catalana

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana. 

Creperie Bretonne
© Carles Palacio

26. Creperie Bretonne

Restaurants Creperies Centre

És, sens dubte, un dels punts de referència de les bones creps a Girona i, de fet, una de les més creperies més antigues de la ciutat. Està especialitzada en galettes, quices i creps de blat. A més, tenen un ampli ventall d'amanides, disposen d'opció vegetariana (5 creps) i sempre treballen amb productes ecològics. La preferida de molts és la Bergère, que porta xampinyons, formatge de cabra, bacó, crema i cebes. Una delícia més lleugera és la d’espinacs, salmó fumat, mel i ametlla torrada, ideal per acompanyar amb una bona sidra bretona. Si sou addictes als formatges, no us perdeu la taula de formatges francesos. Per llepar-se'n els dits! 

Advertising

27. Maguey

Restaurants Mexicana Centre

Maguey posa el punt picant just a la variada oferta gastronòmica del barri vell gironí. Plats clàssics com el guacamole, els tacos de bistec o la cochinita pibil, el característic guisat de porc yucateca, us faran sentir uns veritables mexicans, güey! Altres plats potser més sofisticats són el mole poblano, les enchiladas vermelles i verdes o les carnitas a la Michoacána, carn de porc fregida amb el seu propi greix. Caloria pura, vaja! Esperàveu els esperits? Tranquils, que en tenen una llista variada: cerveses mexicanes, tequil·les, mescals i aigües de sabors! Pregunteu per les especialitats del dia, amb una mica de sort tindran chilaquiles, un plat a base de totopos (més coneguts com a nachos en la versió tex-mex) que heu de tastar. Com a Mèxic però al bell mig de Girona, vaja!

Cal Ros
© Cal Ros

28. Cal Ros

Restaurants Catalana Centre

Cuina catalana tradicional i de mercat però sense perdre les arrels i els sabors d’abans. És la filosofia d’aquest restaurant amb més d'un segle d'història. Cal Ros era una antiga fonda i punt de trobada dels mercaders i comerciants de Girona on servien esmorzars de forquilla i dinars de cuina casolana. No podeu marxar de Cal Ros sense provar el carpaccio de cérvol confitat amb plat de contrastos i l'steak tartar amb gintònic. Per llepar-se'n els dits! 

Advertising
Can Vidal
© Can Vidal

29. Can Vidal

Restaurants Catalana Eixample

En Vidal fa 15 anys que es va traslladar sota la porxada de la plaça Miquel de Palol, perquè el seu anterior restaurant s'havia quedat petit per encabir tota la parròquia que havia anat fidelitzant al llarg de 16 anys. Diu que en el ja no tan nou però sí molt acollidor restaurant fan cuina casolana, de mercat, amb un menú que assegura amb orgull que mai es repeteix: “Canviem sobre la marxa en funció del producte que tenim, mai repetim menús d'una setmana per l'altra”. La tria és entre quatre primers, tres segons i postres casolans, a més de beguda. Tot, per 10 euros. Immillorable. El bonus track, que us recomanem que no us perdeu de cap de les maneres, és la tapa de pop a la gallega. En Vidal és d'allà, o sigui que ja podeu comptar com deu estar la beneïda tapa.

30. Txalaka

Restaurants Espanyola Eixample

A dins del Txalaka us trobareu el País Basc sencer. Si voleu tastar tot el que tenen a la barra, valdrà més que hi aneu amb un bon forat a l’estómac o que repetiu un altre dia, perquè la gran varietat de tapes i pintxos d’aquest restaurant és gairebé infinita. Les seves tapes de pernil ibèric faran les delícies dels amants d’aquest embotit i també tenen unes croquetes que heu de provar sí o sí. Si sou dels que fuig de la carn, no patiu: al Txalaka hi trobareu tapes amb formatges de molts tipus i d’altres amb salmó, pop, anxoves i llagostins.

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising