0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors pastissos de xocolata de Girona

Seleccionem els locals on trobareu les millors temptacions fosques

© Africa Studios

Xocoaddictes, Girona us estima: la ciutat vessa de la temptació més fosca. Voleu submergir-vos en un autèntic festí d'or negre? Dirigiu-vos a algun d'aquests locals (fleques, pastisseries i restaurants) i poseu-vos les botes. 

1

El Racó d'en Pep

Si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us farà salivar! De fet, el responsable d'aquesta petita joia xocolatera i propietari del restaurant, en Pep, ens admet que és l'únic pastís que no pot treure de la carta: és el preferit del seu fill! I de bona part de la clientela. 

Llegir-ne més
2

Pastisseria Crumb

Perdeu el cap pels pastissos de la Fàbrica? Doncs aquí teniu els artífex de bona part de les meravelles d'aquesta cafeteria: Pastissos Crumb. L'artífex d'aquest obrador, instal·lat al carrer Saragossa de Girona des de finals de 2015, és Flor Raimundo. Una argentina que després d'estudiar a l'escola Gato Dumas de Rosario i fer un stage al Celler de Can Roca i a la mítica Bubó de Carles Mampel va decidir fer realitat el seu somni. I, de pas, el dels gironins xocolaters amb aquesta una delícia de 100% xocolata que porta: mousse de xocolata amb un cor cremós de xocolata, cruixent d'avellanes i base sablé de cacao. Nyam! 

Llegir-ne més
3

Massana

Una idea, un plat. Així neix la cuina creativa al Massana, de la mà dels ingredients de temporada de més qualitat, vinguin d’on vinguin, però que permetin plasmar el concepte que es vol transmetre. Tota una declaració d’intencions mereixedora d’una estrella Michelin des del 2007. El pastís que ens ocupa avui, elaborat amb diferents textures de xocolata i avellana, també se la mereix. Ideal pels que perden el cap per la xocolata amb llet o la Nutella. Està per llepar-se'n els dits!

Llegir-ne més
Advertising
4

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Elaboren, principalment, pastissos d'inspiració francesa, com l’impressionant pastís Saint Honoré i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic. L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. La nostra recomanació: la Sacher. Tasteu-la i ens ho expliqueu. 

Llegir-ne més
5

Bubbles Gastrobar

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Una d'elles és, sens dubte, l'estat de xoc. Un pastís de xocolata que farà les delícies dels addictes a la xocolata. 

Llegir-ne més
6

Cafeteria Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Elaboren uns quants pastissos de xocolata, tots boníssims, però si ens n'hem de quedar amb un optem per la fantàstica rosa del desert. És la joia de la corona. Una cullerada cruixent que ens transporta a un món nou de sabors. 

Llegir-ne més
Advertising
7

La Piccola

Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. La carta de postres, però, no té res a envejar a la resta. El tiramisú està per llepar-se'n els dits i el pecat de xocolata amb crema de llimona hauria d'estar prohibit. És addictiu! 

Llegir-ne més
8

Fleca Elías Boulanger

L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Elaboren, també, un petit ventall de brioxeria que té el pa de pessic com a absolut protagonista. I amb raó, perquè els hi surt d'allò més bo i esponjós. Si hi aneu, heu de tastar el pastís de xocolata negra. No us deixeu endur per les aparences: sí, és un pa de pessic amb una mica de xocolata per damunt, però no necessita res més. Està per llepar-se'n els dits. 

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments