0 M'encanta
Guarda-ho

Girona sense gluten

Una guia pels restaurants i establiments de la ciutat aptes per a celíacs

© stockcreations
Cuscús

Sortir a menjar a un bon restaurant i no preocupar-se per la composició de cada plat és cada vegada més senzill. Els establiments estan obligats a indicar els possibles al·lèrgens de cada recepta i cada vegada són més les persones que decideixen, per iniciativa pròpia, deixar d'incloure en la seva dieta cert tipus de components, entre ells el gluten. I això no ha passat desapercebut per als restaurants i cafès gironins. Aquí teniu una selecció d'alguns dels nostres restaurants preferits on estan especialitzats en plats sense gluten o compten amb una gran selecció d'ells.

The River Café

Només per la seva ubicació, The River Café ja val la pena: davant per davant d’un dels culs més famosos de la ciutat i de la basílica de Sant Fèlix. Si a més afegim que podeu anar-hi a prendre alguna cosa des de les 9 h del matí fins a la matinada, que posen bona música i que tenen una  carta variada de menjars i begudes, ja feu tard. Amb cuina 'non-stop', podreu tastar les seves famoses fletxes, i també trobareu una carta apta per a celíacs. Si només voleu fer el toc, podreu escollir entre més d’una seixantena de varietats de cerveses i una trentena de ginebres. Ah, i podreu fer la visita acompanyats del vostre gos, perquè accepten mascotes!

Llegir-ne més

El Racó d'en Pep

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana.

Llegir-ne més

Crep de Què?

Per esmorzar, per dinar o per sopar, una crep sempre és benvinguda. El Crep de Què? és un local mític que tempta qualsevol que hi passi pel davant, i sabem que sigueu de creps dolces o de salades, no podreu evitar tornar-hi. Si voleu defugir les opcions més tradicionals, no dubteu en demanar la crep d’escalivada o la d’espinacs. Com que pràcticament no tenen espai interior i s’acostumen a fer cues al carrer per aconseguir una crep, per no esperar-vos l’ideal és anar-hi entre setmana. També tenen creps per a celíacs i per a intolerants a la lactosa.

Llegir-ne més

Bye Bye Blat

Fleca i cafeteria per celíacs i també per tothom que no vulgui menjar gluten. L’espai és acollidor, els productes, de bona qualitat i els preus, ajustats; cosa que sense cap dubte és d’agrair envers un col·lectiu que es resigna a pagar el doble o el triple per poder menjar el mateix que la resta de mortals.Són molt actius a Facebook i us aniran posant al dia puntualment de les darreres novetats. Ara han començat a fer pastisseria vegana i sense sucre i/o lactosa, de manera que el petit local s’ha convertit, per mèrits propis, en el paradís dels intolerants alimentaris gironins.  Ens alegrem que l’oferta en aquest camp augmenti i si, a més, és tan bona que un llaminer no celíac també s’hi pot llepar els bigotis, doncs encara millor. La darrera notícia que en tenim és la posada en marxa d'un food truck amb menjar ràpid i de qualitat per afectats per intoleràncies alimentàries diverses. Prometen avisar-nos quan corri per Girona i es perfila com una de les novetats de les properes Fires de Sant Narcís.   

Llegir-ne més

Hamburgueseria Km-0

Els noms de les seves hamburgueses no us aportaran cap pista sobre el seu contingut, però tampoc us farà massa falta. La carn de l’hamburgueseria KM 0 prové de les vedelles de pastura de Natrus, una unió d’empreses de la vall d’en Bas, a La Garrotxa. Amb aquest producte de primera qualitat, els responsables del local juguen amb els contrastos gastronòmics i ofereixen combinacions com ara l’AP-7, amb formatge tou de til·lers, reducció de ratafia, enciam i anous, o la Peatge Martorell, que porta ou, enciam i bacon. I si la carn no us acaba de fer el pes, no dubteu en escollir entre alguna de les seves hamburgueses vegetarianes, que us demostraran que no cal ser carnívor per gaudir d’un bon sopar en una hamburgueseria.

Llegir-ne més

Vim

Cuina mediterrània amb accent italià. És la filosofia del restaurant Vim, situat al centre de Girona, a pocs minuts de Correus. Disposa d’una gran varietat de pintxos, pizzes, risottos i plats de pasta fresca (no marxeu sense tastar els raviolis de foie gras) tot i que un dels seus plats estrella és la mitjana de bou. Es pot triar entre carta, menú i tapes. A més, disposa de plats aptes per a celíacs. 

Llegir-ne més

Freyburg

Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.

Llegir-ne més

König

Des de fa molts anys, una opció de menjar ràpid a qualsevol hora del dia en ple centre de Girona. El König és tota una institució a la capital gironina per als que busquen emplenar la panxa amb poc temps, amb menjar bo i a un preu raonable. Si bé als seus inicis tenia un caire clarament alemany (könig vol dir rei en alemany), amb entrepans de salsitxes i hamburgueses, amb els anys, ha anat incorporant més plats de casa nostra. Tapes (són famoses les seves braves), amanides, entre altres entrepans més madeinCatalonia, focaccies i bagels omplen una carta extensa i molt variada. Tenen fins a 8 locals entre els dos del centre de Girona, Vilablareix, Figueres i Barcelona amb cuina ininterrompuda. Sempre hi ha temps per “fer un König”!

Llegir-ne més

Trull d'en Francesc

No només de peix viu l’Empordà. Això és el que es proposa deixar clar el Trull d’en Francesc amb la seva carta, una mostra clara de la cuina més tradicional empordanesa elaborada principalment a partir de carns de la comarca o de les dels voltants. L’ànec n’és el protagonista. La cuixa la fan rostida ben cruixent, el magret a la brasa i el fetge (foie) en terrina o a la paella (poêle) amb poma confitada i salseta de cabernet sauvignon. L’actor secundari és el porc del qual, al Trull, també ho aprofiten tot. Dos exemples que us faran salivar: galtes rostides al forn i platillo (com sempre s’han anomenat a l’Empordà els plats de carn guisada) de peus de porc amb sípies. I perquè vegeu que els tiberis tradicionals poden ser innovadors, no us perdeu el carpaccio de peus de porc tebi amb foie i vinagreta d'olives. A la brasa també hi couen el xai i el cabrit empordanès i l’entrecot de bou de l’Albera de 800 g., tan sols apte per a campions! Menció especial per a l’apartat de peixos, on destaca el bacallà. La carta de vins i caves té principalment empremta DO Empordà. Ofereixen diversos menús que adapten segons l’època de l’any.

Llegir-ne més

Umai

Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, a la carta hi cap el sushi però també altres elaboracions menys conegudes com el yukhoe, tàrtar de vedella a l’estil coreà. Just al costat, connectats per la terrassa, hi tenen l’Izakaya, on ofereixen cuina més informal, com ara el robatayaki, cocció típica asiàtica a base de caliu de carbó. El menú del dia, molt bé de preu, permet escollir entre diverses opcions del seu ventall de cuina. També fan menús degustació.

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments