Fleca i cafeteria per celíacs i també per tothom que no vulgui menjar gluten. L’espai és acollidor, els productes, de bona qualitat i els preus, ajustats; cosa que sense cap dubte és d’agrair envers un col·lectiu que es resigna a pagar el doble o el triple per poder menjar el mateix que la resta de mortals.Són molt actius a Facebook i us aniran posant al dia puntualment de les darreres novetats. Ara han començat a fer pastisseria vegana i sense sucre i/o lactosa, de manera que el petit local s’ha convertit, per mèrits propis, en el paradís dels intolerants alimentaris gironins. Ens alegrem que l’oferta en aquest camp augmenti i si, a més, és tan bona que un llaminer no celíac també s’hi pot llepar els bigotis, doncs encara millor. La darrera notícia que en tenim és la posada en marxa d'un food truck amb menjar ràpid i de qualitat per afectats per intoleràncies alimentàries diverses. Prometen avisar-nos quan corri per Girona i es perfila com una de les novetats de les properes Fires de Sant Narcís.
Sortir a menjar a un bon restaurant i no preocupar-se per la composició de cada plat és cada vegada més fàcil. Els establiments estan obligats a indicar els possibles al·lèrgens de cada recepta i, a més, cada vegada són més les persones que decideixen, per iniciativa pròpia, deixar d'incloure en la seva dieta cert tipus de components, entre ells el gluten. I això no ha passat desapercebut per als restaurants i cafès gironins. Aquí teniu una selecció d'alguns dels nostres restaurants preferits on estan especialitzats en plats sense gluten o compten amb una gran selecció d'ells. Per a més seguretat, els trobareu classificats segons si estan o no acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. La llista s'anirà actualitzant.