Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right L'Alt Empordà en 15 restaurants

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Plat de peix
© Timolina Plat de peix

L'Alt Empordà en 15 restaurants

Una selecció de restaurants imprescindibles que cal tastar si trepitgeu l'Alt Empordà

Per Albert Riera, Dúnia Riera i Joana Valent
Advertising

Heu planificat una excursió a l'Alt Empordà i no sabeu on anar a dinar? Sou dels que dediqueu els caps de setmana a conèixer nous restaurants? Aquí en teniu 15 que nosaltres no ens perdríem. Hi ha una mica de tot: estrelles michelin i restaurants de cap i pota de tota la vida, dels que reinvidiquen la manera de fer de la cuina de l'àvia. Bon profit! 

11. Els Pescadors

Restaurants Cuina creativa Alt Empordà

Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!

12. La Gruta

5 de 5 estrelles
Restaurants Francesa Alt Empordà

En Fabrice i la Montse van trobar l’oportunitat i la situació geogràfica ideal per desenvolupar la cuina que ja feia anys que practicaven a altres restaurants. El bon producte de l’entorn tancava el puzzle i així veien néixer la Gruta. Van importar el concepte bistronomia que apliquen els xefs formats amb grans tòtems de la cuina quan decideixen obrir el seu propi restaurant sense disposar de gaires recursos i que tant ha triomfat a París: alta gastronomia a preus de bistrot. Treballen tant com podem el Km0 i el producte ecològic. Cuina francesa però mediterrània, amb la qual cosa desterren l’excés de cremes de llet o mantega, més atlàntics.No són de grans clàssics a la carta. Prefereixen canviar de menú cada dia i de carta, cada tres mesos.

Advertising

13. La Pelosa

Restaurants Catalana Alt Empordà

Teniu clar que Cala Jóncols és un dels millors xiringuitos de la Costa Brava? Doncs els antics propietaris, la família Gómez-Alvaz, regenten des del 2005 La Pelosa. Un restaurant-xiringuito situat a la cala del mateix nom, -ben a prop del Parc Natural del Cap de Creus i del ja tancat El Bulli- que en poc temps s’ha convertit en un dels millors del litoral gironí. Cuina casolana i tradicional on destaca l’amor pel producte. Tot i que la carta és força extensa, la seva especialitat són els arrossos i, evidentment, el peix, provinent de la badia de Roses. Dos imprescindibles: l’arròs caldós amb llamàntol (voldreu la recpeta, però per més que insistiu no us la donaran) i la fideuà. Això sí, quedareu més que satisfets si us demaneu qualsevol varietat de peix. De llagrimeta. 

14. Ses Paelles

Restaurants Marisc Alt Empordà

Va començar com a xiringuito especialitzat en paelles en una localitat, Cadaqués, que en aquell moment no anava sobrada d'arrosseries. La resposta va ser tan bona que el 2013 Ses Paelles va obrir les portes com a restaurant amb una filosofia clara: oferir arrossos exclusivament de peix, amb un arròs de garota excepcional que va brillar especialment des dels inicis. De llamàntol, d'escamarlans i gambes, de peix del dia, de xipirons i gambes... Els arrossos de Ses Paelles, tots sense ceba, són un homenatge al peix i el marisc fresquíssims, i conviuen amb entrants que van des del carpaccio de gambes i cruixent d'ibèric a les escames de salmó amb tomàquet. Les croquetes casolanes de sèpia, bacallà o calamar també són imprescindibles d'un restaurant que obre els caps de setmana a partir de Setmana Santa i ininterrompudament de juny a setembre. 

Advertising

15. Restaurant Talla

Restaurants Cuina creativa Alt Empordà

A la Talla s’hi va, principalment, per dos motius: El primer és la teca. Tapes de cuina de mercat amb un punt d’originalitat en el contrast de sabors. El segon són les vistes (de les millors de la zona) a la badia de Cadaqués. La Talla va néixer com a bar cultural de la mà de l’actor i músic Bruno Oro, però a causa de les denúncies d’alguns veïns per soroll va passar a ser un restaurant. Això sí: està triomfant. I amb raó. És difícil quedar-se només amb un plat, però l’steak tartar gairebé us canviarà la vida. I tampoc podreu oblidar el gazpacho de Bloody Mary. 

Recomanat

    També t'agradarà

      També t'agradarà

        Advertising