Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Les millors mariscades de la Costa Brava

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mariscada
© vsl Mariscada

Les millors mariscades de la Costa Brava

Una selecció dels restaurants de l'Empordà on podreu fer una bona mariscada

Per Dúnia Riera i Albert Riera
Advertising

No perdeu més temps fent números i quilòmetres. No cal anar a Galícia per menjar una bona mariscada, només a la Costa Brava. Sabem que no tots els restaurants de la costa ofereixen bon marisc i per això hem preparat una selecció d'establiments on trobareu marisc ben fresc, de temporada i (més o menys) bé de preu. Bon profit! 

11. Refugi de Pescadors

Restaurants Marisc Baix Empordà

És un dels restaurants més mítics i amb més història de Sant Antoni. La seva història comença l’any 1865, quan Fernando Vilardell compra la casa que posteriorment el seu fill, Ramon Vilardell, converteix en un cafè. Un cafè conegut com a Can Vilardell, concorregut per la gent del poble. L’any 1963 el nét de l’avi Ramon, en Joan Ferrer Vilardell, conjuntament amb la seva dona, Hilda Clarà, converteixen el bar en un restaurant: Refugi de Pescadors. Un establiment d’ambientació clarament marinera i cuina catalana i marinera tradicional. El peix i el marisc és de la badia de Palamós i es manté viu gràcies als vivers que tenen en el mateix restaurant. Els plats més demanats de la casa, per cert, són l’arròs caldós amb llamàntol, la cassola de fideus amb escamarlans i sípia i, evidentment, la mariscada. Això sí, no podeu marxar del Refugi sense provar l’especialitat de la casa: el llobarro al fonoll. De llagrimeta. 

12. Sybius - Cala Canyelles

Restaurants Catalana La Selva

Apartat de l’enrenou del centre de Lloret, el Sybius fa més de 25 anys que serveix cuina mediterrània i de mercat a tocar de Cala Canyelles. A la seva llista de plats predomina el peix per sobre de la resta. Com la carn, el couen a la brasa, amb foc de llenya. Són bons en arrossos i paelles de tot tipus: mar i muntanya, marisc… Però si no sou ni carn ni peix, tranquils. Tenen una carta molt completa amb productes de mercat i de temporada i, fins i tot, pizzes. I si us agrada l’entorn i esteu en edat de celebracions, tenen espai suficient per a casaments, batejos, comunions i tot el que hagueu de festejar.

Advertising

13. Rafa's

3 de 5 estrelles
Restaurants Alt Empordà

Ras i curt: peix a la planxa. Al Rafa’s no hi entenen ni de cartes ni de menús. Tot va segons mercat i sense elaboració, només planxa. És un mític del centre de Roses, a tocar de la plaça de l’Església. Es diu que per les seves taules –només cinc– hi han passat personatges de renom com Ferran Adrià i Juli Solé però en Rafa, qui regenta el local, assegura que ell continua treballant igual cada dia que obre. Gambes, escamralans, espardenyes, etc. provenen de la comarca: Llançà, Port de la Selva o Roses. Les navalles, del Delta de l’Ebre, les cloïsses, de Galícia i les ostres, de França. Tenen terrasseta a fora. Val la pena trucar per reservar.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising