Els concerts de la temporada

Alguns dels artistes més importants que passaran per Barcelona pròximament

Madonna

N'hi haurà molts més, però us seleccionem alguns dels concerts més destacats que tindran lloc a Barcelona en els propers mesos, les grans cites de la música en viu a la ciutat, que, de moment, continua sent parada d'algunes de les grans gires mundials.

Guitar BCN 2015: Caetano Veloso & Gilberto Gil

Caetano Veloso i Gilberto Gil, dos dels més grans exponents de l'escena brasilera de l'últim mig segle, s'embarquen en una gira europea conjunta per celebrar els seus 50 anys de carrera artística. Referents indiscutibles de la influent escena Tropicalista dels 60 i actius renovadors de l'herència musical del seu país, Veloso i Gil necessiten poques presentacions. La seva empremta en la música popular dels últims anys queda ben palesa a través dels diferents gèneres, del jazz al rock passant per l'electrònica, que han abraçat els sons del Brasil des que ambaixadors com ells comencessin a exportar les seves bondats per tot el planeta. El duo, la primera col·laboració del qual -el disc en directe 'Barra 69', enregistrat abans del seu exili a Europa- va ser publicada el 1972, arriba a Barcelona com una de les cites imprescindibles del Guitar BCN i de la temporada a la ciutat.

Llegir-ne més
Gran Teatre del Liceu Dilluns 13 juliol 2015

Grec 2015: Lambchop

El compositor i guitarrista Kurt Wagner és l'eix al voltant del qual gira la proposta musical de Lambchop, una referència imprescindible a l'hora de parlar de la música nord-americana d'avui. Des dels anys noranta, quan van néixer a prop de Nashville, han estat interpretant una música que potser s’acosta al country alternatiu, però que ha begut de mil i una influències, entre les quals el soul i el blues de Memphis, la ciutat de la qual procedia Wagner. El 2012 van llançar Mr. M, el seu onzè àlbum, on presentaven una col·lecció de reflexions sobre l'amor, la pèrdua i les petites misèries de la vida quotidiana.

Llegir-ne més
BARTS (Barcelona Arts On Stage) Divendres 17 juliol 2015

Grec 2015: Agustí Fernández Celebration Ensemble

Dels Estats Units, de Suècia, de Noruega i de l'Argentina. De tots aquests països han vingut els músics excepcionals que acompanyen Fernández. Celebren, en formació d’octet, l'aniversari d'un músic amb més de quaranta anys de trajectòria que s'ha convertit en un dels grans noms de referència de la música improvisada. Serà una ocasió única per escoltar plegats alguns dels millors improvisadors contemporanis. La gran capacitat d'escolta i reacció immediata són característiques essencials per als integrants d'aquest Celebration Ensemble, que es disposa a sorprendre el públic barceloní interpretant sobre l'escenari una gran creació col·lectiva i irrepetible. I és que, en un temps en què les noves tecnologies han facilitat la difusió de la música enregistrada, els concerts en viu han recuperat protagonisme en tots els gèneres musicals, però especialment en una música improvisada, sàvia i trencadora, que fa de cada interpretació un esdeveniment únic.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors Dilluns 20 juliol 2015

Grec 2015: Lee Fields & The Expressions

James Brown, The Temptations, Eddie Floyd, Otis Redding, el soul clàssic del Memphis dels anys seixanta... Amb aquesta banda sonora va créixer Lee Fields. Des que va començar a cantar al final dels seixanta ha interpretat temes funk a l'estil de James Brown, però també blues i soul contemporani. Als anys setanta es va convertir en un mite per als amants del funk, i als noranta va triomfar àmpliament entre els aficionats al soul-blues. Avui el reivindiquen escenes musicals tan diverses com la del hip hop i la dels rare grooves. Els seus nous discos, des de Problems (2002) fins al seu últim treball, titulat 'Emma Jean' (2014), han estat enregistrats amb la seva banda, The Expressions, i són una font inesgotable de plaer per als molts aficionats que viuen amb delit el retorn dels sons més clàssics de la música negra nord-americana.

Llegir-ne més
BARTS (Barcelona Arts On Stage) Dimecres 22 juliol 2015

Grec 2015: Jordi Savall / Hespèrion XXI. Bal·kan. Mel i sang

Jordi Savall i Hespèrion XXI, acompanyats per músics grecs, búlgars, turcs, hongaresos, armenis i romanesos, entre d'altres, exploren en la nova proposta que presenten al Grec els punts comuns dels pobles balcànics, les músiques amb les quals aquests pobles diversos celebren una mateixa festa i una mateixa vida, o amb les quals expressen la pena, el dolor i l'enyorança. Aquest concert és el mapa multicultural d'una zona d'Europa que comparteix les mateixes passions i les expressa amb el llenguatge comú de la música.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dimecres 22 juliol 2015 - Dijous 23 juliol 2015

Björk

L'avantguardista artista islandesa torna a Barcelona anys després de la seva última visita. En aquest esperat concert presentarà el vuitè àlbum de la seva carrera, 'Vulnicura' (2015), una exploració dels temes de l'amor i el desamor, en marcat contrast amb el context abstracte del seu últim disc, 'Biophilia' (2011). Björk va escriure i produir 'Vulnicura' en col·laboració amb el productor veneçolà Arca i el músic britànic The Haxan Cloak. La islandesa va actuar al Liceu el 2001, al Sónar el 2003 i va caure del cartell del Primavera Sound 2012.

Llegir-ne més
Poble Espanyol Divendres 24 juliol 2015

Grec 2015: Lila Downs

Amb una mare cantant i un pare professor d’art i director de cinema, l’espectacle era el món natural d’una artista (i antropòloga) mexicana que no perd cap ocasió per reivindicar l’herència cultural del seu país. Ho fa un altre cop en un nou disc d'estudi (el que fa nou) en el qual ha tingut la col·laboració de grans artistes com ara Juanes. Les cançons que en formen part projecten una mirada profunda cap a una Amèrica que viu conflictes socials i està desencantada del poder però que, tot i això, manté vius els seus somnis i esperances. Són les 'balas' i el 'chocolate' als quals al·ludeix el títol del disc, que simbolitzen d'una banda la violència i de l’altra els excessos i el plaer, que són també un signe dels temps que vivim. Aquest treball està dedicat al Dia de Difunts, una celebració extremadament popular a Mèxic on es canta i es balla combinant malenconia i alegria. És el que ens proposa 'Balas y chocolate', on les alegries i la tristesa s'expressen utilitzant ritmes que van del bolero i la cúmbia al hip-hop i l'ska.

Llegir-ne més
BARTS (Barcelona Arts On Stage) Divendres 24 juliol 2015

Grec 2015: Yann Tiersen

Tot i que els seus treballs per a films com 'Amélie' (2001) o 'Goodbye Lenin!' (2003) l'hagin donat a conéixer entre el gran públic, Yann Tiersen no es considera un creador de bandes sonores. Ell és un músic eclèctic amb influències que van de la música de carrer als sons d'avantguarda i del minimalisme al rock, els vals o la chanson francesa. En el seu nou treball, el vuitè d'estudi, tria una grafia que pot ser alhora el número 8 o el símbol de l'infinit com a títol. I l'omple dels paisatges deshabitats i la naturalesa mineral de la seva Bretanya natal, però també d'Islàndia i de les illes Fèroe. Amb temes en islandès, bretó i feroès, el disc té molt a veure amb els paisatges d'una cultura celta que Tiersen defensa fins al punt de somniar una Bretanya independent de França però integrada en una Europa federal. Qui encara recordi les seves primeres obres amb instruments de joguina veurà com l'artista recupera aquí aquells sons, tot i que els manipuli electrònicament i els barregi amb sons acústics en un viatge apassionant d'anada i tornada entre el món digital i l'analògic.

Llegir-ne més
Teatre Grec Diumenge 26 juliol 2015

Grec 2015: Nit de tango, Piazzolla convida Buika

Tango, jazz, folklore i altres ritmes formen part del mestissatge musical que practica Escalandrum, un sextet nascut el 1999 a iniciativa de Daniel Pipi Piazzolla, baterista de la formació. Era només qüestió de temps que el grup, com finalment va passar el 2011, es decidís a abordar el repertori d'un mite del tango argentí, Astor Piazzolla. Ho va fer triant els seus temes clàssics però també d'altres que, tot i ser menys coneguts, són músiques de gran bellesa. El resultat va ser un disc, Piazzolla plays Piazzolla, que va estar nominat als Grammy llatins i que aquesta nit sonarà en directe amb un al·licient especial: la veu de Buika, una artista versàtil i amb una gran personalitat que interpretarà algunes de les cançons de Piazzolla. L'acompanya un grup que s'ha convertit en una de les formacions més aplaudides de l'escena del jazz argentina barrejant el seu so amb les músiques urbanes i d'arrel folklòrica. I la combinació no només ha fet fortuna a l'Argentina, sinó que s'ha escoltat per tot el món.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dimecres 29 juliol 2015

Mark Knopfler

Mark Knopfler torna al Poble Espanyol amb la gira de presentació del seu nou àlbum, 'Tracker' (2015), el novè en la seva carrera en solitari, en el qual compta amb la col·laboració d'artistes com Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock o Phil Cunningham. En aquesta nova gira, Knopfler es presenta a l'escenari acompanyat per set músics amb els quals ha compartit la seva carrera al llarg de les últimes dues dècades -Guy Fletcher (teclats), Richard Bennett (guitarra), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (flauta), John McCusker (violí i cistro), Glenn Worf (baix) i Ian Thomas (bateria)–. Es tracta del retorn de l'exlíder de Dire Straits després de la seva exitosa gira de 2013, quan va presentar 'Privateering.

Llegir-ne més
Poble Espanyol Divendres 31 juliol 2015

Comentaris

3 comments
Oski N
Oski N

Us heu deixat AC/DC!!

Rosa P
Rosa P

I els ACDC, que sempre us els deixeu...

Abel
Abel

Jo tinc un molt clar que no em perdo: la BASIA BULAT el 31/1 a la [2] de Apolo. Aquesta dona té una veu.....