Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions de dones artistes a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Fina Miralles
Foto: Fina Miralles Fina Miralles

Exposicions de dones artistes a Barcelona

Pintores, fotògrafes, artistes conceptuals... Reivindiquem les dones creadores i els seus projectes. Descobriu-les aquí

Per Time Out Barcelona Editors
Advertising

Són presents en les millors exposicions, i també brillen amb llum pròpia en mostres individuals a galeries que serveixen per reconèixer les seves trajectòries, a vegades lleugerament eclipsades dins de la historiografia i el mercat de l'art pels que han fet i fan els seus col·legues homes. Parlem de pintores, escultores, fotògrafes i creadores conceptuals que voldreu descobrir.

NO T'HO PERDIS: la ciutat acull bones expos de fotografia. No les deixeu passar!

Exposició Vide de dones, de Mary Ellen Mark
Foto: Mary Ellen Mark

Mary Ellen Mark. Vides de dones

Art Fotografia Foto Colectania,

Al llarg de més de cinquanta anys de carrera professional, la fotògrafa americana Mary Ellen Mark es va interessar per la vida als marges retratant situacions complexes, abusos i pobresa, i la dona es va convertir en el centre del seu treball. Va fotografiar la vida de pacients d’hospitals psiquiàtrics, missioneres i treballadores sexuals. En destaca especialment la investigació sobre Erin Blackwell, coneguda com a Tiny, una adolescent fugitiva i els seus companys que, a principis dels 80, es van veure obligats a malviure al carrer. Una història que, per cert, va inspirar la colpidora pel·lícula 'Streetwise'.

The Traveller, a l'exposició Women Painting (All over the World)
Foto: Natalie Holland

Women Painting (All over the world)

Art Art contemporani MEAM. Museu Europeu d'Art Modern, El Gòtic

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el MEAM inaugura (gratis amb reserva prèvia) l'exposició 'Women Painting (All over the world)', amb 87 obres, entre pintura i dibuix, de més de 78 dones artistes referents de l'art figuratiu contemporani com, per exemple, Froydis Aarseth, Omalix Arlette, Mary Jane Ansell, Tanya Atasanova, Teresa Brutcner, Kamille Corry, Erika Elan Ciganek, o la barcelonina Miriam Escofet, que el 2019 va pintar un retrat de la Reina Isabel II.

La mostra comptarà amb un programa d'activitats paral·leles durant tot el temps que estarà en cartell –fins al 2 de maig– com debats, webinars, xerrades i tallers, sempre seguint les recomanacions d'aforament.

Advertising
Alguna direcció
Foto: Violeta Mayoral

Alguna direcció

Què fer Exposicions Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc

Exposició fotogràfica de Violeta Mayoral, nascuda a Almeria el 1988. El fet d’haver crescut al desert de Tabernas condiciona una mirada singular en què les formes es fonen i es dilueixen amb l’horitzó i el paisatge, tot esborrant-ne els límits i difuminant-ne els contorns. Una bellesa freda que se sol ambientar en paratges indòmits, quan la llum minva, al capvespre, o amb el cel entelat, que ens interpel·la per parlar-nos de la pròpia fragilitat.

Claudia Andujar
Foto: Claudia Andujar

Claudia Andujar

Què fer Exposicions Centre Kbr. Fundació Mapfre,

Després d’inaugurar l’espai amb les exposicions dedicades a Bill Brandt i Paul Strand, el nou centre KBr de la Fundación MAPFRE presenta la mostra més gran que s'ha dedicat mai a la fotògrafa brasilera Claudia Andujar (Neuchâtel, Suïssa, 1931), la qual, durant cinc dècades, ha documentat els ianomami, un dels pobles amazònics més amenaçats. L’exposició inclou prop de 200 fotografies entre les quals les de la seva primera etapa, fetes a les dècades dels 60 i 70 del segle XX.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising