Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Somia la ciutat

  • Art, Arquitectura
'Somia Barcelona'
Foto: Palau Robert'Somia Barcelona'
Publicitat

Time Out diu

Somia la ciutat és la nova exposició gratuïta del Palau Robert que mostra, amb un aire optimista, com seran les ciutats del futur

Una exposició amb aire optimista i esperançador a Barcelona. ‘Somia la ciutat’ és la nova exposició que acull el Palau Robert del 22 de març a l’11 de juny, i que ofereix imatges optimistes per imaginar un futur urbà millor. A partir de material visual dividit en diverses sales, la mostra introdueix conceptes per reflexionar i dona veu a valors de les noves generacions. L’entrada és de lliure accés i per a totes les edats

L’exposició és un recorregut per sis sales que ajuden a imaginar nous futurs urbans adaptats a les necessitats de la societat actual. Hi ha sales dedicades a les ciutats del passat, a les ciutats distòpiques del cinema i els videojocs o futures possibles ciutats dedicades a protegir espècies migrades i en perill d’extinció. A part d’aquestes, les sales més importants representen tres revolucions que cada cop tenen més força, aplicades a crear un futur urbà millor: la Revolució Verda, la Revolució Digital i la Revolució de la Identitat.

La sala de la Revolució Verda mostra experiències urbanes i arquitectòniques vinculades al medi ambient i la sostenibilitat, tenint en compte que l’any 2050 es preveu que el 68% de la població serà urbana. En aquest espai, on el color verd és el protagonista, es presenta un model urbanístic renovat dins d’un context de canvi climàtic, en què les ciutats hauran de ser un refugi i contribuir a reduir els efectes d’aquest.

La sala de la Revolució Digital reflexa com les noves tecnologies han arribat per quedar-se i com, de la mateixa manera que estan canviant el nostre dia a dia, també canviaran les ciutats.

El darrer espai és el dedicat a la Revolució de la Identitat, que promou un model de ciutat feminista i amb perspectiva de gènere. Aquest espai ens presenta una futura ciutat que té cura de tots els seus habitants i s’adapta a les capacitats i necessitats d’aquests. 

Aquest és un projecte que va sorgir en un escenari de postpandèmia, que neix de la voluntat de visibilitzar les noves generacions des d’una perspectiva optimista i aplicant els seus valors al pla urbanístic de la nostra ciutat.

A més, ‘Somia la ciutat’ també inclou dues experiències de realitat augmentada, sis peces musicals, peces arquitectòniques i molt més! Així que ja sabeu, si voleu descobrir tot el que amaga aquesta exposició, l’entrada és gratuïta!

La sala de la Revolució Verda mostra experiències urbanes i arquitectòniques vinculades al medi ambient i la sostenibilitat, tenint en compte que l’any 2050 es preveu que el 68% de la població serà urbana. En aquest espai, on el color verd és el protagonista, es mostra un model urbanístic renovat dins d’un context de canvi climàtic, mostrant que les ciutats hauran de ser un refugi i contribuir a reduir els efectes d’aquest.

La sala de la Revolució Digital reflexa com les noves tecnologies han arribat per quedar-se i com, igual que estan canviant el nostre dia a dia, també canviaran les ciutats. El darrer espai és el dedicat a la Revolució de la Identitat, que promou un model de ciutat feminista i amb perspectiva de gènere. Aquest espai ens presenta una futura ciutat que té cura de tots els seus habitants i s’adapta a les capacitats i necessitats d’aquests. 

A més, ‘Somia la ciutat’ també inclou dues experiències de realitat augmentada, sis peces musicals, peces arquitectòniques i molt més! Així que ja sabeu, si voleu descobrir tot el que amaga aquesta exposició, l’entrada és gratuïta!

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà