Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les noves llibreries de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Llibres

Les noves llibreries de Barcelona

Descobriu el nou model de llibreries que està sorgint a Barcelona. Us presentem 14 petits locals amb grans idees

Per Laia Pujol
Advertising

Tot i el futur negre que alguns auguraven pel sector editorial, aquests últims mesos Barcelona ha vist néixer un seguit de llibreries que desafien les circumstàncies i presenten un nou model amb molt de futur. Totes elles comparteixen un seguit de característiques alternatives a les grans superfícies. Aposten per una oferta singular o especialitzada, com els llibres autoeditats o de petites editorials, els llibres de segona mà o de temàtica concreta. Són locals petits que obren les seves portes, no tant per fer negoci, sinó per esdevenir punts de trobada, motors culturals. I és que els seus propietaris, lletraferits de cul inquiet, organitzen tallers, presentacions i altres activitats per tal de contagiar l'amor als llibres i per acostar autors i lectors. En definitiva, neixen llibreries on no només es venen llibres. Entre les seves prestatgeries sempre hi trobareu un lloc per llegir, un consell de llibreter o un punt de trobada. Si busqueu proximitat, singularitat i enginy, segur que es convertiran en les vostres llibreries de capçalera.

Mira també les llibreries clàssiques de Barcelona!

No Llegiu

Botigues Llibreries El Poblenou

El seu nom ja ens indica que ens trobem davant una llibreria poc convencional. Només entrar-hi, unes butaques ens conviden a seure-hi i a fullejar els llibres abans de decidir-nos a comprar. A més a més, també es pot gaudir d’un cafè –gratuït amb la compra d’un llibre– per amenitzar la lectura. No Llegiu es defineix com un ‘emprovador de llibres’ però és molt més que això. Organitza tertúlies literàries, clubs de lectura... tot d’activitats per apropar la gent a la lectura, als autors i, en definitiva, a la cultura. El seu horari alternatiu –obren de dimarts a diumenge– permet visitar la llibreria els caps de setmana i fer un cop d’ull als seus llibres, centrats en la narrativa, l’assaig i la poesia, i d’editorials especialment independents. 

Llibreria Calders

Botigues Llibreries Sant Antoni

Aquesta llibreria del barri de Sant Antoni, creada on abans hi havia una fàbrica, es defineix com "una llibreria especialitzada en llibres". En efecte, a la Calders hi trobareu narrativa, assaig i poesia, a més de títols en diferents idiomes. Però el seu punt diferencial és el seu compromís amb els autors locals. Amb un títol que és un clar homenatge a un autor del barri, Pere Calders, la llibreria vol ser un aparador pels autors més propers i oferir-los també un espai de ‘co-working’. La seva agenda, a més, inclou presentacions i exposicions, tot amb la voluntat d’esdevenir un focus cultural actiu. 

Advertising

Llibreria La Caníbal

Botigues Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

Especialitzada en llibres pel debat crític, aquesta cooperativa de treball associat sense ànim de lucre vol fer dels llibres la principal arma per transformar la societat. L’anticapitalisme, la descolonització, l’associacionisme o l’activisme són alguns dels seus principis. De fet, La Caníbal, no és una simple llibreria, sinó un lloc de trobada per debatre, proposar i construir projectes. En resum, un espai creat per devorar coneixement i agafar energies per defensar-lo.

+Bernat

Botigues Llibreries L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Aquesta llibreria, cafeteria, sala d’exposicions i moltes coses més, es va crear a partir de la iniciativa de 50 socis.  Amb ganes de fer barri, van obrir aquesta cooperativa situada a l’Esquerra de l’Eixample. No només hi podeu comprar llibres, també és un bon lloc de trobada amb una cafeteria on podeu tastar pastissos molt recomanables, connectar-vos al wifi o fullejar alguns llibres. +Bernat és, en definitiva, un magatzem cultural nascut per promoure la cultura, el voluntarisme i la participació ciutadana. 

Advertising

Re-read

Botigues Llibreries L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Aquesta llibreria 'low cost' es pot convertir en el lloc de pelegrinatge dels caçadors de gangues. I és que a Re-Read es poden comprar llibres de segona mà a preus sorprenents. Un llibre per 3 euros, dos llibres per 5, i cinc llibres per 10. Però aquí no només es ‘re-venen’ llibres, sinó que també ‘re-compren’ aquells que els clients portin. Busqueu el que busqueu, hi trobareu llibres de tots els gèneres i èpoques, encara que predominen les edicions dels noranta en endavant. Tot en un local funcional i modern.

Ona Llibres

Botigues Llibreries

La mítica llibreria Ona, després del tancament l’antic local a la Gran Via tres anys enrere, ha tornat a obrir portes, aquest cop al barri de Gràcia. Tot i així, l’esperit d’aquella llibreria nascuda als 60 segueix latent. Compromesa amb la cultura i la llengua catalanes, tots els títols que s’hi venen són en català. Ara, a més a més, també hi ha articles de papereria, jocs i souvenirs catalans. També disposa d’un espai infantil i s’organitzen tallers i xerrades. 

Advertising

Gigamesh

Botigues Llibreries Eixample

Creada el 1984, Gigamesh va anar creixent fins a tenir tres locals que conformaven l’anomenat Triangle Friqui de Barcelona. Ara, les llibreries s’han tornat a fusionar en un sol local, al carrer de Bailèn. I quin local! Només cal dir que ja és l’espai dedicat a la literatura de ciència ficció més gran d’Europa: 500 metres quadrats de llibres, jocs, ‘merchandising’ i articles de col·leccionisme relacionats amb el gènere fantàstic. A més a més, ara també és possible la compra de llibres electrònics gràcies a la plataforma Lektu, que Gigamesh ha creat per impulsar les petites i mitjanes editorials, entre les quals es troba el seu segell. 

La Memòria

Botigues Llibreries Vila de Gràcia

Un historiador i una historiadora de l’art són els propietaris d’una llibreria especialitzada, està clar, en llibres d’història. L’especialització és la seva marca de la casa, però també ho són el tracte proper i una distribució singular dels llibres. I és que, a diferència de l’ordre alfabètic tradicional, els exemplars de la Memòria estan ordenats per temàtiques similars. D’aquesta manera, es pretén que el lector descobreixi obres relacionades amb la que estan buscant. La Memòria és de visita obligada si esteu interessats en l’assaig, la biografia o la narrativa històrica, però també us recomanem que feu una visita virtual al seu facebook, ple de cites de llibres i de les diverses activitats que organitza aquesta petita i acollidora llibreria.

Advertising

Espai Contrabandos

Botigues Llibreries Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’Espai Contrabandos és una associació d’editors independents de llibres polítics que es va crear fa mig any, a partir de la unió de 17 editorials. Cadascuna, disposa d’un racó per vendre les seves publicacions, tot i que també s’hi ven contingut d’altres editorials externes. Cal dir però, que Contrabandos no és només un lloc destinat a la venda. També hi ha un espai per llegir i descansar i, de tant en tant, s’hi organitzen activitats complementàries com presentacions, campanyes o grups de lectura. Un espai polivalent amb un punt en comú, els temes socials o polítics que, tal com defensen, no es limiten als llibres sobre política o institucions, sinó que també són presents en gèneres com la poesia, la novel·la gràfica, els retrats quotidians i un llarg etcètera. La varietat és extensa, així que ofereixen itineraris de lectura perquè el lector s’orienti i descobreixi nous exemplars del gènere que li interessa.

Pequod Llibres

Botigues Vila de Gràcia

Dos joves propietaris han tirat endavant aquesta petita llibreria de Gràcia, també jove i amb l’empenta pròpia de l’edat. No és un espai que es limiti a vendre llibres sinó que, entre els seus prestatges, també s’hi organitzen presentacions, tallers, concerts acústics i clubs de lectura. Especialitzada en novel·la i narrativa, Pequod no vol vendre quantitats industrials sinó oferir una selecció acurada de les millors editorials, posant el focus a les independents. També venen llibres de segona mà –tant clàssics com contemporanis– per a totes les butxaques, articles de regal i revistes. Visiteu també la seva botiga online, ideal per qui no es vulgui aixecar del sofà.

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising