Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La ruta del Chartreuse

La ruta del Chartreuse

Les millors cocteleries de Barcelona dediquen un còctel de creació a aquest licor

Advertising

Ahh, el Chartreuse... Aquesta beguda, elaborada per monjos cartoixans, us pot fer créixer pèls al pit de cop (té uns 55 % d'alcohol!). I té una història curiosa i apassionant: l'any 1605, un mariscal del rei Enric IV va entregar als monjos cartoixans de París un manuscrit amb el llistat de 130 herbes per elaborar un elixir tònic.

És una beguda molt coneguda a Tarragona: després de ser expulsats de França, els cartoixans es van instal·lar a Tarragona el 1900, on va haver-hi producció. Fins al 1990! A França es va intentar imitar la fórmula però van fracassar. Els monjos van tornar indultats a Voiron el 1935, però van mantenir la planta tarragonina.

Segles després, només tres monjos coneixen la recepta exacta, i així la preparen al monestir de Voiron, a Grenoble dels Alps. En honor a la data del naixement d'aquest beuratge, el dia 16 és el Dias del Chartreuse: i fins al 18 de maig, les millors cocteleries de Barcelona han preparat còctels de creació basats en el Chartreuse.

Apart dels vuit còctels que us hem sel·leccionat, participen en aquesta ruta: Bocca Chica, Milano, Ajoblanco, Torre Rosa, Caribbean Club, XIX Bar, Negroni, Bankers Bar i Coppelia cocktail Bar.

Vuit copassos verds que us faran sortir pèl al pit

Restaurants, Cuina creativa

41: Pêches en Gelée de Chartreuse

icon-location-pin Sant Antoni
El 14 de Abrll de 1912, a la sala menjador de la classe preferent del Titanic, es va servir un menú dissenyat per August Escofier, considerat un dels pares de l'alta cuina mundial.

En el 41º cocktail bar reten homenatge a Escofier versionant, com al seu dia va fer a ElBulli, amb una de les seves postres ... Péchés en Gelée de Chartreuse, unes postres on combinava préssec, gerd, nata, ametlla, però en aquest cas és una petita adaptació líquida on el Chartreuse Verd és el protagonista.
Bars i pubs, Cocteleries

Bobby Gin: Le Manuscrit

icon-location-pin Gràcia

El còctel Le Manuscrit és una mescla de Chartreuse groc, bourbon, cachaça, licor de te earl grey, melmelada de pinya i lavanda. Aquest beuratge la mar de refrescant es servirà amb una tapa de terrina de xai confitat amb 'crumble' d'herbes i salsa de menta.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

Slow: Chastea Tonic

icon-location-pin Esquerra de l’Eixample

Aquesta insòlita cocteleria barreja creativitat, rock clàssic i té una boîte. I sobretot té un crack de la cocteleria imagitnativa, Francesc Bretau, que inventa grans tragos sense nitrògens ni provetes. Com per exemple, una fusió de Chartreuse i te verd: porta vodka, te matcha, suc de llima i tònica.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

El Paraigua: 1605

icon-location-pin Ciutat Vella

Aquest local soterrani, darrera la Plaça de Sant Jaume, és tot un clàssic. Però no és un clàssic quiet: en Jose, el propietari, ha trobat una manera diferent de navegar per la cocteleria clàssica: gimlet amb tequila, whisky sour amb absenta! I la invenció del Chartreuse no és cap excepció: Chartreuse groc amb vodka, xarop de llima, i suc de gerds.

Elephanta: Applestrudeleuse

icon-location-pin Gràcia

Teteria amb nom d'illa índia amb tamborets de fusta tallada i taules decorades amb un 'collage' d'imatges de diaris i revistes, i sobretot reina del gintònic de Gràcia. Proposen una alusió alcohòlica al pastís de poma amb suc de poma, suc de llimona, canyella en pols, cardamom i clara d'ou.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

Boadas: Canaletas

icon-location-pin El Raval

Aquest fascinant cau que sembla estar aturat en el temps encara conserva molta brillantor del passat i ofereix un servei de cocteleria espectacular i clàssic. I la seva recepta no pot ser més sòbria, elegant i francòfona: una mescla de Chartreuse verd amb Calvados i Dubbonnet

Bars i pubs, Cocteleries

Ideal Cocktail Bar: Via Augusta

icon-location-pin Eixample

Racó càlid, envoltat de fusta mil·lenària i clients amb corbata i frondosos bigotis... El grandiós Josep Maria Gotarda és un autèntic graduat en l'art del còctel. Per a l'ocasió ha preparat una barreja d'amareto, vodka, suc de taronja i gerds, i una decoració de les pells d'aquestes fruites. El nom del còctel commemorar la Via Augusta, que  passava per Tarragona, on a pirncipis de segles es va fer el Chartreuse. És un còctel suau, refrescant, molt equilibrat.

També t'agradarà

Els 10 còctels més frescos

Voleu més copes? Les millors cocteleries Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors,

Els millors mojitos

Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties El còctel cubà per excel·lència ja fa temps que ha conquerit Barcelona. Tot i així, no a tot arreu el preparen com Déu mana. Si voleu traslladar-vos al Carib sense sortir de la ciutat i no voleu fallar a l'hora de prendre un bon mojito, visiteu algun d'aquests locals! El més vist Els actors i les actrius catalans més sexis Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país El blog de teatre Brutus Per Andreu Gomila La cartellera de Barcelona El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (

Advertising

Els millors gintònics

El gintònic és manté com a la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. I a espera de la nova bogeria que no arriba, aquesta ja s'ha consolidat. Però no tothom sap tractar com cal el combinat més aristocràtic. Us recomanem els 13 millors gintònics de la ciutat. No som supersticiosos, aquest és un número màgic per gafar un bon gat! 13 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'i

Bars i pubs, Cocteleries

Les millors cocteleries

Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església. Semon 9 Night Els de Semon no en tenen prou de tenir una de les millors botigues gurmet de la ciutat, un càtering de luxe, tenir tres restaurants (un d'ells de cuina japonesa) i haver dut la marca a Madrid. Ara, tot aprofitant el local del carrer Santa Fe de Nou Mèxic, el Semon 9, aprofiten l'embranzida i continuen la festa de les 11 de la nit a les 2 de la matinada amb un espai on pots fer un còctel o sopar alguna cosa lleugera, ja sigui perquè acabes de sortir de l'oficina, del

Advertising