Aquest jardí històric del districte d’Horta-Guinardó és el més antic que es conserva a la ciutat. Ubicat a l'antiga finca de la família Desvalls a la vora de la serra de Collserola, el parc inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. A part del laberint, té altres elements com el palau de la família, fonts, una cascada i diferents escultures amb motius de la mitologia grega.
Construït la segona meitat del segle XIX, aquest parc és un dels principals referents dels espais verds de Barcelona. Durant molts anys va ser l'únic de la ciutat, i el primer dels actualment existents que es va dissenyar específicament com a parc públic. És un dels parcs més grans i tradicionals de la ciutat. Inclou l'edifici del Parlament de Catalunya i el Zoo de Barcelona. La cascada monumental i el llac artificial formen part dels seus encants, i està especialment indicat per anar-hi amb canalla. Podreu fer un passeig en barca al llac, jugar a ping-pong o fer altres activitats de temporada, com ara balls al quiosc del parc. Dins el parc es poden fer passejos entre fonts, escultures i altres elements ornamentals molt atractius i interessants.
El park Güell és un dels espais verds més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, ocupa dos vessants del turó de les Tres Creus i del Carmel. Des de 1984 és Patrimoni de la Humanitat ja que és considerat com una de les creacions més importants d'Antoni Gaudí, a més de ser únic i d'haver suposat una gran influència en molts moviments i en d'altres artistes de l'època.
El Museu Militar va tancar el 2009 i la col·lecció es va traslladar a Figueres. El Castell és ara un Centre Internacional per la Pau Mundial. De moment, els visitants poden passejar pel Castell, pujar als merlets per tenir bones vistes i anar de pícnic al fossat. Hi ha una cafeteria a la Plaça d'Armes.
Aquest parc ampli i diàfan, conegut també com el "parc de l'Escorxador", li serveix al visitant i veí de l’Eixample Esquerra de Barcelona per relaxar-se, tot obrint-se com un gran pulmó ple de possibilitats. A l'extrem sud-oest del barri, és també l'aperitiu ideal abans d'endinsar-nos a la monumental Plaça Espanya. El parc disposa de diverses zones de jocs per a nens de diferents edats i un parell de bars on els pares poden prendre un refresc mentre la canalla juga
El Zoològic és un altre dels equipaments de la ciutat que van aprofitar els espais creats per l'Exposició Universal de 1888, com és el cas del Parc de la Ciutadella. Va inaugurar-se l'any 1892 i els primers animals provenien de la col·lecció privada del banquer Lluís Martí i Codolar. Des de 1966 fins a 2003, any de la seva mort, l'estrella del Zoo va ser el Floquet de Neu, l'únic goril·la albí conegut fins ara, el record del qual continua molt present. Està prevista una important reforma de l'espai.
El Tibidabo és la muntanya més alta de Collserola, amb vistes panoràmiques de tota la ciutat. Al cim es troba el parc d’atraccions del Tibidabo, l’únic de la ciutat i, malgrat haver estat en funcionament des del 1901, ha canviat poc: les atraccions estan una mica antiquades, però són molt pintoresques i atractives. L’espectacle de titelles també és herència dels primers dies del parc i el Museu d’Autòmatas mostra una excel·lent col·lecció de màquines de fira que funcionen amb monedes de principis del segle XX. Arribar al Tibidabo en el Tramvia Blau i el funicular forma part de la diversió. Algunes de les atraccions més emblemàtiques del parc són: el Miramiralls, la Talaia o l’avió, una rèplica del primer avió que va fer el trajecte Barcelona-Madrid.
Aquest parc va ser construït el 1987 pels arquitectes Josep Martorell i David Mackay, en una antiga pedrera. L'atractiu del parc és una gran llac (els veïns es banyen a l'estiu) i una escultura d'Eduardo Chillida, Elogi a l'Aigua. 50 tones de granit suspeses en l'aire.
El de Mossèn Cinto Verdaguer és, amb diferència, un dels jardins més bonics de Barcelona. La combinació de les diverses floracions i els canvis estacionals de les fulles dels arbres confereixen a aquest espai dedicat a les plantes bulboses, rizomatoses i aquàtiques un excepcional cromatisme. Cada estació té el seu encant i el seu color, i la serenitat i el disseny paisatgístic del lloc ja valen per si sols una visita. Van ser inaugurats el mateix dia que els de Mossèn Costa i Llobera i els de Joan Maragall: el 22 de juny de 1970, i és un dels tres parcs que es van dedicar a poetes catalans.
El Parc del Castell de l'Oreneta és un gran espai forestal que es converteix en un lloc de connexió amb la serra de Collserola, l'accés al bosc que penetra la ciutat. Va obrir-se al públic l'any, 1978 i conserva quasi intacta la vegetació primigènia del tipus mediterrani, amb espècies molt característiques de la serra de Barcelona.
També t'agradarà
Fantasmes a Sant Gervasi, edificis lletjos a l'Eixample, animalots a Collserola, platges desertes... A Barcelona pots descobrir tot això si estàs disposat a fer una bona passejada. Ens movem!
Riuen, es deixen anar, es diverteixen... llisquen! No hi ha dubte, els més petits de la casa s'ho passen pipa baixant pel tobogan. No els hi teniu enveja? Si el vostre culet ja fa algun pam més que el dels vostres fills i ja heu entrat en allò que es coneix com l'edat adulta, no patiu. A Barcelona i rodalia també hi ha tobogans per vosaltres. Llargs, amples... en fi, gegants! Us recollim els nostres preferits perquè llisqueu en família.
Discover Time Out original video