Botiga Victor Kiswell
Foto: Eugènia Güell
Foto: Eugènia Güell

5 llocs secrets de Barcelona que segur que no coneixes

Descobreix aquestes botigues i museus amagats que només coneixen els veritables 'insiders'

Publicitat

Barcelona és una capsa plena de misteris. Quan penses que ho coneixes tot, que ja no et queda res per descobrir, et sorprèn amb nous indrets d'allò més insòlits. Pot ser els més curiosos ja saben de què parlem, però, pels qui no, no dubteu en visitar aquests llocs 'insiders' de la ciutat!

NO T'HO PERDIS: Llocs secrets, ocults i misteriosos de Barcelona que no coneixes

  • Què fer
  • Ciutat

A mig camí entre una botiga d’il·luminació vintage i un taller de reparació de làmpades hi ha aquest peculiar àtic prop del parc Joan Miró, que també és la llar de la Maria i en Martin. Hem picat al timbre i sentim els lladrucs d'en Dee Dee, un gosset petit batejat en honor al baixista de Ramones, que ens olora mentre la parella ens fa a passar al menjador. Seiem en una taula i observem la llibreria d’acer on els noms de Terenci Moix, Fernando Pessoa, Bram Stocker i Mary Shelley fan companyia a catàlegs de disseny d’arreu del món. Hi ha un 'arcade' antic i, sobre la taula, una làmpada esfèrica de color vermell. “És una primera edició d’una Martinelli Cobra”, ens explica en Martin. Ens confirma que som al lloc indicat. Durant la pandèmia, ell i la Maria van començar a reparar llums vintage i a vendre-les per Instagram. Ara s’hi dediquen.

  • Què fer
  • Ciutat

Si d'aquí a vuitanta anys algú de la generació Z té temps, espai i ganes, potser agafa un local d'un carrer de Sants i l'omple amb més de 250 'smartphones', tal com en Bernabé ho ha fet amb màquines de cosir. Hi haurà una diferència clau: l'obsolescència programada farà que els nostres mòbils, per molt intel·ligents que siguin, d'aquí a vuitanta anys ja no funcionin. En canvi, les màquines de cosir que col·lecciona en Bernabé funcionen totes

Les conserva tal com les va trobar, i les ha reparat perquè totes funcionin, fins i tot la més antiga, que és del 1860 i fabricada a Barcelona. Ara en té 250, i la seva preferida és, sens dubte, la que feia servir la seva mare. A més, també arregla les màquines de la gent del barri que ho demana

 

Publicitat
  • Música
  • Música

El parisenc Victor Kiswell obre el balcó de l'àmplia sala de casa seva al carrer Avinyó per a transformar-la en una nova botiga de discos 'secreta'. 

Ell tracta amb discos rars, allò que s'anomena rare grooves (música amb ritmes de funk i disco però de procedències variades: l'Àfrica, el Carib, el Pròxim Orient, l'Àsia...). Però també bandes sonores, música de llibreria i altres exotismes. D'aquí, ja té vinils de Jordi Sabatés i de Mirasol Colores, entre d'altres; ha fet els deures. 

Des de fa més de 20 anys, Kiswell s'ha dedicat a descobrir discos per a DJs, productors i col·leccionistes de tot el món. Va nodrir, durant anys, els DJ parisencs de 12 polzades de funk i disco de Nova York, i els DJ novaiorquesos de funk francès dels 60, 70 i 80. 

El mes de juliol passat va deixar França per venir amb tots els seus discos i muntar la seva botiga 'amagada' en ple barri Gòtic. I perdoneu que no posem l'adreça exacta, però no us alarmeu, és del tot legal. Per anar-hi, heu de demanar cita a la seva pàgina web. Un cop allà podeu passar-vos l'estona xerrant amb ell –té mil històries per explicar– o no dir res. Us hi podeu estar dues hores o deu minuts. Hi té discos de tots els preus, la majoria entre 30 i 75 €, però també en podeu trobar de 5, 10, 15 i de 2.500 €. 

 

  • Museus i institucions
  • Interès especial

De tant col·leccionar, Sören Manzoni ha obert el primer museu de l'skate a Espanya amb més de 1.000 monopatins. El DJ i exproductor de Nasty Mondays té l'únic exemplar a Barcelona de l'skate de 'Retorno al futuro', però aquest garatge és un retorn al passat: màquines recreatives, robots, televisions antigues i nostàlgia dels 80. 

I on és? Una mica de misteri sempre va bé. Per accedir a l'espai, cal enviar un correu electrònic a manzonisgaragebcn@gmail.com, i t'enviaran l'adreça exacta.

Publicitat

5. El museu de la rajola del Poble-Sec

Des de fa vuit anys Joel Cánovas és un caçador de rajoles, es dedica a salvar-les. Va començar l’ofici de casualitat quan un dia es va trobar un sac ple de rajoles al barri de Gràcia i se’l va endur. De mica en mica, va anar acumulant-ne més –sempre amb l’objectiu de conservar una peça de cada–, per això, ara es troba amb 3.500 models diferents i un total de 50.000 peces.

Amb la gran col·lecció que ha replegat durant els anys el projecte en creació que té entre mans és obrir el primer museu de la rajola al Poble-Sec.

  • Què fer
  • Ciutat

Ara que es porta el turisme de proximitat, res millor que redescobrir Barcelona, que encara amaga alguns secrets. És el cas de les Galeries Olimpia, a la confluència entre el carrer Aldana i la ronda de Sant Pau, que avui passen completament desapercebudes per a molts vianants. No és el cas dels fanàtics dels vinils; ells saben que, des de fa uns quants anys, s'hi han instal·lat quatre petites botigues de discos. Si hi sumem el bar, que manté elements de quan es van construir les galeries a finals dels anys 60, el centre s'ha convertit una mena de temple underground per a 'diggers', col·leccionistes i DJ de tot el món que venen expressament a visitar-les. L'únic que cal saber és que només obren a la tarda (les botigues a les 15 i el bar a les 17 h). 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat