Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Flax & Kale
©Iván MorenoFlax & Kale

Amanides!

Les creacions més fresques, saludables i delicioses de les cartes barcelonines. Menjar verd és divertit!

Escrit per
Laura Conde
Publicitat
Les amanides verdes més bàsiques estan bé per sortir d'una dificultat, però fa molt temps que aquestes receptes verdes han deixat de ser avorrides. En aquests restaurants demostren que també poden ser exòtiques, saludables i molt creatives. Us animem a provar-les totes.
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 2 de 4
Sota el lema 'good food, good mood', que es llegeix en el pòster que corona el local, contemporani i cosmopolita, Juice Rodríguez aposta per una cuina saludable (i divertida, insisteixen) basada en quatre pilars: sucs, smoothies, sandvitxos i amanides. Entre aquestes últimes hi trobem meravelles com l’Asilah (amb cuscús, cigrons, verdures, ametlles, panses i dressing de iogurt) i la d’espinacs, ou escumat, tomàquets secs, poma i fruita seca.
Iposa
  • Música
  • Ciutat Vella

Quan truques a Iposa i algú et contesta “Mossos d’Esquadra, buenos días”, saps que és un lloc on regnen el sentit de l’humor i la imaginació, cosa que es tradueix en una carta d’amanides que li han donat la fama: “Quan vaig obrir fa 15 anys només venien noies”, explica el Sebastian, propietari i autor de la broma telefònica. Ara la carta s’ha ampliat, però les amanides continuen. Exemples? La de pasta i llagostins amb anet i la d’espinacs, morelles d’ànec i crostons. Al migdia fan mitges amanides a 3 euros.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4

L’amanida de mozzarella de búfala de l’Empordà és un clàssic d’un local que aposta per la creativitat, l'slow food', el km 0, el comerç just i el respecte al medi ambient. I que sap perfectament que tot i que “la mozzarella catalana no és tan gustosa com la de la Campània”, també és ben bona, i a la vida, per damunt de tot, s’ha de ser coherent.

  • Hotels
  • Sants - Montjuïc

El restaurant del nou Hotel Brummell del Poble-sec, a dalt de tot del Nou de la Rambla, té una terrassa interior encantadora i una carta molt interessant que aposta per la cuina de temporada amb tocs sud-americans, lleugera i saludable. Aquesta filosofia es tradueix en una selecció d’amanides que van des de la més clàssica, anomenada de l’hort urbà, amb fruites i verdures de temporada, fins al més exòtic 'kimchi' de col, carbassera i coriandre.

Publicitat
Cafe Emma
  • Restaurants
  • Francesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
A la carta d’aquest bistrot 'fashion' d’esperit heterodox hi trobem fins a 10 amanides, des de la clàssica Cèsar fins a d’altres de marcat caràcter francès, com ara la d’arengs 'façon bistrot' i patata tèbia, i la de mongeta tendra amb encenalls de foie gras i parmesà. Que les amanides hi tinguin protagonisme no vol dir que al Cafe Emma no puguem exercir de 'bons vivants' parisencs i acompanyar, posem per cas, la nostra amanida de llamàntol amb unes ostres.
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4
Aquest paradís gastronòmic on tothom és prim, atractiu i sembla en harmonia amb si mateix, fa una cuina flexiteriana (vegetariana flexible) creativa i deliciosa. Flax & Kale és aquell lloc, fins ara impensable, on fins i tot tu podries esdevenir vegetarià, un espai ple de plats multicolors que s’enorgulleix de no ser ortodox i ofereix un 20% de receptes amb peix.
Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Aquest restaurant vidrat, lluminós, molt agradable, ofereix el que ells anomenen cuina de temperatura, que es manifesta en una carta dividida en quatre apartats: cru, baixa temperatura, fogons i planxa. La secció anomenada cru ens depara meravelles com el cuscús amb bròquil, fruita i fruita seca, les esferes de mozzarella fresca amb tomàquet i herbes aromàtiques i el cebiche de corbina fresca amb taronja, coriandre i llima.
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
Parlament és, potser, el millor carrer de Barcelona on constatar que la clàssica amanida d’enciam-tomàquet-ceba ha estat feliçment substituïda per propostes més creatives i ingredients arribats d’ultramar. Ens ho demostra l’oferta d’aquest establiment informal especialitzat en sucs que ens proposa plats com l’anomenat tabulé caribeny (amb llavors de cànem, menta, coriandre, alvocat i margalló) i l’amanida de quinoa amb moniato, pera, nabius, espinacs i formatge de cabra.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat