Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cursos de cuina a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La_cuina_en_la_mise_en_place_Maribel_Rui_z_de_Erenchun.jpg
Maribel Ruiz de Erenchun

Cursos de cuina a Barcelona

Escoles i restaurants on us ensenyaran a convertir-vos en els reis dels fogons!

Per Manel Guirado
Advertising

Comenceu a estar cansats del plat de pasta amb sofregit precuinat? Prepareu sempre el mateix arròs a la cubana quan vénen convidats a casa? La vostra mare pateix perquè no us alimenteu bé? És hora d'obrir nous horitzons a la vostra cuina, d'aprendre a preparar algun plat que sorprengui a les visites, és el moment de donar-se-les de xef. Us recomanem diverses escoles i restaurants on ofereixen cursets de cuina de tot tipus, des de plats tradicionals a cuina japonesa, passant pels millors pastissos i les postres més dolces. Poseu-vos el davantal i als fogons!

Ochiai

Botigues Pastisseries Eixample

I ja que anem de japonès i d’escoles que no ho són, esteu atents als tallers que programa ocasionalment el mestre Takashi Ochiai al seu obrador del carrer del Comte d’Urgell sobre rebosteria nipona: mochis, kastera, dorayakis... Aquelles postres que heu vist tastar a l’Arale, el Doremon i altres estranys personatges d’anime estan al vostre abast! Per informar-vos-en millor truqueu-hi o envieu- hi un correu electrònic. Preu: 85 €

Cook & Taste

Cook & Taste

¿T’han arribat uns amics guiris de visita i te’ls has d’endur a veure la ciutat? ¿Tens el teu cunyat anglès al menjador de casa tot el dia? Doncs emporta-te’ls a una escola de cuina per a turistes i estrangers perquè aprenguin a fer paelles i all i oli. D’aquesta forma aprendran quatre coses bàsiques de la nostra idiosincràsia culinària, el més important que pot tenir una nació. Preu: monogràfics a 65€ (+ 13 € per visita opcional a la Boqueria)

Advertising

Turris

Botigues

Sembla que Xavier Barriga i els seus no en tenen prou de fer un dels millors pans de la ciutat que encara els queden ganes d’organitzar un calendari d’activitats i tallers sobre el món del pa. Són tallers per a aficionats, però que no us enganyin les aparences. En Xavier, que no està per ximpleries, està disposat a parlar-vos del cap de feina, els tipus de farina adequats i com fer el millor croissant. Per saber on en fan, entreu a www.turris.es. Els cursos són gratis!

Espai sucre

Espai Sucre

Una de les escoles més reputades de Catalunya... i del món! I és que aquí no només se centren en el dolç sinó sobretot en les postres de restaurant, aquelles escultures comestibles que duen al final dels àpats. Aquí s’hi va a aprendre de debò. Si voleu veure què podeu acabar fent una vegada hàgiu passat per aquí, podeu fer un tast en el seu restaurant de postres del carrer de la Princesa. Preu: monogràfics entre 90 i 300 €/ trimestrals: 2.000 €.

També t'agradarà

La millor cuina creativa

Restaurants

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel. Tickets Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli. Gresca Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats

Els 50 millors restaurants

Restaurants Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants romàntics 13 restaurants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables El Pla Tan sols fa falta que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el re

Advertising

Descobrir la 'cuisine' francesa

Restaurants

Potser la cuina francesa no viu a Barcelona els moments de glòria d'altres èpoques, però encara és possible gaudir d'un bon grapat de restaurants que gràcies al seu savoir faire ens porten el millor de la gastronomia del país veí. Vet aquí un resum dels representants del bon gust francès a la ciutat. Coneixeu més restaurants francesos indispensables? Podeu recomanar-los als comentaris de sota. Atmosphère Petita gran joia de cuina mediterrània i sobretot francesa, l’Atmosphère s’ha consolidat com un dels restaurants diferents de Gràcia. La carta que elabora en Carlos Yñiguez des de la seva cuina dóna joc per passar nits romàntiques en un ambient acollidor, de bona música i servei atent. Els peixos del dia són el seu punt fort, i, pel que fa als plats francesos, s’hi pot gaudir de bones amanides amb mostassa o enriquides amb formatges, del foie gras semicuit amb poma confitada, i del confit d’ànec acompanyat amb un gratinat de pommes de terre à la dauphinois. Té un menú d’11,50 euros al migdia, i de nit funciona amb carta. Crêperie Bretonne Anaick Instal·lada sota la cua del peix que va aixecar Frank Ghery al Port Olímpic, és el punt de referència de les bones creps a Barcelona. I més ara que obre cada dia, migdia i nit. El miracle de les creps sorgeix d’un vell autobús de carretera. La preferida de molts és la Bergère, que porta xampinyons, formatge de cabra, porc, crema i cebes. Una delícia més lleugera és la d’espinacs, salmó fumat i ametlla torrada, ideal per acompanyar

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising