Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants francesos de Barcelona

Els millors restaurants francesos de Barcelona

Els establiments de Barcelona que us faran exclamar 'oh là là'
L'Escale
© Irene Fernandez L'Escale
Advertising

Hi ha un grapat de restaurants a la ciutat que gràcies al seu 'savoir faire' ens porten el millor de la gastronomia francesa. Restaurants, pastisseries i botigues de delicatessen on podreu tastar el millor producte del país veí. Vet aquí un resum dels representants del bon gust francès a la ciutat.

NO T'HO PERDIS: 50 millors restaurants de Barcelona

L'Escale
© Irene Fernandez
Restaurants, Francesa

L'Escale Bistrot

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Julien Rivoiron –és fill d’un 'bouchon', casa de menjars– i dos lionesos més van obrir fa un any i mig aquest bistrot jove, cent per cent francès i amb lleu accent asiàtic. “Menys el pa, ho fem tot nosaltres”, diu. Això inclou delicadeses com rillette de peix, terrina de foie o brutals croquetes de reblochon. Hedonisme i/o sensibilitat: hi podeu endrapar des d’anques saltades fins a una quenelle de salmó, salsa de cranc i xiitake. Carta breu, afinada, encertada: repartida en un menú de migdia de tres plats (17€) o un de degustació de sis a 43€. “Com menjar bé a França, però més barat”, resumeix.

Au Port de la Lune
© Au Port de la Lune
Restaurants, Francesa

Au Port de la Lune

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Quan Guy Monrepos va traslladar Au Port de la Lune de la plaça de la Gardunya al Francxample –si ens permeteu el neologisme– tenia por que perdés aquell 'charme' brutal i desballestat. Sis anys després, cal felicitar-lo: ha mantingut una oferta de cuina de bistrot excel·lent –pentina el Migdia francès a la cerca del millor producte– a un preu d’amic. Fórmula migdia: 15 euros, un extens menú (la carta disfressada) on gaudim de rillettes, foie, tàrtar, quiche i un pitchet de boníssim vi de Bordeus, aigua i postres. I eslògans de gal irreductible: “Aquí estimem els porcs, no hi haurà mai Coca-cola”.

Time Out diu
Advertising
Restaurants

Joséphine

Cuina mediterrània d’aire sofisticat, ideal per a un àpat de feina saborós. Aquest podria ser l’eslògan d’aquest bonic bar restaurant que es ven també com a deli i 'comptoir' (barra). El menú de migdia (14,90 €), et planta als morros un plat combinat que t’entra pels ulls. És dijous i demanem ous remenats amb alls tendres i ceba caramel·litzada i garró de porc ibèric cuit a baixa temperatura amb verdures, tan tendre que es fon a la boca. Fan un tataki de tonyina i un tàrtar de salmó deliciosos. Fa nou anys que són en una cantonada que convida a entrar-hi.

Restaurants, Francesa

L'Éclair. Hotel Palace

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Entrar a l'Hotel Palace, sempre és una experiència, i visitar el restaurant L'Éclair, just al hall de l'hotel, tot daurat i amb piano de cola que dona la benvinguda, és com traslladar-se al París més xic. A la cuina hi conviuen les receptes de la cuina tradicional francesa amb els productes frescos i de proximitat i amb un toc modern barceloní. Té un horari extens –d'11 a 23 hores– així que podeu fer qualsevol àpat del dia. I, com el seu nom indica, hi trobareu una selecció d'éclairs dolços –fruita de la passió i yuzu, llimona i gerds i caramel i cacauet– i salats –au de corral i curri, salmó fumat i raifort i foie d'ànec–. I perquè l'experiència sigui encara més completa, de dijous a dissabte a partir de les 18 hores es fan sessions de piano. Chapeau!

Advertising
Patachou
© Ivan Giménez
Botigues, Pastisseries

Patachou

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Si penseu que us agraden les lioneses és perquè no heu tastat els choux, que vindrien a ser la transformació superlativa de les nostres postres. En Léopold fa dos anys que n’ofereix de tota mena a la seva pastisseria de l’Eixample. “Vam obrir amb la idea que a Barcelona ja hi havia una oferta completa de restaurants de tot el món, però que no hi havia gaire pastisseria tradicional francesa”, ens diu. La qüestió és que vam tastar-hi un choux de praliné i vam fins i tot somiar-hi, perquè n’hauríem tastat més. Els éclairs són també de traca i mocador. Per cert, el local és molt acollidor.

Restaurants

En Aparté

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La tranquil·la Plaça Sant Pere mai ha estat tan ben servida de bons llocs per menjar o beure, de manera que aquest nou cafè-restaurant acollidor, lluminós i espaiós s'ha rebut amb alegria al barri. Formatges francesos i embotits són els pilars de la cuina, que es serveixen en la seva major part en pà torrat amb una amanida ben completa. La carta de vins francesos contribueix a un canvi interessant, i té un menú fix a molt bon preu.

Advertising
Restaurants, Francesa

Le P'ty Mon

icon-location-pin Eixample

Encara que la creperia bretona Ty-Bihan hagi tancat, en el seu lloc hi podreu trobar aquest nou establiment en la mateixa línia: posen a taula tot el repertori de 'galettes' –crepes salades bretones fetes amb blat sarraï–, paté, 'rillettes' i sidra artesana. Una garantia: al capdavant hi ha un dels antics propietaris de Ty-Bihan.

Le Bistrot de Pierrot
© Maria Dias
Restaurants, Francesa

Le Bistrot de Pierrot

icon-location-pin El Gòtic

En coneixement gastronòmic, aquí patim una disfunció curiosa. Si entreu a segons quin restaurant asiàtic, el personal us podrà glossar la diferència entre 'ramen' i 'pho' (i segur que també entre un cafè de filtre 'aeropress' i un de 'kalita'). Ara bé, pregunteu-los per la diferència entre 'rillette' i foie, a veure què. La cuina francesa encara és molt desconeguda a casa nostra (potser per aquell menyspreu a qui tant se t’assembla). Sobretot la popular. Entrem en vies de normalització? Le Bistrot de Pierrot, nou, és un més que recomanable exemple de clàssic popular francès que ho intentarà. És en una cantonada necessitada de llocs de veritat: al Gòtic, fregant la via Laietana. El seu propietari, en Pierre Verchére –de Lió, capital gastronòmica francesa, i pàtria del menjar exquisit i llardós, en el bon sentit, el de llard– explica que “sempre havia volgut obrir un restaurant”. “I després de cinc anys aquí treballant en una multinacional, no vaig dubtar a fer-ho quan vaig tenir els diners”. Sí, Lió té la famosa categoria dels 'bouchons' –el restaurant típic, té DO–, però Verchére ha volgut combinar “la influència de casa amb especialitats de totes les zones de França, perquè la gent descobreixi el menjar de Lió però també el dels Alps, del sud-oest...”. Els grans èxits del bistrot reunits, vaja. Em vaig ensopegar amb el Pierrot per casualitat, i al cap de cinc minuts de seure-hi –llegint una carta francesa, escoltant cuiners i clients francesos– vaig tenir la sensació que l

Advertising
Restaurants, Francesa

Ginette

icon-location-pin Ciutat Vella

Un anònim tapat d’aquells que estan al capdamunt dels rànquings de 'likes': el xef parisenc Hervé Escobar s’enorgulleix de practicar una cuina mediterrània amb producte francès, sense voler lligar-se a cap etiqueta (tot i que el subtítol és ‘bar à manger’). El que és interessant de la carta d’aquest cuiner que ha exercit del Japó a la Seu d’Urgell és que fa poques concessions a la infantilització palatal d’alvocat i russa que assola la ciutat. 'Au contraire', busca la potència i el sabor en plats com el rap amb sobrassada, polenta cremosa i pebrots del piquillo.

Bianco Noir
©MariaDias
Restaurants, Gastropubs

Bianco Noir

icon-location-pin El Raval

És per a nostàlgics. Nostàlgics d’aquells finals dels 60 i els 70, quan sorprenia i agradava tot el que vingués de fora, allò que fos novetat. Plats que molts van conèixer visitant Perpinyà per veure el prohibit L’últim tango a París. I a més de per a nostàlgics, el Bianco Noir –engegat fa dos anys per la francesa Virginie i l’italià Cristian– és freqüentat per aficionats i actors de teatre. Perquè recorda d’alguna manera allò que succeeix entre bastidors. Els seus murs van ser pintats per artistes, la seva música és ideal per acompanyar un bon dinar o sopar: bon jazz i chill out. Però l’important, a més del bon ambient, és la seva proposta. Ofereixen la possibilitat de tornar a assaborir patés à l’ancienne, casolans, i unes rillettes de porc o d’ànec superbes, obra de la Virginie, com les tapes, algunes de les quals sobresurten, com els musclos que prepara en escabetx. En visites recents no vam poder evitar repetir la quiche de porros, amb la massa preparada a la cuina, suau, crocant i de saborós farcit. Amb la quiche, la Virginie sol saltar-se cànons i de vegades hi afegeix una mica de les rillettes, un paté de carn esfilagarsada, plat típic de la zona de Le Mans. Sovint en el menú trobem polenta, unes vegades amb tomàquet i tonyina i d’altres amb formatge gorgonzola o altres variants, i pastes al forn. En la carta destaca un bistec tàrtar, tallat a ganivet, exquisidament assaonat amb bona mà. El celler és dinàmic, perquè en Cristian va tastant molts vins, per buscar els

Time Out diu
Advertising
Restaurants

L'Epicerie

Darrere de les creps de L'Epicerie, hi trobem un dels grans noms de la cuina francesa a Barcelona: el xef Romain Fornell, amb una estrella Michelin pel seu Caelis a l'Hotel Palace i alma mater del veí Café Emma. L'Epicerie és el més petit dels seus locals, és el somni de xef fet realitat: una pastisseria francesa en ple centre de Barcelona. Un dels seus productes estrella són les creps que poden ser de pernil i formatge o de mozzarella i tomàquet. Si les preferim dolces, a l'Epicerie hi trobem propostes com la de fruites vermelles amb gelat , nata, maduixa, entre d'altres.

Fromagerie Can Luc
Can Luc
Botigues, Formatgeries

Fromagerie Can Luc

icon-location-pin Gràcia

Van obrir el 2014 i ja han fet dues reformes. “Se’ns havia quedat petit, i volem aprofitar cada racó al màxim”, explica en Luc. Dir aprofitar és quedar-se curt: hi entres i l’aroma de formatge esdevé física: tenen 150 referències –totes les DO franceses en la millor versió: fermier, de granja– i formatges d’arreu. No només això: rillettes i delicadeses com la bisque, una sopa de llamàntol que venen enllaunada. Fan assessoria formatgera integral: des de les combinacions de melmelada fins a deixar-vos estris per a la fondue. I vins, mantega, crème fraîche, mostasses...

Advertising
Restaurants

En Ville

Amb aspecte d'agradabilíssim –preciós, més aviat– bistrot francès, aquest restaurant a la part noble del Raval ofereix cuina mediterrània amb un fort toc italià. Plats com el magret d'ànec amb verdures de temporada tenen una forta identitat francesa, però també es permeten divertiments de fusió com un secret ibèric a la brasa amb chutney de pera i escata negra.

Restaurants, Francesa

Caelis

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Romain Fornell, qui va ser nen prodigi de l'alta cuina a Barcelona, és l'única estrella Michelin d'un cuiner francès de Barcelona. Durant anys a l'hotel Palace, Fornell –propietari del restaurant– el va traslladar a l'Hotel Ohla, des d'on ha continuat la trajectòria d'un restaurant que ostenta una estrella Michelin d'ençà el 2005. Aquí hi trobareu una cuina plena d'audàcia però amb un esperit clàssic impecable, vehiculada en dos menús degustació. I entre setmana, un menú de migdia, alerta, a 39 € generós: begudes, postres i cafès inclosos.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Francesa

Gouthier

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Un petit racó de sabors i records francesos, on els paladars més exquisits troben les millors ostres de la Normandia francesa. Les ostres de Marennes Oléron, les que ofereix Gouthier, són afinades i criades de manera biològica. Són de gust més fi que les de plena mar, menys aspres i iodades. En un ambient de sobri bon gust, amb poques taules i algunes d'altes per a fer un mos, el local ofereix no solament varietat d'ostres sinó també conserves d'alta qualitat i poc vistes al mercat, com l'anguila fumada amb safrà, el fetge de rap, el morro de salmó i la tripa de bacallà fumada.

Camera
Botigues, Pastisseries

Boulangery

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Fa més de 30 anys que s’anomenen "el forn francès de Barcelona" i ja tenen botigues a tota la ciutat –dotze, entre Boulangery i La Boulangerie–. Nosaltres tastem la del barri francès (rectangle que va d’Aragó a Mallorca, i de Pau Claris a Bruc), d’on ens emportem un croque-monsieur de llagrimeta i una galette de crema d’ametlla deliciosa que ens alegra la tarda. Salat i dolç, respectivament. Hi acaben d’incorporar els éclairs de vainilla –ja en feien de cafè i de xocolata–. A dintre del local, se sent el francès a totes hores. Som davant de la llibreria Jaimes i de l’École Française Ferdinand de Lesseps.

More to explore

Advertising