
Tria la teva enoteca: els millors cellers de Barcelona
Farts de no saber mai on comprar vi? Aquí teniu botigues de vi i licors per a tots els gustos i preus
Deu botigues per comprar mam del bo
En Miquel Àngel, que avui serveix copes sense parar a la barra del Zona d’Ombra, confessa que el va seduir aquesta abundància italiana de mortadel·la sobre el taulell i vi per a tothom. Disposat a copiar aquest bon costum, els dos amics van voler traslladar la mateixa generositat en aquest local del call de Barcelona.
De fet, Zona d’Ombra es fa dir enoiteca, (no desenfundeu el boli, correctors) perquè és el nom italià per als llocs on es beu vi i es menja. Si continuo amb l’aventura lingüística, Zona d’Ombra és la manera com es coneix a Itàlia un gotet de vi. La fal·lera per la cultura del país del costat no minva perquè a Zona d’Ombra, a part de vendre vins de tot l’Estat, ofereixen un bon assortiment de vins italians que els agraden i també el famós aperitiu venecià, l’Spritz. Zona d’Ombra ha nascut des del primer dia amb la vocació de vendre ampolles per endur-nos a casa, però si decidim quedar-nos-hi per tastar les seves croquetes de cabrales o el pernil ibèric, només ens cobren un euro i mig per obrir-nos l’ampolla que pagarem a preu de celler.
Ara que cito la qüestió gastronòmica, no puc deixar de dir que a Zona d’Ombra tenen un pa exquisit que porten cada dia del forn Es Baluard de la Barceloneta. Bon pa, bon vi, i tot allò de la rima que em nego a reproduir. Em pregunto si existeix en italià una traducció per a tan nostrad
A la Vila Vinateca no s’hi pot entrar amb gana, perquè necessitarem d’un tràiler per portar a casa tots els productes escollits: des de xocolates negres com un pou de saviesa, fins a les sals més refinades portades de mars llunyans, passant per unes anxoves d’un Cantàbric paradisíac, o una botifarra de perol feta a l’Empordà més dalinià.Situada a dues passes de Santa Maria del Mar, la Vila Vinateca és un miracle del gust.
L’abundància corre per les prestatgeries de la botiga. Hi trobareu una magnífica selecció de formatges, pernils, embotits, foie gras i productes amb embolcalls gairebé tan deliciosos com el que hi ha dins.
Els viticultors són tan importants com el mateix vi, per ell. O sigui que aquí, més que grans marques, hi trobem petits productors i tries molt afinades. Aconsella que deixem els exotismes i les ganes d'impressionar i que escollim vins que puguin fer feliços la sogra, el gendre i la iaia. Voleu xampany francès sense haver de cremar la VISA? Aquest és el vostre lloc.
També t'agradarà
Un bar de vins ecològics i per emportar Benoît Valée va obrir un petit celler a Gràcia, L'Ànima del Vi, cap al 2006. El rètol anunciava: 'Vins naturals'. Naturals?, vam pensar la majoria, però és que no ho són tots? Que no surt de la vinya el vi que bevem? El que volia dir aquell francès d'ulleres inevitables i camisa hawaiana és que a la seva botiga només venia vins sense sulfits; és a dir, sense conservants. "Els sulfits fan que el vi es conservi però també hi resten personalitat", això és el que vam aprendre mentre tastàvem els vins del Benoît.Des del gener, en Benoît ha reobert al barri de la Ribera. Aquest cop, com a bar, com sempre havia volgut. En el nou establiment, dins d'un edifici antic amb una volta rotunda que el sustenta, en Benoît i la seva xicota serveixen una bona representació de vins catalans, espanyols i francesos acompanyats de platets elaborats per ells mateixos. El bar del Born encara s'ha tornat "més estricte", segons Valée, perquè a Gràcia encara es podia trobar algun vi amb baix percentatge de sulfits. Ara, "res de res", somriu l'home que quan va arribar a Barcelona i parlava de la seva guerra contra els sulfits va ser tractat d'extraterrestre en el món vitivinícola. Amb la filosofia francesa d'un bar à vins, l'Ànima dels Vins ens ofereix la possibilitat de prendre els vins per ampolles o copes en unes tauletes de marbre mentre tastem una esqueixada de bacallà, un platet de formatges (la burrata fa plorar de felicitat) o un pernil de Trévelez sense a
Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a
El bar de la cantonada com a refugi gastronòmic a preus immillorables Els bars Manolo, la categoria autòctona de bar dominant, gaudeixen d'una mala fama tot sovint merescuda. Sí, les taules llardoses i el llom amb formatge de plàstic recremat, i fins i tot les males olors, estan a l'ordre del dia. Però també podem trobar baretus on us tractaran com a casa, la cervesa rarament passa de l'euro i mig i al cim hi fan un menjar casolà i deliciós. Mireu i remeneu, el vostre bar Manolo amb valor afegit us espera a la cantonada. Deu bars Manolo per treure's el barret Sant Joan Aquest és un dels bar-restaurants als quals és difícil accedir-hi els migdies si no es vigila amb l'horari. Excel·lent cuina a càrrec de Maria Glòria i la seva mare, Glòria. Cuina de sempre, de mercat, amb productes molt frescos. La paella dels dijous i la ceba confitada són dues grans cites. Les carxofes, els bacallans o les carns, d’altres especialitats. No es reserva, no hi ha menú, només una pissara de bon producte fresc a preus que no piquen. El bar Manolo com a gastrobar, podríem dir. De bon matí, entrepans excel·lents. Los Cachitos Un bar gallec que cal conèixer: la seva cuina és senzilla, però exquisidament gustosa i de bona qualitat. El seu brou gallec és molt bo i l'amanida de ventresca i tomàquet raf està molt ben preparada. Hi ha una llarga llista de plats molt bons, com ara el panadó gallec, les gírgoles a la brasa, el lacón amb 'cachelos', el brou gallec, la sopa de peix i els fideus negres amb g
Discover Time Out original video