Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tria la teva enoteca: els millors cellers de Barcelona

Tria la teva enoteca: els millors cellers de Barcelona

Farts de no saber mai on comprar vi? Aquí teniu botigues de vi i licors per a tots els gustos i preus

Alaparra
©IvanMoreno Alaparra
Per Montse Virgili i Ricard Martín |
Advertising

No cal comprar sempre el vi al Pryca (entre altres coses, perquè fa 14 anys que ja no existeix aquesta cadena!). Si teniu problemes per trobar un vi que s'escaigui a l'ocasió, i n'esteu tips d'acabar agafant sempre aquell Ribera del Duero taaaaaan avorrit de l'encara més avorrida prestatgeria del súper, aquesta llista d'enoteques, cellers i botigues de vi serà del vostre interés. 

Deu botigues per comprar mam del bo

Botigues

Celler de Gelida

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès...

Bars i pubs, Bars de vins

Zona d'Ombra

icon-location-pin El Gòtic

Després d’un viatge a enoteques i restaurants de Venècia, un parell d’amics van decidir muntar una vinateria amb la mateixa filosofia del país veí.

En Miquel Àngel, que avui serveix copes sense parar a la barra del Zona d’Ombra, confessa que el va seduir aquesta abundància italiana de mortadel·la sobre el taulell i vi per a tothom. Disposat a copiar aquest bon costum, els dos amics van voler traslladar la mateixa generositat en aquest local del call de Barcelona.

De fet, Zona d’Ombra es fa dir enoiteca, (no desenfundeu el boli, correctors) perquè és el nom italià per als llocs on es beu vi i es menja. Si continuo amb l’aventura lingüística, Zona d’Ombra és la manera com es coneix a Itàlia un gotet de vi. La fal·lera per la cultura del país del costat no minva perquè a Zona d’Ombra, a part de vendre vins de tot l’Estat, ofereixen un bon assortiment de vins italians que els agraden i també el famós aperitiu venecià, l’Spritz. Zona d’Ombra ha nascut des del primer dia amb la vocació de vendre ampolles per endur-nos a casa, però si decidim quedar-nos-hi per tastar les seves croquetes de cabrales o el pernil ibèric, només ens cobren un euro i mig per obrir-nos l’ampolla que pagarem a preu de celler.

Ara que cito la qüestió gastronòmica, no puc deixar de dir que a Zona d’Ombra tenen un pa exquisit que porten cada dia del forn Es Baluard de la Barceloneta. Bon pa, bon vi, i tot allò de la rima que em nego a reproduir. Em pregunto si existeix en italià una traducció per a tan nostrad

Time Out diu
Advertising
Botigues, Vins i licors

Magatzem Escolà

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Encara que sembli que aquí s'acumulen les ampolles com si fossin fruita exòtica, el personal de la botiga sap perfectament on és cada cosa. Hi trobareu una varietat de productes enorme, que en realitat és la plasmació en botiga d'una empresa que fa més de mig segle que es dedica a la distribució de vins. Atents a les seves activitats de tast i cocteleria.

Restaurants

Sexy Wine

icon-location-pin El Raval

Sexywine és un petit celler on no coneixen vins que superin els 15 euros, perquè vaja, no ho troben sexy ni per la butxaca, ni pel paladar. T’aconsellen i si tens ganes de saber-ne més, ofereixen cursos de tast a tothom que en tingui ganes. Potser un dia ensopegueu un maridatge de Viña Zorzal i formatges.

Advertising
Botigues, Vins i licors

Rosses i Torrades

icon-location-pin Eixample

No vull saber com li agraden les dones a en David, l'amo d'aquest celler, però les cerveses li agraden gairebé totes. I això és difícil si ens posem a comptar totes les marques i varietats que es poden encabir en aquesta cantonada de l'Eixample. Des del Japó a Irlanda, a Rosses i Torrades s'han entestat a buscar cellers de tot el món per oferir les millors birres. Munten tastos i maridatges de cervesa amb tapes però si, per exemple, sou uns addictes als formatges i a les cerveses, en David també us organitza una festa a mida.

Bars i pubs, Bars de vins

L'Ànima del Vi

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Benoît Vale, veterà vinater predicador de les virtuts dels vins naturals i ecològics, ha convertit el seu celler de Gràcia en aquest bar de vins a l'estil francès. Això vol dir que ens podem emportar l'ampolla a casa, o seure al local i pagar set euros més del vi per prendre'l allà. Per menjar, una bona selecció de delicadeses amb molt bon nivell.

Advertising
Botigues, Vins i licors

Vila Viniteca

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La Vila Vinateca és una casa de vins, de grans vins. La Vila Vinateca és una casa de formatges, de grans formatges afinats. La Vila Vinateca és una casa d’embotits, de grans embotits curats.

A la Vila Vinateca no s’hi pot entrar amb gana, perquè necessitarem d’un tràiler per portar a casa tots els productes escollits: des de xocolates negres com un pou de saviesa, fins a les sals més refinades portades de mars llunyans, passant per unes anxoves d’un Cantàbric paradisíac, o una botifarra de perol feta a l’Empordà més dalinià.Situada a dues passes de Santa Maria del Mar, la Vila Vinateca és un miracle del gust.

Time Out diu

Marídame

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

A l’inici del carrer de Santaló, hi trobareu Marídame, una espècie d’agència matrimonial entre els vins i el bon menjar. Quin vi escau a un formatge blau? Farà bona parella un cava amb aquesta melmelada de figa? A partir d’etiquetes de diversos colors que indiquen si un vi és fresc o afruitat, podreu jugar a les parelles. Si no en teniu prou amb els rètols, el sommelier Francesc Ortiz us oferirà tots els seus coneixements per combinar les 200 referències de vi i cerveses artesanes que trobaran la parella ideal en el rebost de Marídame.Una de les curiositats de la botiga és que els vins no estan separats per la denominació d’origen, sinó justament per les característiques que amaga el vi.

L’abundància corre per les prestatgeries de la botiga. Hi trobareu una magnífica selecció de formatges, pernils, embotits, foie gras i productes amb embolcalls gairebé tan deliciosos com el que hi ha dins.

Advertising
Botigues, Vins i licors

Alaparra

icon-location-pin El Poblenou

Els majestuosos sostres d'aquesta botiga de vins amb degustació van allotjar sempre unes cavallerisses familiars, datades del 1800. L'altell on es fan les degustacions era el paller dels cavalls, i sota seu s'exposen unes 280 referències de vins d'arreu del món, amb èmfasi en els catalans i espanyols. Assequible i exclusiu: el 50 % dels vins en exposició es poden tastar, i la majoria tenen un preu d'entre 4 i 10 euros. Paren especial atenció a petits productors, o sigui que per aquest preu podeu descobrir vins d'una sèrie de només 800 ampolles. Fent-hi el vermut sota l'arc de l'entrada, un diumenge assolellat, el bevedor es sent convençut que les coses han sortit bé.

Time Out diu
Botigues

La Part dels Àngels

En aquest desgavell de caixes que és La Part dels Àngels, hi treballa en Julien, un parisenc que importa, des de fa anys, algunes de les millors ampolles de vi francès que es poden tastar a Barcelona. En Julien s'ha construït un criteri propi fet de viatges a França i bons amics.

Els viticultors són tan importants com el mateix vi, per ell. O sigui que aquí, més que grans marques, hi trobem petits productors i tries molt afinades. Aconsella que deixem els exotismes i les ganes d'impressionar i que escollim vins que puguin fer feliços la sogra, el gendre i la iaia. Voleu xampany francès sense haver de cremar la VISA? Aquest és el vostre lloc.

També t'agradarà

L'Ànima del Vi, mam del bo sense ressaca

Un bar de vins ecològics i per emportar Benoît Valée va obrir un petit celler a Gràcia, L'Ànima del Vi, cap al 2006. El rètol anunciava: 'Vins naturals'. Naturals?, vam pensar la majoria, però és que no ho són tots? Que no surt de la vinya el vi que bevem? El que volia dir aquell francès d'ulleres inevitables i camisa hawaiana és que a la seva botiga només venia vins sense sulfits; és a dir, sense conservants. "Els sulfits fan que el vi es conservi però també hi resten personalitat", això és el que vam aprendre mentre tastàvem els vins del Benoît.Des del gener, en Benoît ha reobert al barri de la Ribera. Aquest cop, com a bar, com sempre havia volgut. En el nou establiment, dins d'un edifici antic amb una volta rotunda que el sustenta, en Benoît i la seva xicota serveixen una bona representació de vins catalans, espanyols i francesos acompanyats de platets elaborats per ells mateixos. El bar del Born encara s'ha tornat "més estricte", segons Valée, perquè a Gràcia encara es podia trobar algun vi amb baix percentatge de sulfits. Ara, "res de res", somriu l'home que quan va arribar a Barcelona i parlava de la seva guerra contra els sulfits va ser tractat d'extraterrestre en el món vitivinícola. Amb la filosofia francesa d'un bar à vins, l'Ànima dels Vins ens ofereix la possibilitat de prendre els vins per ampolles o copes en unes tauletes de marbre mentre tastem una esqueixada de bacallà, un platet de formatges (la burrata fa plorar de felicitat) o un pernil de Trévelez sense a

Biercab: un monument a la cervesa

Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a

Advertising
Restaurants

El bon bar Manolo, espècie a protegir

El bar de la cantonada com a refugi gastronòmic a preus immillorables Els bars Manolo, la categoria autòctona de bar dominant, gaudeixen d'una mala fama tot sovint merescuda. Sí, les taules llardoses i el llom amb formatge de plàstic recremat, i fins i tot les males olors, estan a l'ordre del dia. Però també podem trobar baretus on us tractaran com a casa, la cervesa rarament passa de l'euro i mig i al cim hi fan un menjar casolà i deliciós. Mireu i remeneu, el vostre bar Manolo amb valor afegit us espera a la cantonada. Deu bars Manolo per treure's el barret Sant Joan Aquest és un dels bar-restaurants als quals és difícil accedir-hi els migdies si no es vigila amb l'horari. Excel·lent cuina a càrrec de Maria Glòria i la seva mare, Glòria. Cuina de sempre, de mercat, amb productes molt frescos. La paella dels dijous i la ceba confitada són dues grans cites. Les carxofes, els bacallans o les carns, d’altres especialitats. No es reserva, no hi ha menú, només una pissara de bon producte fresc a preus que no piquen. El bar Manolo com a gastrobar, podríem dir. De bon matí, entrepans excel·lents. Los Cachitos Un bar gallec que cal conèixer: la seva cuina és senzilla, però exquisidament gustosa i de bona qualitat. El seu brou gallec és molt bo i l'amanida de ventresca i tomàquet raf està molt ben preparada. Hi ha una llarga llista de plats molt bons, com ara el panadó gallec, les gírgoles a la brasa, el lacón amb 'cachelos', el brou gallec, la sopa de peix i els fideus negres amb g

Advertising