Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

7 coses que has de saber per celebrar Sant Joan 2022 a Barcelona

Horaris, fogueres, les millors coques de Sant Joan… Tota la informació per gaudir de la revetlla a la ciutat.

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

Com les grans festes i tradicions, Sant Joan pot portar-nos mal de caps: On anem, a celebrar-ho? Com escollim entre la multitud de coques de Sant Joan? Com i quan tornem cap a casa? Què es pot fer, exactament, a la platja? Sí, organitzar el Sant Joan ideal pot ser un patiment, però per això hem decidit ordenar-vos en set punts clars les informacions més essencials per a gaudir de la revetlla. Va, sortiu al carrer, que és la nit més curta de l'any! 

1. Serà la primera revetlla sense restriccions des de l’inici de la Covid

Aquesta revetlla serà la primera sense restriccions d'ençà que va començar la Covid-19. Com que s’esperen revetlles multitudinàries, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu de seguretat per tota la ciutat. Serà la primera vegada que es faran servir drons per controlar les platges i Collserola, per actuar de forma ràpida si hi ha emergències. També hi haurà diferents punts on es faran controls d’alcoholèmia i de drogues als conductors i es treballarà contra la venda ambulant d’alcohol.

2. Les platges tornen a ser l’epicentre de la festa

Com abans de la pandèmia: les platges tornaran a ser les protagonistes de la festa! Es convertiran en el centre de les revetlles. Per això la Guàrdia Urbana prepara un dispositiu especial per evitar molèsties als veïns de la Barceloneta. Aquest any, però, no es blindarà la zona amb tanques, sinó que amb l’ajuda d’informadors s’intentarà que l’afluència de gent no passi pel mig del barri i ho faci pels extrems.

Les guinguetes hauran de tancar a les 3.30 h i no podran instal·lar ni barres addicionals ni contractar discjòqueis. A partir de les 6 h, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra faran fora de les platges aquella gent que encara estigui de celebració perquè els serveis de neteja les posin a punt per als banyistes. 

3. La millor coca de Sant Joan la trobaràs al Forn de Pa i Pastisseria Gil

Per Sant Joan hi ha una gran quantitat de coques per a tots els gustos repartides pels forns i les pastisseries de la ciutat. La coca tradicional del forn de Pa i Pastisseria Gil s’ha endut el premi a la millor coca del 2022 perquè la seva proposta de coca conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan: la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, els aromes naturals i una equilibrada disposició de les fruites confitades i els pinyons. També en podreu trobar de més originals, de solidàries o d’avantguarda… 

4. Els barris de Barcelona s’ompliran de fogueres

Aquest any hi ha previstes una vintena de fogueres que es trobaran repartides per tots els barris de Barcelona. Podreu descobrir cinc fogueres a l’Eixample i a Sant Martí, a la Plaça de la Virreina i al Centre Cívic Casa Orlandai a Sarrià. A Arc de Triomf hi haurà la foguera del Revetllassu. Totes aquestes fogueres estan organitzades per veïns i entitats dels barris. 

5. El metro obrirà durant tota la nit per la revetlla

Les línies de metro i de tram de Barcelona oferiran servei ininterromput durant tota la nit per la revetlla de Sant Joan. A més, la línia L4 reforçarà el servei amb la freqüència de pas de fins a vuit minuts. El NitBus també reforçarà algunes línies concretes i Rodalies incorporarà trens especials per reforçar aquelles línies que enllacen Barcelona amb les poblacions del Garraf, la Costa de Barcelona-Maresme i la Costa Brava. D’altra banda, els Ferrocarrils estaran oberts fins les 2 h i reprendran el servei a les 5 h de la matinada.

6. La Flama del Canigó torna a la plaça de Sant Jaume

La Flama del Canigó arribarà a Barcelona cap al migdia. A les 12 h es realitzarà un acte institucional al Parlament de Catalunya. Aquí es durà a terme la primera distribució de la flama, on diferents equips de foc reparteixen la flama per diferents municipis. A les 17 h, al carrer Arístides Maillol començarà una rua festiva on corredors de diferents entitats de la ciutat i clubs esportius portaran la flama fins a la Plaça Sant Jaume.

7. Com actuar perquè els gossos passin menys por

El que cal saber per Sant Joan no té a veure només amb les persones: la revetlla és un infern pels gossos, els petards afecten tant aquests animals perquè tenen una sensibilitat molt més gran que la nostra. L’experiència negativa amb els petards pot ser un dels motius de la fòbia, i és per això que et recomanem tres actuacions perquè els quissos pateixin menys: facilitar-los una zona segura, intentar reduir el soroll dins de casa i per últim, administrar un producte ansiolític perquè el gos estigui més relaxat i tranquil. 

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2022 a Barcelona: tot el que cal per a la revetlla

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat