Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quirat (Poble-sec)
Scott ChasserotQuirat (Poble-sec)

Així són Suto i Quirat, els dos nous restaurants amb estrella Michelin de Barcelona

La Guia Michelin premia dos models oposats de restaurant a la capital catalana i oblida la resta del territori

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Sí, per recurrent que sigui dir-ho, no és menys cert: la Guia Michelin ha tornat a ser gasiva amb les estrelles a Catalunya. Les rutilants (i merescudíssimes) tres estrelles del Disfrutar amaguen que els únics dos restaurants amb nova estrella a Catalunya són a Barcelona: Suto i Quirat (davant les cinc noves Michelin de Madrid o les tres noves al municipi de Jaén).

Això sí, la guia francesa ha decidit premiar dos models de restaurants tant oposats com excel·lents, els dos plens de talent i joventut. D'una banda, tenim el Quirat, amb Víctor Torres al capdavant. El xef d'Horta el 2018 va aconseguir ser el cuiner més jove d'Espanya amb una Michelin. Ara conquereix el segon guardó als 30, un fet que tampoc no està gens malament. Quirat practica el vessant de la creativitat més aferrada al territori català i la cuina catalana.

Quirat (Poble-sec)
Scott ChasserotQuirat (Poble-sec)

I ha aconseguit la primera Michelin amb un menú degustació ple d'al·lusions al receptari català més tradicional, com el pollastre de corral amb llagosta o un arròs melós d'anguila del Delta. Després d'anys fora de casa, el xef d'Horta torna per la porta gran. Ja el 2022, quan va obrir, va reivindicar que "a Barcelona falta una mica de cuina que doni valor al producte que tenim més a prop" (amb el permís de Jordi Vilà i altres, va puntualitzar).

Suto Barcelona (Sants-Hostafrancs)
Scott ChasserotSuto Barcelona (Sants-Hostafrancs)

I per la porta gran s'hi ha esmunyit un restaurant molt petit. Davant la cuina de 500 m² de Quirat –a l'Hotel Intercontinental, un cinc estrelles gran luxe que allotja dos restaurants més– l'altra única estrella nova de Barcelona (i Catalunya) és Suto, un restaurant que va obrir Yoshikazu Suto el 2019 refent un bar manolo de Sants. El jove xef japonès ofereix una experiència propera a l' 'omakase' –és a dir, cuinar davant teu per donar-te el que creu que necessites per menjar– en un local amb setze comensals distribuïts entre la barra i tres tauletes; és un ambient íntim més proper al menjador particular que al restaurant. I a Violant d'Hongria, un d'aquells carrers que fan barri. 

Suto Barcelona (Sants-Hostafrancs)
Scott ChasserotSuto Barcelona (Sants-Hostafrancs)

La cuina de Suto, que ha passat per Disfrutar, Enigma o Azurmendi, té innegables arrels nipones, però filigranes d'estil lliure com una gyoza de lluç i gamba amb citronella i aire de coco o el foie-gras marinat amb miso i caramel·litzat amb sucre moreno l'allunyen de l'etiqueta de restaurant japonès. 

NO T'HO PERDIS: Els 26 restaurants de Barcelona amb estrelles Michelin

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat