Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Albert Adrià en Pakta el 2015
© Ivan GiménezAlbert Adrià en Pakta el 2015

Albert Adrià, guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia 2020

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia ha distingit la reputada trajectòria del xef català en un acte limitat per la pandèmia

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha guardonat el xef de l'Hospitalet Albert Adrià amb el Premi Nacional de Gastronomia 2020, un reconeixement a la seva trajectòria en la cuina d'alta volada. "Un no treballa per assolir premis, sinó que aquests són conseqüència de la feina ben feta.", ha assegurat Adrià en unes declaracions concedides a TV3. En la mateixa cerimònia, molt restringida a causa de la pandèmia, també han estat premiats Jordi Coromina, xef del restaurant L'Horta (Tavertet), amb el Premi Revelació; Javier de las Muelas, cocteler i empresari, amb el Premi Especial de l'Acadèmia i Alfred Romagosa, del restaurant Fermí Puig, amb el Premi Cap Sala.

El premi a una trajectòria immaculada

Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, un dels xefs catalans més influents en la història de la gastronomia internacional, ha viscut una progressió meteòrica d'ençà que va començar en el món de la cuina. Els seus inicis estan marcats pel segell del barri de Santa Eulàlia, a l'Hospitalet, on els seus pares van inculcar-li tota la passió per la gastronomia que després plasmaria en les seves creacions culinàries.

L'any 1985 Albert Adrià va entrar a ElBulli, on va destacar en la parcel·la de la rebosteria. El 1998 va publicar 'Les postres del Bulli' (1998, RBA) el segon llibre publicat pel restaurant de Roses, després del també molt influent 'El sabor del Mediterráneo', del seu germà Ferran. Adrià, després de redefinir la tapa a Barcelona amb l'exitós gastrobar Inopia, el 2006, va obrir Tickets el 2010, el paradís d'unes tapes de fantasia, Pakta, un nikkei d'alta volada, el mexicà Hoja Santa  i l'espectacular Enigma, tres restaurants que van aconseguir la Michelin instantàniament. 

NO T'HO PERDIS: Restaurants amb estrelles Michelin a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat