Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els millors panettones 2023
Foto: remi de PastissersEls Millors Panettones 2023

Aquests són els millors panettones d'Espanya (i es fan prop de Barcelona)

El forner guanyador ja va obtenir el premi al millor croissant de mantega el 2015

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

L'any passat dues pastisseries de Barcelona es van repartir els premis al millor panettone de l'Estat, en concret van ser els pastissers Daniel Jordà (Panes Creativos) i Eric Ortuño (l'Atelier Barcelona). Enguany, el guardó no s'ha mogut de la demarcació, tot i que haurem de sortir de la ciutat si volem tastar-lo: una mica d'aire fresc i una escapada de muntanya no ens pararan malament.

I és que el premi al millor panettone, un dolç cada cop més estès en els àpats nadalencs, ha anat a parar als peus del Montseny. El pastisser Lluís Costa (Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2015) es proclama guanyador en les dues categories del concurs de panettones, el clàssic i el de xocolata, un premi doble que mai s'havia donat fins ara en el certamen que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

On comprar els millors panettones d'Espanya?

Lluís Costa pertany a una família de pastissers i des dels 16 anys ja atresora experiència en el gremi, amb col·laboracions amb els germans Adrià i l'obtenció de diversos reconeixements en matèries tan dispars com la xocolata, el croissant o les pastes de te.

Per gaudir de la seva bona mà amb els pastissos cal que anem fins a Sant Esteve de Palautordera, en concret a la Pastisseria Vallflorida (carretera del Montseny, 12), un negoci fundat pel seu pare fa més de 30 anys.

Per triar els panettones guanyadors, el jurat ha valorat el sabor i factors com l’olor, l’estructura de la molla o la forma. La vuitena edició del concurs al Millor Panettone s'ha celebrat durant el Gastronomic Forum Barcelona.

Entrega del Premi al Millor Panettone 2023
Foto: Gremi de Pastisseria de BarcelonaEntrega del Premi al Millor Panettone 2023

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les dues millors pastisseries de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat