Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona passa a la fase 0,5: què podrem fer i què no?

El govern espanyol aprova la petició de la Generalitat d'aplicar una "fase intermèdia"

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Tal com demanava la Generalitat i l'Ajuntament, dilluns que ve Barcelona i gran part de l'Àrea Metropolitana passaran en una fase intermèdia anomenada "fase 0,5". Es tracta d'una "de desconfinament gradual" per tal d'anar reactivant la ciutat amb mesures "parcials i graduals" en la conurbació de Barcelona. Les regions sanitàries que sí que passen a la fase 1 són Lleida, Girona, Catalunya Central i les comarques del Garraf i Alt Penedès. Així doncs, l'única petició que ha denegat Sanitat és la possibilitat de passar a la fase 1 la zona del Baix Montseny, tal com demanava el govern català.

Dilluns que ve serà el primer dia que Barcelona i l'àrea metropolitana entraran en una peculiar nova fase. En la majoria de restriccions serà igual que la fase 0 però es flexibilitzaran algunes mesures i s'aixecaran algunes restriccions que afavoriran bàsicament petits comerços, biblioteques i museus. En canvi, altres sectors com el de la restauració, seguiran sense poder reobrir terrasses tal com mana la fase 0.

Que guanyem en la fase 0,5?

Comerços: podran obrir sense cita prèvia, només hauran de respectar el 30% del seu aforament i garantir la distància de seguretat entre clients i treballadors. També hauran d'extremar les mesures de neteja a l'interior de l'establiment.

Museus: podran obrir amb 1/3 del seu aforament

Biblioteques: podran reactivar el servei de prèstec

Vetlles: es podran celebrar amb un màxim de 10 persones als tanatoris 

Esport professional: es podrà reactivar l'activitat 

Què segueix igual en la FASE 0,5

COMERÇOS

- Podran obrir tots aquells que no superin els 400 m2

- No es poden obrir centres comercials

Horari preferent per a majors de 65 anys. 

- S'ha de garantir sempre una distància mínima de 2 metres entre els clients i treballadors

- Es pot anar a recollir productes comprats per internet o telèfon. Per exemple les comandes de la iniciativa Llibreries Obertes

- Inclou, entre altres establiments, perruqueries, llibreries o centres d'estètica

BARS I RESTAURANTS

- Només menjar per emportar

- Cal demanar cita prèvia

- Només un client a l'interior per cada treballador

- No s'obriran terrasses. No serà fins a la fase 1 que es permet fer sota estrictes condicions de seguretat

MOBILITAT

- És obligatori l'ús de mascaretes en tots els transports públics

- Vehicle privat: només es pot utilitzar per desplaçaments autoritzats (anar a la feina, supermercats, farmàcia, cuidar persones dependents...)

- En el teu cotxe només hi pot anar una persona per fila de seients. És obligatori l'ús de la mascareta

- No es pot sortir de la província del domicili

PASSEIG I ESPORT

- Limitat a les franges horàries establertes pel govern. Consulta-les aquí.

- Platges: s'hi pot practicar només esport individual cada dia de 6 a 10 h del matí. No es permet ni el bany (excepció de les disciplines esportives aquàtiques), ni el passeig ni prendre el sol

- Conservar sempre la distància de seguretat entre les persones; es recomana l'ús de la mascareta

- Passeig i trobades només amb aquells qui convius

- Esportistes professionals: poden reprendre els entrenaments sense límit de temps però sempre que siguin de forma individual i dins la mateixa província.

Què podrem fer a la FASE 1?

La fase 1 contempla una relaxació moderada de les restriccions com les reunions familiars (màxim 10 persones), l’obertura de les terrasses dels bars (fins al 50% del seu aforament), desplaçaments en vehicle privat (amb un màxim de 9 persones) i celebracions d'enterraments amb poques persones.

Pel que fa el sector serveis, ja podran obrir els petits comerços sense necessitat de cita prèvia i es permetrà l'entrada de clients fins al 30 % de la seva capacitat. Els hotels podran reobrir sempre que es prohibeixi prohibint l'accés a zones comunes.

Podré veure els meus familiars i amics? Sí, sempre que cap d'ells sigui positiu o estigui en fase d'aïllament. Encara no es podran visitar persones grans o de risc. En la fase 0,5 encara no està permès.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out està donant suport els negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat