Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dia Mundial del Teatre
Foto: Shutterstock

Teatres i cinemes: quan podrem tornar a seure a una butaca amb normalitat?

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Des de dimarts, ja coneixem els plans del Govern central per "tornar a la normalitat". Això inclou un pla per fases o una "desescalada" que no serà igual a tots els territoris i s'articularà en quatre etapes, que afecten de forma desigual comerços, mercadets, hostaleria, biblioteques, museus, sales de concert, a més de cinema i teatres.

Quan podran obrir teatres i cinemes?

Pel que fa a les arts escèniques i al cinema el pla és clar. Es podran tornar a obrir les sales a partir de la fase 2, prevista en termes generals a partir del 26 de maig, però subjecta a les variacions aplicades a cada província en funció de les xifres epidemiològiques.

Teatres i sales de projecció, però, només podran obrir amb 1/3 de l'ocupació, uns nivells que, com ja han expressat moltes de les veus rellevants del sector, entre elles la cap de la patronal Isabel Vidal, fa inviables econòmicament les representacions teatrals. Per la qual cosa no es descarta que bona part de les sales acabin per no aixecar ni la persiana ni el teló.

Els teatres més importants de Barcelona, per exemple, davant d'aquest panorama d'incertesa, ja han donat per perduda la temporada i no tornaran a programar espectacles fins a la temporada vinent.

I quan s'aixequen les restriccions?

Un cop acabi la desescalada i es torni a un escenari de mesures de separació menys severes –una data fixada a partir del 24 de juny– no s'ha especificat per part del Govern central quines restriccions podrien romandre en l'aforament i les condicions d'accés a les sales.

Per part de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) lamenten, en declaracions a l'ACN, que planificació d'aquesta obertura "tal com està explicada, genera molts dubtes", i reclamen més mesures de suport al sector. 

La Federación de Cines de España (FECE) que representa un 80% del sector de les sales apunta en un comunicat que les pèrdues acumulades fins a la data s'hauran de sumar als costos que tindrà la implantació del protocol de seguretat i la reducció dels ingressos per la limitació de l'aforament.

Un escenari, en definitiva, que comença a obrir-se camí tot i que encara replet d'incerteses. De moment no sabem quan podrem tornar a seure amb normalitat a la butaca d'un teatre o cinema.

Més preguntes?

- Com i quan podré tornar al bar i al restaurant?
- Quan i com obriran les biblioteques i els museus?
- Quan podrem abraçar els nostres familiars i amics?

NO T'HO PERDIS:  Quan obriran bars, restaurants, cinemes i teatres? Aquestes són les quatre fases del pla de desescalada
Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat