Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona a la fase 3 en menys de 5 dies? Salut no ho descarta

La consellera Alba Vergés assegura que "necessiten uns dies més veure com evoluciona l'epidèmia"

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Aquest dilluns passat els barcelonins inauguràvem fase 2 amb una especulació que planava sobre la gent: estarem en fase 3 en una setmana? Segons el pla de desescalada cada fase té una vida de 15 dies però, en aquest cas, tant Barcelona com Lleida entrarien en fase 3 amb l'estat d'alarma caducat (21 de juny). Què passa en aquest cas? La pregunta segueix sense aclarir-se, només s'ha confirmat que ni Barcelona ni Lleida, les úniques regions catalanes que segueixen en fase 2, no passaran a fase 3 dilluns però, aquí ve la novetat, podrien fer-ho a mitjans de la setmana que ve.

El departament de Salut ha parlat i la petició que han enviat al govern espanyol es que només passin a la fase 3 Catalunya Central i Girona. Segons la consellera Alba Vergés "necessitem uns dies més per veure com evoluciona l’epidèmia del coronavirus", però afegeixen que "si l’evolució és l’esperada, proposarem canviar abans del cap de setmana vinent".

Si el Ministeri de Sanitat aprova les peticions enviades per les comunitats autònomes, a partir de dilluns que ve només seguiran en fase 2 les regions sanitàries de Madrid, Barcelona, Lleida i Castella i Lleó. Els dubtes de la gestió creixeran a mesura que ens acostem al 21 de juny, moment en què s'aixeca l'estat d'alarma i cada comunitat passa a gestionar el desconfinament, des de l'aforament dels bars fins a la mobilitat entre províncies.

NO T'HO PERDIS: Així serà la nova normalitat a partir del 21 de juny

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Al final, MadridCatalunya (Barcelona, su área metropolitana y Lleida) y Castilla y León (Segovia, Soria, Salamanca y Ávila) han decidido quedarse en la fase 2 de la desescalada , ésa en la que el control de la epidemia sigue en manos del Gobierno de España y, por tanto, siguiendo las normas establecidas por el Ministerio de Sanidad. 

Últimes notícies

    Publicitat