Notícies

Barcelona diu adeu als últims blocs de formigó de les terrasses instal·lades a la pandèmia

La mesura s'emmarca dins dels objectius marcats pel Pla Endreça per millorar l'espai públic

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Tres anys després, Barcelona ja està deixant enrere tots els efectes causats per la pandèmia. Molts sectors de la ciutat ja són molt a prop d'arribar a les xifres i activitat prepandèmica, com és el cas de l'Aeroport del Prat i el Port de Barcelona. Ara, Barcelona ha fet un altre pas endavant i ha retirat els últims 25 blocs de formigó que van acollir les terrasses excepcionals instal·lades durant la Covid-19.

Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona

La retirada d'aquests elements provisionals va començar fa uns mesos i aquest divendres 29 de desembre la ciutat ha dit adeu als últims que quedaven a l'Eixample. Aquesta actuació forma part del Pla Endreça per garantir l'aprofitament i el bon ús de l'espai públic. El regidor de l'Eixample, Jordi Valls, ha assegurat en nota de premsa que "Barcelona haurà retirat ja les 3.000 New Jersei" i ha afegit que "les que queden estan legalitzades i en procés de control i inspecció normal per part del districte".

Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquests darrers blocs de formigó han trigat més del que estava previst a marxar, ja que es van presentar recursos que, un cop denegats, han pogut retirar-se per alliberar l'espai. En concret, s'han tret blocs de formigó i pilones grogues d'emplaçaments repartits als carrers del Rosselló, Bailèn, Floridablanca, Provença, Sepúlveda, Trafalgar, Enric Granados, Sardenya i Provença i les avingudes Mistral i Paral·lel.

Terrasses pendents de retirar

Amb l'actuació a l'Eixample, només queden pendents dues terrasses amb blocs de formigó per retirar a tota la ciutat, concretament a Nou Barris i a Sant Martí. Aquests són dos casos excepcionals que encara estan pendents de resolució de recursos i la previsió és que es retirin a principis d'any.

Actualment, han desaparegut de l'espai públic les 1.550 terrasses provisionals en calçada instal·lades arran de la pandèmia i que es van situar en espais com cordons d'aparcament, carrils de circulació i xamfrans delimitats amb elements provisionals per garantir la seguretat.

NO T'HO PERDIS: Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: novetats, recorregut i horaris

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat