Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona diu adeu als últims blocs de formigó de les terrasses instal·lades a la pandèmia

La mesura s'emmarca dins dels objectius marcats pel Pla Endreça per millorar l'espai públic

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Tres anys després, Barcelona ja està deixant enrere tots els efectes causats per la pandèmia. Molts sectors de la ciutat ja són molt a prop d'arribar a les xifres i activitat prepandèmica, com és el cas de l'Aeroport del Prat i el Port de Barcelona. Ara, Barcelona ha fet un altre pas endavant i ha retirat els últims 25 blocs de formigó que van acollir les terrasses excepcionals instal·lades durant la Covid-19.

Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona

La retirada d'aquests elements provisionals va començar fa uns mesos i aquest divendres 29 de desembre la ciutat ha dit adeu als últims que quedaven a l'Eixample. Aquesta actuació forma part del Pla Endreça per garantir l'aprofitament i el bon ús de l'espai públic. El regidor de l'Eixample, Jordi Valls, ha assegurat en nota de premsa que "Barcelona haurà retirat ja les 3.000 New Jersei" i ha afegit que "les que queden estan legalitzades i en procés de control i inspecció normal per part del districte".

Blocs de formigó
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquests darrers blocs de formigó han trigat més del que estava previst a marxar, ja que es van presentar recursos que, un cop denegats, han pogut retirar-se per alliberar l'espai. En concret, s'han tret blocs de formigó i pilones grogues d'emplaçaments repartits als carrers del Rosselló, Bailèn, Floridablanca, Provença, Sepúlveda, Trafalgar, Enric Granados, Sardenya i Provença i les avingudes Mistral i Paral·lel.

Terrasses pendents de retirar

Amb l'actuació a l'Eixample, només queden pendents dues terrasses amb blocs de formigó per retirar a tota la ciutat, concretament a Nou Barris i a Sant Martí. Aquests són dos casos excepcionals que encara estan pendents de resolució de recursos i la previsió és que es retirin a principis d'any.

Actualment, han desaparegut de l'espai públic les 1.550 terrasses provisionals en calçada instal·lades arran de la pandèmia i que es van situar en espais com cordons d'aparcament, carrils de circulació i xamfrans delimitats amb elements provisionals per garantir la seguretat.

NO T'HO PERDIS: Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: novetats, recorregut i horaris

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat