Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hong Kong
© Time Out Hong Kong

Barcelona recupera un vol directe amb una de les ciutats més importants de la Xina

La companyia Cathay Pacific tornarà a operar des de l'aeroport d'El Prat quatre anys després de cancel·lar la ruta per la Covid-19

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Per primer cop des de 2019, l'Aeroport del Prat va tancar el passat 2023 amb xifres que superaven les de prepandèmia. Tot i la recuperació de l'activitat, l'aeroport va avisar que estava al límit de capacitat en les seves rutes intercontinentals. Malgrat l'avís de l'equipament, ara l'aeroport recuperarà una ruta amb una de les ciutats més importants de la Xina que va perdre l'any 2020 pel tancament del país per precaució. 

Després de recuperar connexions directes amb altres ciutats asiàtiques com Pequín, Seül, Singapur i Shenzhen, Hong Kong serà la següent a afegir-se a la llista. La companyia aèria Cathay Pacific tornarà a oferir vols directes amb la ciutat xinesa, una ruta que ja operava a la ciutat l'any 2017. La inauguració de l'enllaç està prevista pel pròxim 17 de juny de 2024 i, inicialment, es programaran tres vols setmanals: els dilluns, els dijous i els dissabtes. Segons explica l'aerolínia, l'avió que s'utilitzarà serà un Airbus A350-900 amb capacitat per a 280 passatgers, a més de la tripulació. 

El Prat, però, no és el primer aeroport de l'Estat des d'on la companyia tornarà a oferir aquesta ruta de 12 hores de vol directe; Madrid va ser la primera ciutat a recuperar la connexió a finals de 2022. Barcelona, doncs, es convertirà en la segona ciutat espanyola des d'on Cathay Pacific voli a Hong Kong sense fer escales. 

Noves connexions i xifres positives

A més de recuperar rutes perdudes per la pandèmia, Barcelona també n'ha inclòs altres de noves com els vols directes a Miami, que començaran a funcionar a partir del 31 de març, i Kuwait, la primera connexió amb un país del Golf Pèrsic des de Barcelona que ja funciona des de finals d'octubre de 2023. 

La recuperació i instauració de noves connexions han tingut un impacte positiu a les xifres de l'aeroport, que es preveuen que continuïn en augment. Algunes companyies ja han anunciat que augmentaran la seva oferta de vols des de Barcelona quan comenci a arribar la calor a la ciutat, com Dan Air, que passarà d'oferir un vol setmanal a tres a partir del 3 d'abril, i Vueling, que pujarà un 7% la seva oferta de vols des de l'Aeroport de Barcelona a l'estiu.  

NO T'HO PERDIS: Les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat